کلنگ آزادراه پردیس - هراز به زمین خورد

دنیای اقتصاد: کلنگ پروژه آزادراه پردیس - هراز که از حدود 20 سال قبل مطرح بوده است، صبح امروز در مراسمی با حضور وزیر راه و شهرسازی به زمین خورد.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ عملیات اجرایی پروژه آزادراهی پردیس - هراز به عنوان شاخه شمالی بومهن، با هدف تکمیل زنجیره اتصال شرق تهران به محورهای شمالی کشور، در قالب مشارکت عمومی - خصوصی و با سرمایهگذاری 70 درصدی بخش خصوصی و 30 درصدی وزارت راه و شهرسازی کلید خورد.
این پروژه که یکی از کریدورهای کلیدی ترافیکی و تجاری شرق استان تهران محسوب میشود، میتواند در کاهش گرههای ترافیکی و تسهیل تردد به جادههای شمالی نقش داشته باشد.
این آزادراه 12 کیلومتری به صورت 2 باند رفت و برگشت و چهارخط عبوری، از تبادل شرقی پردیس آغاز شده و پس از عبور از شمال بومهن، به جاده هراز و در ادامه به واریانت امامزاده هاشم متصل خواهد شد.
فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی در این مراسم بر ضرورت جلب اعتماد بخش خصوصی برای سرمایهگذاریهای کلان تاکید کرد و با بیان اینکه این پروژه واجد چنین مشخصهای است، گفت: اجرای چنین پروژههایی جز با حمایت بخش خصوصی امکانپذیر نیست.
وی گفت: پروژه آزادراهی پردیس - هراز باعث صرفه جویی در مصرف سوخت و رفع مشکلات رفت و آمد شهرهای پردیس، بومهن و رودهن میشود.
رضا خالقی، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در این مراسم گفت: این مسیر از منظر فنی و ترافیکی، گرههای ارتباطی مهمی را پوشش خواهد داد.
وی افزود: این پروژه 12 کیلومتری، از جمله طرحهای سنگین در حوزه زیرساختی محسوب میشود که شامل چهار دستگاه پل، 6.5 کیلومتر تونل و مسیر دو خط رفت و دو خط برگشت است. ویژگی اصلی این آزادراه، مشارکت فعالانه بخش خصوصی است که به عنوان یکی از نقاط قوت آن به شمار میرود.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، دوره مشارکت این پروژه 26.5 سال تعیین شده که شامل زمان احداث و بهرهبرداری است و پیشبینی میشود با تکمیل آن، دسترسی ایمن و سریع به محورهای شمالی کشور فراهم شود.
همچنین از مزایای کلیدی پروژه، کاهش زمان سفر در پرترددترین مسیر دسترسی به شمال کشور، افزایش ایمنی تردد در محدوده شهرهای پردیس، بومهن و رودهن و کاهش مصرف سوخت و آلایندههای زیست محیطی، رونق گردشگری با بهبود دسترسی به مناطق شمالی و نیز رعایت اصول پدافند غیرعامل به دلیل خطر زمین لغزش در محدوده مبارک آباد است.