سه‌شنبه 23 بهمن 1403

کدام نقاط دنیا برای دسترسی به اینترنت مشکل دارند؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
کدام نقاط دنیا برای دسترسی به اینترنت مشکل دارند؟

اقتصادنیوز: زندگی بدون اینترنت برای افراد در کشورهای توسعه یافته غیرقابل تصور است اما برای 3 میلیارد نفر دیگر که در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند، زندگی آفلاین یک واقعیت روزمره است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، اینترنت برای زندگی مدرن ضروری شده است و مردم را در سراسر جهان به هم متصل می‌کند و دسترسی به اطلاعات، خدمات و فرصت‌های فراوانی را فراهم می‌کند اما آیا می‌دانستید که دسترسی به اینترنت در سراسر جهان به‌طور نابرابر توزیع شده است؟ برخی از کشورها گام‌های مهمی در توسعه دیجیتال برداشته‌اند و برخی دیگر هنوز در حال کار بر روی پر کردن شکاف دیجیتال هستند.

ترافیک اینترنت ایران در این روز رکورد جدید ثبت کرد!

در دنیایی که کارهای زیادی از بانکداری گرفته تا رأی‌گیری به صورت آنلاین انجام می‌شود، قرار گرفتن در سمت دیگر شکاف دیجیتالی باعث می‌شود که سلامت، آموزش، شبکه‌های اجتماعی و فرصت‌های دسترسی به خدماتی که نیمی از جهان آن را بدیهی می‌دانند، قطع شود.

معرفی آزمایشگاه 5Gو اینترنت اشیا همراه اول در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

بانک جهانی اعلام کرد که دسترسی به اینترنت یک امر تجملی نیست، بلکه یک ضرورت اساسی برای توسعه اقتصادی و انسانی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است.

این بانک افزود: علاوه بر امکان دسترسی به آموزش و مراقبت‌های بهداشتی، اتصال دیجیتال از توانمندسازی زنان و پایداری محیط زیست پشتیبانی می‌کند و شفافیت و پاسخگویی دولت را افزایش می‌دهد همچنین جوامع محلی و جهانی را توسعه می‌دهد.

تنها 35 درصد از مردم کشورهای در حال توسعه به اینترنت دسترسی دارند و این در حالی است که بیش از 80 درصد افراد در کشورهای توسعه یافته به اینترنت دسترسی دارند. این بانک می‌گوید: افزایش دسترسی به اینترنت 75 درصد تولید ناخالص داخلی جمعی کشورهای در حال توسعه را 2 تریلیون دلار افزایش می‌دهد و 140 میلیون شغل جدید ایجاد می‌کند.

طبق داده‌های اتحادیه بین‌المللی مخابرات سازمان ملل (ITU)، در سراسر جهان، استفاده از اینترنت با رشد 11 درصدی استفاده در سطح جهانی و 15 درصدی در کشورهای با درآمد کم و متوسط در سال 2020 در همه‌گیری کووید -19 افزایش یافت.

این اتحادیه بیان کرد: تا پایان سال 2022 میزان 5.3 میلیارد نفر یا دو سوم جمعیت جهان به اینترنت دسترسی داشتند و بخش قابل‌توجهی از این رشد ناشی از اقدامات خانه‌نشینی همه‌گیری بود که مردم را مجبور به استفاده از ویدئو کنفرانس برای کار و تحصیل کرد.

سازمان ملل اظهار کرد که هزینه نصب زیرساخت اینترنت منجر به رشد سریع اتصالات اینترنت تلفن همراه در آفریقا شد اما اگرچه همه‌گیری باعث افزایش استفاده از آن شد، تنها حدود 29 درصد از مردم در جنوب صحرای آفریقا به اینترنت تلفن همراه متصل هستند.

بر اساس داده‌های بانک جهانی، به‌طور کلی اتصال اینترنت در منطقه شرق آسیا و اقیانوسیه بالاتر است و 70 درصد از جمعیت قادر به دسترسی به خدمات آنلاین هستند اما پذیرش اینترنت همراه کمتر از 49 درصد است، اگرچه پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 به دو سوم برسد.

هند تا آوریل 2023، کشوری با بیشترین جمعیت آفلاین در سراسر جهان بود. این کشور جنوب آسیا بیش از 705 میلیون نفر بدون اتصال به اینترنت داشت. چین با حدود 358 میلیون نفر که به اینترنت متصل نیستند، در رتبه دوم قرار دارد. با وجود این مورد، چین و هند به ترتیب در رتبه‌های اول و دوم به‌عنوان کشورهایی با بیشترین تعداد کاربران اینترنت در سراسر جهان و پاکستان در رتبه سوم قرار گرفته است.

لازم به ذکر است، نتایج بررسی نشان داد که دسترسی به اینترنت برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل «بنیادی» است. با این حال، تنها 35 درصد از مردم در کشورهای در حال توسعه به هر شکلی دسترسی آنلاین دارند و حتی در کشورهای توسعه‌یافته مانند ایالات‌متحده، ارتباط بین جمعیت‌شناسی متفاوت است.

درک وضعیت فعلی دسترسی به اینترنت در سراسر جهان برای رسیدگی چالش‌ها و استفاده از پتانسیل کامل این ابزار قدرتمند برای توسعه و پیشرفت جهانی ضروری است.

چین بیشترین افراد آنلاین را دارد؛ چین با 989 میلیون نفر آنلاین، کشوری است که بیشترین کاربران اینترنت در جهان را ثبت کرده است و این بیش از 20 درصد از کاربران اینترنت جهان را تشکیل می‌دهد. چین همچنین در توسعه فناوری‌های جدید مانند G 5 و هوش مصنوعی پیشرو بوده است.

4.6 میلیارد نفر به اینترنت دسترسی دارند. این رقم حدود 60 درصد از جمعیت جهان است و این تعداد در سال‌های اخیر به‌طور پیوسته با فناوری‌های جدید مانند دستگاه‌های تلفن همراه در حال افزایش بوده است، به این معنی که افراد بیشتری به اینترنت دسترسی پیدا می‌کنند.

همچنین بخوانید
کدام نقاط دنیا برای دسترسی به اینترنت مشکل دارند؟ 2