کلهر و علیزاده از ظریف نوشتند
تهران - ایرنا - «حسین علیزاده» آهنگساز و نوازنده شهیر تار و «کیهان کلهر» نوازنده چیره دست کمانچه کشورمان در سوگ استادشان، «هوشنگ ظریف» دست به قلم شدند.
حسین علیزاده موسیقیدان بلندآوازه ایران در سوگ استاد خود قلم به دست گرفت و اینگونه نوشت:
زندگی را به عاشقانش سپرد و رقص انگشتانش در حرکتند تا از نغمههایش زندگی جاری بماند عطر عشق، عطر زندگی را در وجودمان دمید تا عاشق بمانیم و از یادش شاد شویم ظریف افسانه بود...
همچنین کیهان کلهر نوازنده به نام کمانچه کششورمان، بامداد امروز به مناسبت درگذشت هوشنگ ظریف نوشت: یک مرغ گرفتار در این گلشن ویران، تنها به قفس ماند و هزاران همه رفتند.
وی در ادامه پیام خود آورده است: فقدان انسان وارسته و معلم دانا استاد هوشنگ ظریف را به دوستداران فرهنگ و هنر تسلیت میگویم و برای خانواده ایشان مخصوصا یار و همراه همیشگی استاد بانو «پروین صالح» آرزوی صبر و آرامش دارم.
هوشنگ ظریف 16 آذر ماه سال 1317 در تهران به دنیا آمد. پس از پایان دوره ابتدایی وارد هنرستان موسیقی شد و از حضور اساتیدی چون موسی معروفی، روحالله خالقی، جواد معروفی و حسین تهرانی بهرمند شد.
وی در دوره عالی هنرکده موسیقی از محضر استاد علی اکبرخان شهنازی جهت فراگیری ردیف بهرمند شد. هوشنگ ظریف از سال 1342 به مدت 17 سال به تدریس تار در هنرستان موسیقی پرداخت و از جمله شاگردان وی میتوان به حسین علیزاده، داریوش طلایی، ارشد طهماسبی را اشاره کرد.
هوشنگ ظریف نوازنده تار، ردیفدان و مدرس موسیقی سالها سولیست (تکنواز) تار در ارکسترهای متعدد وابسته به وزارت فرهنگ و هنر بود و در اجرای برنامههای موسیقی ارکسترهای مزبور در سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران همکاری داشت، او اجراهای متعددی با گروه استاد فرامرز پایور داشته است و با این گروه در کشورهای اروپایی و آسیایی زیادی به اجرای موسیقی ایرانی پرداخته است.
از دیگر فعالیتهای او میتوان به نوازندگی تار در برنامههای موسیقی ملی ایران در رادیو تلویزیون ایران به مدت 20 سال، اجرای برنامههای موسیقی اصیل و سنتی ایران در شهرهای مختلف ایران و کشورهای دنیا از جمله آمریکا، شوروی، کانادا، ژاپن، فرانسه، انگلیس، آلمان غربی، ایتالیا، مصر، تونس، مراکش، الجزایر، هندوستان، پاکستان، ترکیه و تمام کشورهای اروپای شرقی همراه با ارکسترهای موسیقی سنتی وابسته به وزارت فرهنگ و هنر سابق اشاره کرد.
او 6سال متوالی عضو هیئت مدیره خانه موسیقی و چهار دوره رئیس هیئت مدیره کانون نوازندگان سازهای ایرانی بودهاست و تاکنون نیز عضو شورای عالی خانه موسیقی بود.
نت نگاری و ویرایش چهار کتاب درباره استاد لطفالله مجد، جلیل شهناز و فرهنگ شریف و ابراهیم سرخوش، مجموعههای صوتی تکنوازیهای استاد از جمله دشتی و اصفهان، همنوازی با استاد فرامرز پایور در آثار متعدد ایشان، اجرای گوشههایی از ردیف موسی خان معروفی به کوشش کامبیز روشن روان، کتاب دستور مقدماتی تار، کتاب اول و دوم هنرستان از جمله آثار این هنرمند است.
از این هنرمند طی مراسم ویژه ای در سی وپنجمین جشنواره موسیقی فجر تجلیل و قدردانی شد.
هوشنگ ظریف شامگاه گذشته - شنبه 17 اسفند ماه - بر اثر ایست قلبی دیده از جهان فروبست.
*س_برچسبها_س*