چهارشنبه 30 آبان 1403

کشتارکن‌ها در خراسان رضوی ملزم به دریافت پروانه کسب شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کشتارکن‌ها در خراسان رضوی ملزم به دریافت پروانه کسب شدند

مشهد - ایرنا - کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی در نشست روز سه‌شنبه خود الزام کشتارکن‌ها به گرفتن پروانه کسب از اتحادیه مربوطه را به تصویب رساند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در این نشست با اشاره به نقش موثر کشتارکن‌ها در افزایش هزینه تمام شده گوشت قرمز گفت: کشتارکن‌ها باید ساماندهی شده و وضعیت صنفی آنان مشخص شده باشد.

علی رسولیان افزود: همه کشتارکن‌ها دو ماه فرصت دارند پروانه کسب بگیرند در غیر این صورت از کشتار آنها جلوگیری به عمل خواهد آمد.

وی ادامه داد: طی یک ماه اخیر قیمت رب گوجه فرنگی و برخی نهاده‌های دامی مانند کنجاله سویا افزایش قابل توجهی داشته و باید بررسی کارشناسی پیرامون علل افزایش قیمت آن انجام شود.

افزایش قیمت 20 قلم و کاهش قیمت 11 قلم کالا

سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مقایسه چند قلم کالا در گروه مواد غذایی طی 18 مرداد تا 18 شهریور نشان می‌دهد برنج هندی، موز، چای، پیاز زرد، رب گوجه فرنگی، برنج پاکستانی، خرما، عدس، لپه، لوبیا و برنج ایرانی بین 1.8 تا 27.3 درصد افزایش قیمت داشتند.

محمد جواد ساعدی افزود: در این مدت روغن نباتی، روغن مایع، نخود، سیب زمینی و لوبیا چیتی تغییر قیمت نداشته و شکر و گوجه فرنگی به میزان حدود پنج درصد کاهش قیمت داشتند.

وی ادامه داد: در این مدت قیمت تخم مرغ 25.5 درصد و گوشت گوساله 3.3 درصد افزایش و قیمت گوشت گوسفندی، گوشت مرغ، گوشت لاشه گوسفندی، بره نرینه، جوجه یکروزه گوشتی بین 2.6 تا 26.9 درصد کاهش داشته است.

سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در مدت یاد شده قیمت انواع لبنیات در بازار خراسان رضوی تغییری نداشته است.

وی افزود: مقایسه قیمت نهاده‌های دامی طی یک ماه گذشته نشان می‌دهد کنجاله سویا 91.2 درصد، ذرت خارجی 30.9 درصد، جو خارجی 9.1 درصد، سبوس گندم 2.2 درصد با افزایش قیمت اما گندم آزاد 4.2 درصد با کاهش قیمت مواجه بوده است.

ساعدی ادامه داد: در این مدت قیمت تیرآهن، نبشی، پروفیل فولادی سبک با افزایش قیمت همراه بوده، قیمت میلگرد 8، تیرآهن 18 و شن کاهش یافته و سیمان سفید، روغن موتور، سیمان خاکستری، آجر، گچ سفید، میلگرد 12 تغییر قیمت نداشته است.

وی گفت: مقایسه قیمت برخی اقلام در خراسان رضوی طی یک ماهه گذشته با میانگین قیمت آن در کشور نشان می‌دهد قیمت گوشت مرغ، گوشت گوسفندی لاشه، گوشت گوساله در استان از میانگین قیمت آنها در کشور کمتر اما قیمت تخم مرغ، شکر، برنج پاکستانی و برنج هندی در استان از میانگین قیمت آنها در کشور بیشتر بوده است.

توزیع 20 درصد از سهمیه برنج در چهار شبکه توزیع

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی در این نشست گفت: به دلیل قرار داشتن در فصل برداشت برنج داخلی، دولت واردات برنج را برای مدتی ممنوع کرده است.

وی افزود: 20 درصد از برنج سهمیه ماه‌های محرم و صفر استان با قیمت هر کیلوگرم 159 هزار و 50 ریال باید بین فروشگاه‌های بسیج، اتکا و مددجویان زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) توزیع شود.

رسولیان ادامه داد: هر آنچه هیاتهای مذهبی، مساجد و بانیان نذورات از این سهمیه درخواست کنند نیز به آنان داده خواهد شد تا سهمیه ماه‌های محرم و صفر استان از برنج به طور کامل جذب شود و در ادامه آن سهمیه یکهزار تنی برنج استان به شبکه توزیع تزریق گردد.

وی در باره سهمیه گوشت مرغ ماه‌های محرم و صفر خراسان رضوی نیز گفت: این سهمیه باید از طریق سازمان تعاون روستایی به میزان 150 تن در اختیار هیاتهای مذهبی روستایی قرار گیرد.

معاون امور بازرگانی و توسعه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز گفت: قیمت برنج هندی و پاکستانی طی یک ماه گذشته رو به افزایش گذاشته و برای کنترل قیمت آن باید عرضه برنج را افزایش داد.

علی غفوری مقدم افزود: سهمیه برنج ماه‌های محرم و صفر خراسان رضوی که از سوی ستاد تنظیم بازار کشور اختصاص یافته، 2 هزار و 500 تن است که باید بین هیاتهای مذهبی، مساجد و برای بسته‌های کمک معیشتی و نذورات توزیع می‌شد، علاوه بر آن با پیگیریهای بسیار، یکهزار تن برنج در قالب سهمیه ویژه به استان اختصاص یافت.

وی ادامه داد: ستاد تنظیم بازار کشور توزیع سهمیه هزار تنی برنج خراسان رضوی را مشروط به جذب کامل سهمیه برنج ماه‌های محرم و صفر استان کرده اما جذب این سهمیه با کندی پیش می‌رود.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: از ستاد تنظیم بازار کشور خواسته شده که مانده سهمیه ماه‌های محرم و صفر این استان که توسط هیاتهای مذهبی و مساجد و نذورات جذب نشده، در اختیار شبکه‌های توزیع قرار گیرد اما ستاد تنظیم بازار با این موضوع موافقت نکرده است.

وی افزود: این در حالی است که سهمیه یکهزار تنی استان در سامانه بارگزاری نشده و سهمیه ماه‌های محرم و صفر استان از برنج نیز به طور کامل جذب نشده است و اگر برنج به شبکه توزیع استان تزریق نشود نمی‌توان افزایش قیمت آن را کنترل کرد.

اختصاص سهمیه ویژه از نهاده به کسانی که قیمت مصوب را رعایت می‌کنند

معاون استاندار خراسان رضوی اجرای مصوبه نشست قبلی کارگروه تنظیم بازار استان مبنی بر اختصاص سهمیه ویژه از نهاده دامی با ارز دولتی به فروشندگانی که قیمت مصوب 155 هزار ریال را برای فروش هر کیلوگرم گوشت گرم مرغ رعایت می‌کنند مورد تاکید قرار داد.

رسولیان گفت: اجرای این مصوبه از سوی سازمان جهاد کشاورزی برای توزیع نهاده دامی بین فروشندگانی که قیمت مصوب را رعایت می‌کنند الزامی است و باید زنجیره‌های توزیع را با دادن سهمیه تشویقی نهاده، ترغیب به رعایت قیمت مصوب کرد.

وی افزود: علت اصلی افزایش قیمت نهاده دامی در بازار، کمبود آن است که براساس شنیده‌ها، به زودی محموله قابل توجهی از نهاده از طریق دو کشتی ترخیص و در بازار توزیع می‌شود.

معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: برخی افراد اعلام آمادگی کردند که نهاده دامی را با ارز آزاد از گمرک ترخیص کنند و نهاده‌ای که با ارز دولتی وارد کشور شده را با قیمت آزاد در بازار عرضه کنند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: در مرداد ماه امسال زنجیره‌های تولید، یکهزار و 849 تن گوشت گرم مرغ با قیمت مصوب هر کیلوگرم 155 هزار ریال در بازار استان توزیع کردند.

مجید جعفری افزود: در شهریور ماه، میزان کنجاله سویا اختصاص یافته به زنجیره‌های تولید خراسان رضوی کم بود و نیاز آنها را تامین نکرد، در حالی که دو زنجیره اصلی استان روزانه 25 تن گوشت مرغ با قیمت مصوب عرضه می‌کنند.

وی ادامه داد: برای اینکه سهمیه نهاده زنجیره‌های تولید گوشت مرغ را به طور کامل تامین کنیم، باید از سهمیه نهاده اتحادیه و مرغداران کاسته شود.

*س_برچسب‌ها_س*