دوشنبه 5 آذر 1403

کشت قهوه در استان فارس

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
کشت قهوه در استان فارس

رئیس هیات امنای خانه صنعتکاران ایران با اشاره به پتانسیل استان فارس برای کشت قهوه، گفت: کشت قهوه به دلیل مصرف بسیار کم آب در مقایسه با مرکباتی که در استان فارس تولید می‌شود، موجب استقبال کشاورزان و توسعه سطح زیرکشت این محصول در این منطقه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، سید محمد موسوی، رئیس هیات امنا خانه صنعتکاران ایران، در نشست خانه صنعتکاران با رئیس کمیسیون کشاورزی، گفت: با حمایت و ارائه راهکارهای خانه صنعتکاران ایران، گیاه قهوه و پاپایا در شهرستان داراب کشت شده و به ثمر رسیده است. سالانه بخش مهمی از منابع ارزی کشور صرف واردات قهوه می‌شود، اما در جریان کارخانه‌های بزرگ شکلات سازی در داراب استان فارس مشخص شد که این شهرستان از موقعیت بسیار خوبی برای کشت قهوه برخوردار است.

وی با بیان اینکه با بررسی های کارشناسی برای کیفیت تولید محصول در طعم و مزه و پروتئین‌های مورد نیاز در کشت، پیش بینی می شود که به زودی یکی از بهترین نوع قهوه دنیا در منطقه داراب کشت و به ثمر برسد، اظهار کرد: تاکنون کشت قهوه در ایران به این شکل صورت نگرفته و برای اولین بار است که با حمایت و همراهی خانه صنعتکاران ایران و سرمایه گذاری کشاورزان منطقه داراب، کشت قهوه در استان فارس را آغاز می‌کنند.

رئیس هیات امنای خانه صنعتکاران ایران در ادامه با توجه به آمادگی منطقه جنوب ایران به لحاظ اقلیمی برای کشت قهوه، افزود: در حال حاضر برداشت قهوه محدود است اما ظرف یکی دو سال آینده با توجه به آمادگی منطقه جنوب کشور، شاهد کشت و برداشت فراوان قهوه در ایران خواهیم بود. کشت قهوه به دلیل مصرف بسیار کم آب در مقایسه با مرکباتی که در استان فارس تولید می‌شود، موجب استقبال کشاورزان و توسعه سطح زیرکشت این محصول در این منطقه خواهد شد.

جبران خسارت برگشت خوردن محصولات کشاورزی دو سال زمان می‌برد

محمد جواد عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، نیز در این نشست با ابراز تاسف از رانت و فساد گسترده در بخش کشاورزی و واردات نهاده های کشاورزی تصریح کرد: مادامی که فساد در این بخش ها وجود داشته باشد قطعا بخش کشاورزی کشور آسیب خواهد دید.

نماینده مردم داراب و زرین دشت، درباره مشکلات اخیر مربوط به صادرات محصولات کشاورزی، اشاره به نبود نظارت ها در حوزه صادرات محصولات کشاورزی به خصوص در موضوع صادرات به روسیه، اظهار کرد: جبران خسارتی که بازگشت صادرات محصولات کشاورزی به کشور وارد کرد، دو تا سه سال زمان می برد. با پیگیری ها و جلسات مختلف با وزارت خانه های صمت، جهاد کشاورزی، امور خارجه و بهداشت تلاش بر این است تا این مساله حل شود تا کشورهای اوراسیا بیش از این صادرات محصولات کشاورزی را پس نزنند.

وی با تاکید بر اهمیت حوزه فروش و صنایع تبدیلی و انبارداری در حوزه کشاورزی و ضرورت تدبیر جدی در این بخش‌ها، اظهار کرد: کمیسیون کشاورزی آمادگی دارد تا در حوزه صنایع تبدیلی از طریق اعتبارات بانکی و همچنین بودجه سال 1401 از این صنعت حمایت کند و با افزایش میزان اعتبارات بانکی از 15 به 20 درصد، گامی مهم در توسعه محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی برداشته شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین با اعلام خبر راه اندازی سامانه ای با هدف تعیین ظرفیت‌ها و سطح زیر کشت محصولات کشاورزی مناطق مختلف کشور، اصلاح الگوی کشت محصولات و تخصیص اعتبار به این بخش را از موضوعات مهم در بودجه سال جاری عنوان کرد و گفت: اعتبارات سال 1400 در حوزه جهاد کشاورزی از ابتدای شکل گیری انقلاب اسلامی بی سابقه و منحصر به فرد بوده است. همچنین بیمه محصولات کشاورزی در طرح امنیت غذایی، مبارزه بیولوژیک در حوزه تولید محصولات کشاورزی و اختصاص اعتباراتی به این بخش و به کار گیری بیش از 250 هزار فارغ التحصیل بخش کشاورزی از اولویت های مجلس در حوزه کشاورزی است.

لزوم تحول کشاورزی

همچنین، سید علیرضا بنی هاشمی رئیس خانه صنعتکاران ایران، در این نشست با اشاره به پیشرفت صنعت کشاورزی در دنیا و لزوم تحول کشاورزی در ایران گفت: به رغم پیشرفت های صورت گرفته در صنعت کشاورزی دنیا، تلفیق کشت مدرن و تکنولوژی کشاورزی در ایران بسیار کمرنگ است و همچنان در بسیاری از شهرهای ایران کشاورزی به روش های سنتی اداره می شود.

وی تداوم مدیریت دولتی را از جمله دلایل عقب ماندگی در صنعت کشاورزی ایران دانست و با اشاره به اهمیت توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی و انبارداری در این صنعت اظهار کرد: خانه صنعتکاران ایران طرح آمایش کشوری را با محوریت صنعت کشاورزی در تمامی استان ها آغاز کرده است و در این طرح، شهر جیرفت به عنوان یکی از مراکزی که صنایع تبدیلی در آن الزامی است، انتخاب شده و پیش بینی می شود ظرف دو ماه آینده این مجموعه صنعتی برای فن آوری محصولات کشاورزی افتتاح شود.

رئیس خانه صنعتکاران ایران همچنین در این نشست تلاش برای افزایش سهم کشور از تجارت جهانی کشاورزی را از دیگر پیشنهادات و موضوعات مهم در این صنعت عنوان کرد و گفت: به این منظور خانه صنعتکاران ایران دفاتری را در خارج از کشور ایجاد کرده است که ماموریت آن انتقال سریع تکنولوژی در حوزه کشاورزی و همچنین مباحث مربوط به دامداری و زمان و نحوه نگهداری محصولات کشاورزی با تکنولوژی های جدید و بدون استفاده از مواد شیمیایی و مشکلات زیست محیطی است. همچنین دفاتری به صورت پایلوت برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی ایجاد شده است که نسبت به سلایق و فرهنگ کشورهای هدف تحقیقاتی را در حوزه صادرات خواهند داشت و مطابق با مطالعات صورت گرفته، کشاورزانی که در استان های مختلف در بخش صادرات محصولات کشاورزی فعالیت دارند با ارائه آموزش های تخصصی حمایت می شوند تا با به کارگیری دانش جدید در تولید محصولات صادراتی حرکت کنند. همچنین کشاورزانی که پتانسیل صادرات دارند شناسایی و مطابق با علائق و فرهنگ کشورهای هدف صادراتی آموزش هایی به آنها ارائه می شود تا در عرضه محصولات و نحوه بسته بندی و کیفیت محصولات از علایق و نیاز بازارهای هدف صادراتی پیروی کنند.

انتهای پیام