کرونا حرکت تئاتر استان مرکزی را متوقف نکرد
رئیس انجمن نمایش استان مرکزی گفت: در دو سال اخیر استان مرکزی از لحاظ فعالیت و اجرای نمایش جزو سه استان برتر کشوری بوده است.
جواد روستایی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: انجمن نمایش استان مرکزی در دو سال اخیر علیرغم شیوع بیماری کرونا، جشنوارههای مرتبط و اجراهای متعددی را با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار کرده است و در فضای مجازی نیز به فعالیت خود ادامه داده است، همچنین از زمانی که کرونا وارد کشور ما شد، استان مرکزی از لحاظ آموزش و فرهنگسازی در حوزه کمک به پیشگیری و کنترل شیوع کرونا با استفاده از ابزار هنر نمایش در رده 5 استان برتر کشور قرار گرفته است.
وی افزود: در حال حاضر استان مرکزی جزو فعالترین استانها در کشور از لحاظ اجراهای صحنهای است، پیش از انتشار سویه امیکرون، هر زمان که وضعیت شیوع کرونا رو به بهبود و آرام شدن بود، هیچ سالن خالی برای اجرای گروههای دیگر یا جهت افزایش سانسهای برگزاری نمایشها وجود نداشت و تمامی سالنها رزرو شده بود و در تمامی شهرها نظیر اراک، ساوه و دلیجان همه گروهها در حال اجرای نمایش بودند. پس از شیوع امیکرون نیز گروههای نمایشی با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تعداد محدود تماشاگر، نمایشهای خود را به اجرا درآوردند، هرچند این اقدام هیچگونه توجیه اقتصادی ندارد، اما اجرای تئاتر تنها محل کسب درآمد و گذران زندگی برای هنرمندان تئاتر ماست.
وی بیان کرد: در سال نو با توجه به همهگیری امیکرون، هنرمندان تئاتر تمایلی برای اجرای نمایشهای خود ندارند، چراکه برای مثال در سالنهای 110 نفره تنها مجوز ورود 25 الی 30 تماشاگر وجود دارد و درآمد کسب شده از اجرا برای این تعداد، کفاف کرایه سالن و برق آنرا هم نداده و هیچگونه توجیه اقتصادی ندارد.
روستایی در خصوص برنامههای نوروزی انجمن نمایش استان مرکزی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در حال صحبت و برنامهریزی برای اجراهای خیابانی با موضوع رسم و رسومات محله، منطقه و اقلیمی در استان برای نوروز هستیم. یک گردهمایی نیز با حضور هنرمندان در روز جهانی تئاتر برگزار خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه تمامی فعالیتهای انجمن تئاتر تحت تاثیر بیماری کروناست، عنوان کرد: در حال حاضر انجمن نمایش استان مرکزی بالغ بر 30 نمایش آماده اجرا در استان مرکزی دارد که پس از بهبود وضعیت کرونا بر روی صحنه خواهند رفت.
وی درخصوص اجراهای خیابانی توضیح داد: بیشترین اجرای خیابانی در استان مرکزی در شهرهای ساوه و اراک برگزار میشود و در مجموع اجرای 30 الی 40 گروه نمایش خیابانی را در 100 روز از سال شاهد هستیم.
وی درخصوص درآمد اجراهای خیابانی گفت: تئاتر خیابانی در شهرستانها دارای درآمد اندکی است و انجمن نمایش تلاش میکند به طرقی از این گروهها حمایت کند، اما تمامی بودجه و امکانات تئاتر در اختیار تهران است و هنرمندان شهرستانی امکانات و درآمد قابل توجهی ندارند، البته زمانی که سرانه بودجه فرهنگی اداره ارشاد ساوه به 10 میلیون تومان هم نمیرسد چه توقعی میتوان داشت؟ متاسفانه شهرستانها از لحاظ بودجه هنری در جایگاه خوبی قرار ندارند.
انتهای پیام