کلنگی که 10 سال است بر زمین مانده / زمین بدهید، پایانه صادراتی انار تحویل بگیرید
مدیرعامل تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه گفت: در صورت واگذاری زمین، تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه آماده اجرای احداث طرح بزرگ پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در قطب تولید انار جهان است.
پوریا بصیرت به مناسبت فرا رسیدن هفته تعاون در گفتوگو با ایسنا به اجرای طرح بزرگ پایانه صادراتی محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: تعاونی دهیاریهای ساوه به منظور دستیابی به اهدافی که ذکر شد از سال 1398 به دنبال احداث پایانه بزرگ صادراتی محصولات کشاورزی (انار) در زمینی به مساحت حدود 20 هکتار است. در رابطه با وسعت و اهمیت طرح مورد نظر باید گفت که طرح فوق شامل سردخانههای بزرگ صنعتی، انبارهای بزرگ جهت دپو محصولات، محل دائمی نمایشگاه محصولات کشاورزی، سالن های بسته بندی و... است.
وی بیان کرد: همانطور که میدانیم شهرستان ساوه قطب تولید انار در کشور است، ولی متاسفانه به دلیل فراهم نبودن زیرساختهای لازم جز عدهای محدود واسطهگر، کسی از محل فروش انار سود کافی نمیبرد و کشاورزان زحمتکش جهت فروش و ارائه محصولات مشکلات بسیار زیادی دارند، با احداث طرح بزرگ پایانه انار این محل مکان مناسبی جهت ارائه مستقیم محصولات از طرف کشاورز به دست مصرف کننده است و نمایشگاه دائمی انار مستقر در این مجموعه توان جذب گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را در فصل برداشت انار برای شهرستان خواهد داشت.
وی افزود: همچنین باتوجه به اینکه محل اجرای طرح در نزدیکی به فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) و اتوبان غرب کشور و نزدیک به منطقه ویژه اقتصادی شهر صنعتی کاوه است، دارای موقعیت مناسبی از نظر صادرات است و با احداث کارخانه بسته بندی در مجاورت همین طرح به راحتی میتوان محصولات کشاورزی را از ساوه به نقاط مختلف دنیا صادر کرد.
وی افزود: متاسفانه با وجود اینکه تمامی مراحل اداری پروژه مذکور جهت واگذاری زمین طی شده و شرکت تعاونی آمادگی کامل جهت احداث این طرح بزرگ را از جهت فنی و مالی داراست ولی متاسفانه به دلیل برخی ناهماهنگیها در سطح استان کماکان زمین به این تعاونی واگذار نشده است. امید است با پیگیریهای صورت گرفته روند قانونی واگذاری زمین جهت اجرای طرح پس از سالها تاخیر انجام پذیرید.
وی گفت: کلنگ احداث پایانه صادراتی انار و محصولات کشاورزی ساوه افزون بر 10 سال است که به زمین زده شده و قرار بر این بوده است که در گذشته احداث شود، اما این کلنگ همچنان بر زمین مانده است و تعاونی دهیاران ظرفیت و آمادگی لازم را برای احداث این طرح که یکی از دغدغههای تولیدکنندگان در حوزه کشاورزی است را دارد. در این خصوص امیدواریم با حمایت های نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ساوه و بخشدار بخش مرکزی این مطالبه کشاورزان ساوجی برآورده شود.
وی در ادامه در خصوص شرکت تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی شهرستان ساوه و اهداف و اقدامات آن گفت: این شرکت با حدود یک دهه فعالیت مستمر و پویا در پروژههای عمرانی و خدماتی مناطق روستایی همواره در تلاش بوده به صورت پویا و نظاممند، در توسعه و تعالی زیرساختهای عمرانی کشور بالاخص مناطق کمتر توسعه یافته ایفای نقش کند و با اتکا به دانش و تجربه نیروی انسانی خود در راستای تحقق اهدافی چون توسعه روستایی و اشتغالزایی گام بردارد.
وی با اشاره به عزم این مجموعه بر حرکت به سمت توسعه و تعالی و رفع بخشی از دغدغههای کار و اشتغال جوانان روستایی اظهار کرد: تلاش و سرمایه گذاری در این عرصه گسترده با مشکلات و چالشهای بسیاری همراه بوده است اما هدف کارآفرینی و توسعه مناطق محروم روستایی مهمترین عاملی بوده که فراتر از انگیزههای اقتصادی مدنظر قرار گرفته است.
وی افزود: با آغاز فعالیت شرکت تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه گامهای ارزشمندی در راستای توسعه روستاها، فقرزدایی و استفاده از قابلیتها و ظرفیتهای روستا برداشته شد.
بصیرت در ادامه به تشریح مهمترین فعالیتهای انجام شده توسط شرکت تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه در حوزه مدیریت پسماند اشاره کرد و افزود: مدیریت پسماند از مهمترین وظایف دهیاری در جهت حفظ بهداشت محیط روستا محسوب میشود که در صورت عدم تامین اعتبارات و ماشین آلات مورد نیاز و همچنین نیروی انسانی لازم برای تحقق این امر، نهاد دهیاری با مشکلات فراوانی روبرو خواهد شد، بدین منظور شرکت تعاونی دهیاریهای ساوه با برعهده داشتن مسئولیت جمع آوری پسماند در سطح روستاهای تحت پوشش، ضمن کاهش هزینههای اجرایی و استفاده بهینه از منابع، مدیریت پسماند در سطح روستاها را به نحو مطلوبی بهبود بخشیده و زمینههای لازم را برای تحقق اهداف مورد نظر در خصوص اجرای طرحهای تفکیک زباله از مبدا پسماند، بازیافت مواد و تولید کودهای بیولوژیکی در جهت حفظ محیط زیست را فراهم کرده است.
وی که با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا سخن می گفت در بخش دیگری از این گفتوگو به اجرای پروژههای عمرانی اشاره کرد و افزود: از دیگر فعالیتهای شرکت تعاونی دهیاریها اجرای پروژه های عمرانی در سطح روستاهای شهرستان ساوه شامل احداث پل و جاده، بهسازی معابر و جدولگذاری، احداث سالنهای ورزشی، احداث پارکها و بوستانها، بازسازی آرامستانها، کمک به ساخت مسکن روستایی، احداث ساختمانهای دهیاریها، خانه بهداشت، مساجد و حسینیهها و دهها پروژه دیگر است که در بسیاری از پروژههای ذکر شده شرکت تعاونی دهیاریها میتواند پروژهها را با هزینه خیلی کمتری نسبت به پیمانکاران بخش خصوصی و دستگاههای دولتی به سرانجام برساند، در نتیجه این کار باعث میشود هزینههای ذخیره شده به چرخه اعتبارات دهیاریها برگشته و درصد مشارکت مردم و ایجاد شغل برای مردم محلی و بومی بالا برود.
مدیرعامل تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص اجرای طرحهای اشتغالزایی گفت: شرکت تعاونی دهیاریها دارای کارگاه ساخت قطعات بتنی با ظرفیت تولید روزانه هزار عدد جدول پرسی و 200 متر مربع کفپوش و سایر محصولات بتنی است که بخش عمدهای از نیاز دهیاریها به محصولات بتنی را مرتفع میکند، لکن به منظور ارائه خدمات گستردهتر و تولید محصولات با کیفیت و با تنوع بیشتر به سایر بخشها از جمله ارگانهای دولتی، شرکتهای خصوصی و عموم مردم، این شرکت هم اکنون در حال ساخت کارخانه قطعات بتنی با ظرفیت تولید روزانه دو هزار عدد جدول پرسی، 400 متر مربع کفپوش پرسی و پلیمری و موزاییک، تولید روزانه 11 هزار عدد بلوکهای سبک و سنگین سیمانی با ظرفیت اشتغال حدود 30 نفر است که با بهره برداری از این مجموعه در چند ماه آینده تعاونی دهیاریهای ساوه اولین تعاونی با چنین ظرفیت تولیدی در سطح کشور خواهد بود.
وی بیان کرد: احداث مجموعه تولید مبلمان شهری شامل تابلوهای معابر، ایستگاه اتوبوس، المانهای شهری، نیمکت و... از دیگر فعالیتهای تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه است که به منظور زیبا سازی محیط های روستایی به کار گرفته میشود.
بصیرت به حضور در عملیاتهای امدادی و پدافند غیرعامل نیز اشاره کرد و افزود: در مواقع بروز بحران ناشی از حوادث غیر مترقبه بسیج تجهیزات عمرانی برای امدادرسانی امری ضروری است که اغلب به دلیل پراکندگی تجهیزات عمرانی و دسترسی آسان به آنها با تاخیر همراه است. در این شرایط تجهیزات تعاونی دهیاریها میتواند به سرعت در مناطق آسیب دیده روستایی به کار گرفته شود. از جمله خدمات تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه در این حوزه میتوان به ارسال تجهیزات شامل لودر و نیروی انسانی در سال 98 به استان لرستان جهت کمک به هموطنان سیل زده، کمک به ضدعفونی کردن معابر و اماکن عمومی در روستاهای ساوه با شیوع ویروس کرونا اشاره کرد.
وی در ادامه به اهداف و چشم انداز این شرکت تعاونی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تعاونی ساختاری است که حاصل آن توانمندی و تولید اجتماعی است، شکل گیری این شرکت در سطح بخش ثمرات بزرگی برای روستاها در برداشته است که از جمله آن میتوان به ایجاد اشتغال در روستا، ارتقاء سطح کیفی خدمات عمومی و ایجاد بسترهای مناسب برای جذب سرمایه و مواردی بسیاری از این دست اشاره کرد.
او افزود: استفاده از مشارکتهای اقتصادی جهت سرمایهگذاری در فعالیتهای تولیدی، خدماتی، کشاورزی، آموزشی، رفاهی و نظایر آن، تلاش در جهت ایجاد اشتغال مولد و پایدار، توسعه و گسترش فعالیتهای به منظور افزایش درآمد و ارتقای سطح معیشت و بهداشت و رفاه اهالی روستا، کمک به خود کفایی و تقویت بنیه اقتصادی نهاد دهیاری، همکاری و سرمایهگذاری و ساخت پایانه محصولات کشاورزی، احداث و ساخت مجتمعهای اداری، ورزشی، تفریحی و رفاهی، همکاری و اداره اماکن تفریحی و فرهنگی و ایجاد دهکده توریستی به منظور جلب گردشگر و توریست و حفظ آثار باستانی، ساخت و اداره میادین خرید و فروش دام و طیور و محصولات کشاورزی، سرمایهگذاری و قبول سرمایههای داخلی و خارجی و قبول هدایا و کمکهای سازمانهای خیریه به منظور انجام فعالیتهای اقتصادی در جهت افزایش درآمد و ارتقا سطح معیشت اهالی و همکاری و مشارکت در ساخت نواحی قطبهای صنعتی و کشاورزی از جمله اهدافی است که در دوره مدیریت جدید بدنبال تحقق آن هستیم.
انتهای پیام