دوشنبه 16 مهر 1403

کروز، سناتور آمریکایی خواستار تحقیقات از شبکه توییتر شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کروز، سناتور آمریکایی خواستار تحقیقات از شبکه توییتر شد

تهران - ایرنا - تد کروز سناتور جمهوریخواه آمریکا در پی پنهان کردن دو توییت دونالد ترامپ از سوی شبکه توییتری که آن را مصداق بارز ترویج خشونت نامید، خواستار تحقیقات وزارت دادگستری از این شبکه شده است.

به گزارش روزنامه واشنگتن پست، کروز سناتور جمهوریخواه افراطی ایالت تگزارس در نامه‌ای به ویلیام بار دادستان کل و استیو منوچین وزیر خزانه داری آمریکا خواستار تحقیقات در مورد خدماتی است که شبکه اجتماعی توییتر به رهبر ایران و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ارائه کرده است.

کروز در نامه خود متذکر شد که شرکت توییتر به او گفته است ارزش‌های شرکت نیاز دارد تا بستر حساب‌های ایرانی را فراهم کند.

ناراحتی سناتورهای جمهوریخواه از عملکرد توییتر به آن دلیل است که این شبکه هفته گذشته پست توییتی ترامپ را به دلیل ترویج خشونت با علامت هشدار پنهان کرد.

توییتر به جای حذف این توییت به دلیل نقض مقررات توییتر، به کاربران هشدار داد که توییت ترامپ ترویج خشونت است اما به دلیل منافع عمومی اگر کسی می‌خواهد آن را مشاهده کند، روی کلمه "مشاهده" کلیک کند. دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا که علاقه‌ای فراوان به سخن پراکنی در فضای مجازی دارد، روز چهارشنبه گذشته در پی اختلاف پیدا کردن با شبکه اجتماعی توئیتر، از طریق "حساب توئیتری" خود تهدید کرد که از دسترسی مردم کشورش به شبکه‌های اجتماعی جلوگیری خواهد کرد. توییتر روز سه شنبه گذشته در بخش بالای صفحه راستی‌آزمایی توییت‌های ترامپ نوشته است: ترامپ به اشتباه ادعا کرد که رای‌گیری پستی به تقلب در انتخابات منجر خواهد شد اما به گفته راستی‌آزمایان، هیچ مدرکی در تایید این ادعا وجود ندارد. ترامپ نیز در واکنش تندی که از وی انتظار می‌رفت، با انتشار پیامی گفت که توییتر در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا مداخله کرده و آزادی بیان را سرکوب می‌کند. ترامپ بامداد جمعه پس از امضای فرمان اجرایی گفت پیوندهای «راستی‌آزمایی» تصمیمات سردبیری توسط توییتر بود که به معنای فعالیت سیاسی توسط این شبکه اجتماعی است و باید به قیمت از بین رفتن مصونیت این شبکه‌ها در مقابل شکایت‌هایی که درباره محتواهای منتشر شده در آنان می‌شود، تمام شود. این فرمان اجرایی نهادهای دولتی را موظف می‌کند که از سازمان‌های تنظیم مقررات مثل کمیسیون ارتباطات فدرال و کمیسیون تجارت فدرال بخواهند تا درباره امکان تنظیم مقررات جدید بر این شبکه‌ها مطالعه کنند. قوانین آمریکا شبکه‌های اجتماعی را در قبال محتواهایی که کاربران در آن منتشر می‌کنند، مسوول نمی‌دانند، چراکه این شبکه‌ها به عنوان بستر عمل می‌کنند نه ناشر. به گفته یکی از سخنگویان توییتر، برخورد اخیر با ترامپ در راستای سیاست جدید این شبکه اجتماعی برای محدود کردن انتشار محتوای مخرب و گمراه‌کننده درباره همه‌گیری کروناست. این درحالی است که این قانون در مورد توییت‌های پیشین رئیس جمهوری آمریکا درباره موثر بودن داروی هیدروکسی‌کلروکین در درمان بیماری کووید -19 اعمال نشد.

*س_برچسب‌ها_س*