شنبه 10 آذر 1403

کشتی «یاریگران» در ساحل خلیج همیشه فارس پهلو گرفت

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
کشتی «یاریگران» در ساحل خلیج همیشه فارس پهلو گرفت

به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری فارس، نخستین نشست مجمع عمومی و انتخابات هیات امنا و هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی استان هرمزگان راس ساعت 10 صبح یک‌شنبه 11 دی‌ماه 1401 در سالن اجتماعات استانداری هرمزگان با حضور احسان کامرانی، معاون سیاسی، امنیتی و احتماعی استاندار، مجتبی قهرمانی، مدیرکل دادگستری استان هرمزگان، محمد جمالو، معاون کاهش تقاضا و مشارکت‌های مردمی و فرزین رحیم‌نظری، مدیرکل مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، علیرضا نبی رییس هیات مدیره و حسن حمزه‌زاده، دبیرکل مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور و جمع کثیری از فعالان حوزه‌های مختلف کار خیر و کارآفرینان برتر استان برگزار شد.

خدمت به مردم حواله الهی است

رییس مجمع خیرین یاریگران زندگی نیز در این نشست با بیان بخشی از تجربیات خود در زمینه کمک به معتادان بهبود یافته، هر فرصتی برای خدمت به مردم را حواله‌ای الهی توصیف کرد.

علیرضا نبی، رسیدگی به درخواست‌ها و رفع نیازهای چنین افرادی را ارجاع حواله الهی به خود دانسته و در این راه شعار نمی‌دهد و بکارگیری حدود 1057 معتاد بهبود یافته و آسیب‌دیده اجتماعی و زنان خودسرپرست و بدسرپرست بخشی از کارنامه وی محسوب می‌شود.

بنیان‌گذار یاریگران زندگی، سرگذشت و اسامی بسیاری از این "حواله‌های الهی" را به خاطر دارد و با بیان قصه عاطفه 16ساله که برای دو کودک 2 و چهارساله‌اش مادری می‌کند، حاضران در جلسه را با شمه‌ای از تلخ و شیرینی‌های مسیر پیش رو آشنا می‌کند.

از افتخار و احترامی که برای ایران در یکی از نشست‌های سازمان ملل خریده است می‌گوید و از تحسین جهانی.

وقتی از سارقی با 70 سابقه سرقت می‌گوید که حالا در کارخانه زیتون کار می‌کند و برای 2 دانه زیتون و تکه گردویی که بی‌اجازه خورده حلالیت می‌طلبد و تا بهایش را حساب نمی‌کند دلش آرام نمی‌گیرد، کسی نیست که در سالن استانداری هرمزگان دلش نلرزد.

علیرضا نبی معتادان بهبودیافته، زنان سرپرست خانوار یا بدسرپرست و کسانی که دچار آسیب‌های اجتماعی شده‌اند را به دلیل شرایط ویژه‌ای که دارند، بهترین مجرا برای خدمت خالصانه می‌داند که خدمتگزارانشان باید قدر این فرصت طلایی را بدانند.

نبی باور دارد که بیشتر معتادان دارای تخصص‌ها و استعدادهای ویژه‌ای هستند و با عشق و خلوص می‌توان هر کمپ ترک اعتیاد را به یک مرکز اشتغال و شهرک صنعتی تبدیل کرد و به این باور جامه عمل پوشانده است.

نبیِ عاشق که بیشترین شهرت خود را از استخدام افراد به شرط داشتن سوءسابقه و بکارگیری معتادان بهبود یافته به دست آورده، دست‌گیری از چنین افرادی را موجب باز شدن درهای رحمت و برکت الهی می‌داند و بیش از 1000 نفر که دارای سوءسابقه در جرائم مختلفی مانند سرقت بوده و یا اعتیاد چندین ساله داشتند را در واحدهای تولیدی به کارگرفته که همه آنها در نهایت شرافت و پاکدستی، مناصب مهم و حساسی را نیز در این واحدها بر عهده دارند.

به گفته نبی با اعتماد، محبت و عشق و عزت، چرخه باطل اعتیاد و جرم و زندان و رهایی موقت شکسته شده و سرفصل تازه‌ای در زندگی این افراد ایجاد می‌شود.

رییس مجمع خیرین یاریگران زندگی اقدام برای بکارگیری این افراد آسیب‌دیده را عرصه جدال عقل و عشق توصیف کرد که در نهایت، عاشقان خدمت برنده آن خواهند بود.

 دانسته‌ها و اطلاعات باید به باور تبدیل شود

پس از نبی نوبت به معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور می‌رسد.

محمد جمالو گفت: نهادهای رسمی بین‌المللی تایید کرده‌اند که اعتیاد به مواد مخدر هم‌اکنون به یک اپیدمی (همه گیری) تبدیل شده و حکومت‌ها به تنهایی نمی‌توانند آن را حل کنند و مانند کرونا، نیازمند همکاری‌های فراگیر ملت‌ها و دولت‌هاست.

وی افزود: به دلیل سود هنگفت و گردش مالی کلان مواد مخدر در جهان و تنوع روش‌های تولید آن، مقابله با این موضوع با چالش‌های جدی روبرو می‌شود.

جمالو ادامه داد: ایران از کشورهای پیشرو در مبارزه با قاچاق مواد مخدر است و سال گذشته رکورد جهانی کشف مواد افیونی توسط ایران شکسته شد که اثبات کننده عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران در این زمینه است.

این مسئول اضافه کرد: ساختار تشکیلاتی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیز که ریاست آن بر عهده رییس جمهوری و اعضای آن وزرا و بالاترین مقام‌های نهادهای مرتبط در این حوزه هستند، اهمیت این موضوع را نشان می‌دهد.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر در عین حال تلاش‌های انجام شده را ناکافی و دارای حلقه‌های مفقوده دانست و تصریح کرد: طی سال‌های گذشته فکر می‌کردیم اگر اطلاعات و دانسته‌های مردم درباره مواد مخدر و پیامدهای منفی آن افزایش یابد در پیشگیری موفق می‌شویم و این در حالیست که اگر دانسته‌ها و اطلاعات به باور تبدیل نشود، توفیق چندانی به دست نمی‌آید.

به گفته جمالو در حال حاضر، باتوجه به تغییرات سیاسی و حاکمیتی در افغانستان به عنوان قطب اصلی تولید تریاک، افزایش تولید و قاچاق ماده مخدر شیشه (کریستال) به یک نگرانی جدی تبدیل شده است.

وی با اشاره به آغاز فعالیت مجمع خیرین یاریگران زندگی یادآور شد: این مجمع به عنوان یک نهاد ارزش آفرین، می‌تواند نقطه عطفی در برخورد با اعتیاد و پدیده مواد مخدر باشد و روند فعالیت‌های آن مورد حمایت رییس جمهور بوده و روند فعالیت آن را به طور پیوسته رصد کرده و گزارش می‌خواهند.

جمالو ادامه داد: در سال‌های گذشته، دولت در مباحث پیشگیری و درمان اعتیاد تصدی‌گری می‌کرد اما در حال حاضر، تسهیل‌گری دولت برای پیشگیری، کاهش تقاضا و درمان اعتیاد به مواد مخدر جای رویکرد قبلی را گرفته است.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار امیدواری کرد: با آغاز فعالیت مجمع خیرین یاریگران زندگی در هرمزگان که تمرکز اصلی آن بر ایجاد اشتغال برای افراد درگیر آسیب‌های اجتماعی و معتادانِ بهبود یافته است، افق‌های جدید و امیدبخش در برخورد با پدیده اعتیاد ایجاد شود.

 اروپا باید در هزینه های مبارزه با مواد مخدر ایران شریک شود

معاون سیاسی امنیتی استانداری هرمزگان نیز از این استان به عنوان یک منطقه مهم در جلوگیری از قاچاق و ترانزیت مواد مخدر به اروپا نام برد.

احسان کامرانی ادامه داد: اگر استان هایی مانند هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان مبارزه با مواد مخدر را رها کنند، تمام اروپا درگیر این پدیده خواهد شد و بدیهی است که در چنین شرایطی، کشورهای اروپایی باید در هزینه‌های محلی مبارزه با مواد مخدر که در بسیاری موارد هزینه معنوی و شهادت ماموران مبارزه با مواد مخدر است شریک شوند.

وی همچنین با استقبال از آغاز فعالیت مجمع خیرین یاریگران زندگی در هرمزگان اظهار کرد: مردم استان در تمام مقاطعی که به کمک آنان نیاز بوده با تمام توان به میدان آمده‌اند و در حوزه مبارزه با مواد مخدر، پیشگیری و درمان معتادان نیز تشکل‌های مردم نهاد هرمزگان به عنوان یک بازو و پشتوانه قوی عمل خواهند کرد.

 تخصیص امکانات باید متناسب با نقش هرمزگان باشد

رییس کل دادگستری هرمزگان نیز در این نشست گفت: در این استان کارهای بزرگی در مبارزه با مواد مخدر شده است اما امکانات و اعتبارات اختصاص یافته با میزان عملکرد و کشفیات استان در این بخش هیچ تناسبی ندارد.

مجتبی قهرمانی یادآور شد: جایگاه دوم کشف مواد مخدر در کشور و انهدام یک باند بین‌المللی با سابقه قاچاق 2 هزار تن مواد افیونی، بخش کوچکی از کارهای انجام شده است.

قهرمانی تاکید کرد: خیرین استان همیشه برای کمک آماده هستند اما ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز باید سهمیه‌های استان در شاخص‌های مرتبط را به صورت رسمی افزایش دهد و بودجه‌های تخصیصی نیز با میزان عملکرد و نقش و جایگاه هرمزگان در مبارزه با مواد مخدر متناسب باشد.

حضور در این عرصه علاوه بر توفیق، وظیفه تک‌تک ماست

در ادامه این نشست دبیرکل مجمع خیرین یاریگران زندگی برای برگزاری انتخابات هیات مدیره مجمع هرمزگان هدایت و مدیریت جلسه را بر عهده گرفت.

حسن حمزه زاده پیش از برگزاری انتخابات اظهار داشت: مجمع هرمزگان با خیرین بزرگی که دارد می‌تواند منشاء تحول در خدمت به جامعه بهبودیافتگان اعتیاد و آسیب دیدگان اجتماعی باشد.

دبیرکل مجمع خیرین یاریگران زندگی، کارآفرینی و اشتغال مولد برای رهایافتگان از دام اعتیاد را عرصه نوینی در فعالیت‌های خیرین ارزیابی کرد و گفت: حضور در این عرصه علاوه بر توفیق، وظیفه تک‌تک ماست.

حمزه‌زاده شکستن چرخه بازگشت معتاد متجاهر به اعتیاد را شدنی و ممکن دانست و گفت: تجربیات کارآفرینانی چون دکتر نبی بسیار به کار ما می‌آید و بازگشت فرد معتاد به دامن خانواده و اجتماع را رسالت بزرگ این جمع اعلام کرد.

پس از سخنان حمزه زاده ابتدا تمامی شرکت کنندگان به عنوان اعضای هیات امنای مجمع انتخاب شدند و به دنبال آن با آرای خود، هفت عضو هیات مدیره و یک بازرس اصلی را انتخاب کردند.

هرمزگان ششمین استان کشور است که مجمع خیرین یاریگران زندگی فعالیت خود را در آن آغاز کرده است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید یاریگران زندگی اعتیاد استان هرمزگان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است