پنج‌شنبه 8 آذر 1403

کمبود سرم برای بیماران کرونایی نداریم / بیماران کرونایی بستری دراولویت دریافت دارو هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کمبود سرم برای بیماران کرونایی نداریم / بیماران کرونایی بستری دراولویت دریافت دارو هستند

علی حق‌بین با بیان اینکه کمبود سرم در استان وجود ندارد، گفت: سرم هایی که برای بیماران کرونایی استفاده می شود بیشتر در اختیار داروخانه های نزدیک به مراکز درمانی قرار داده می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی حق بین، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک در رابطه با موضوع کمبود سرم اظهار داشت: در حال حاضر متاسفانه یکی از کارخانجات تولید سرم که بیش از 30 درصد نیاز کشور را تامین می کرد، از مدار تولید خارج شده است.

وی با اشاره به اینکه سازمان وزرات بهداشت تمهیدات لازم را اندیشیده است که سرم را متناسب با همه ی استان ها وارد شود، ادامه داد: سهمیه بندی هایی گذاشته شده و براساس جمعیت و تعداد بیماران سرم وارد استان می شود و در حال حاضر وضعیت سرم قابل قبول است.

حق بین اضافه کرد: تقریبا توزیع به صورت متناسب انجام و به صورت روزانه سرم در شهر توزیع می شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: برنامه ریزی براین اساس است که به داروخانه های جنب درمانگاه های سطح شهر، سهمیه سرم اختصاص پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه در مواقع کمبود دارو و سرم اولویت با بیماران بستری در بیمارستان ها است، ادامه داد: سرم هایی که از وزارت خانه تحویل گرفته می شود به داروخانه بیمارستان ها تحویل داده می شود، زیرا در این شرایط اولویت نخست بیمارستان ها و بعد از آن داروخانه های منتخب که نزدیک درمانگاه ها هستند.

حق بین با بیان اینکه تاکنون هیچ گونه کمبودی در زمینه سرم برای بیماران کرونایی بستری در بیمارستان ها وجود نداشته است، اظهار داشت: هم اکنون یکی از بزرگترین خط های سرم سازی در کشور از مدار خارج شده، اما طی آخرین های صحبت های صورت گرفته با وزارت بهداشت، موضوع واردات مطرح شده که کمبودی در بحران کرونا ایجاد نشود.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار عصراترک مبنی براینکه طبق شنیده ها داروهای بیماران کرونایی در سه داروخانه سطح شهر بجنورد توزیع می شود، گفت: در سطح شهر داروخانه های منتخب داریم، به این صورت نیست که تنها چند داروخانه را انتخاب کنیم توزیع داروها براساس میزان داروهایی که وارد استان می شود، انجام می شود.

حق بین یادآور شد: اگر میزان داروهای وارد شده به استان کم باشد، باتوجه به اینکه بیماران کرونایی بستری در اولویت دریافت دارو هستند، دارو در اختیار بیمارستان ها قرار داده می شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه داروهای کرونا اقلام زیادی هستند که هیچ کدام به طور قطعی درمان کننده نیستند بلکه به درمان کرونا کمک می کنند، گفت: 10 قلم دارو برای درمان کرونا استفاده می شود که برخی از این اقلام در داروخانه ها وجود دارند و به صورت مستقیم از شرکت های دارویی خریداری می شوند، برخی دیگر به صورت سهمیه ای هستند که توسط غذا و دارو مشخص می شود در اختیار کدام داروخانه ها قرار گیرد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: برخی داروهای بیماران کرونایی فقط باید در بیمارستان ها تزریق شود، بنابراین لزومی ندارد که در داروخانه ها توزیع شود.

وی در رابطه با گلایه فرهنگیان مبنی بر اینکه یک نوع واکسن برای تزریق آنها در نظر گرفته شده و حق انتخاب ندارند، توضیح داد: انجام واکسیناسیون براساس واکسن های وارد شده به استان که از طریق وزارت بهداشت توزیع می شود، انجام می شود بنابراین برخی اوقات چندین نوع واکسن وارد می شود و متقاضی حق انتخاب دارد، گاهی اوقات هم یک نوع موجود است.

وی با بیان اینکه پلتفرم همه واکسن ها شبیه هم است و تنها درصدی با هم تفاوت دارند، از مشمولان خواست از واکسن های موجود تزریق کنند.

حق بین در رابطه با مطالب تخریبی که در مورد واکسن ها و عوارض آنها در فضای مجازی منتشر می شود، گفت: کمیته عوارض بررسی واکسیناسیون استان فعال است و اعضای این کمیته عوارض ایجاد شده برای افرادی که در مرحله اول دریافت واکسن داشته اند را بررسی می کنند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: عوارضی که در فضای مجازی منتشر می شود، علمی نیست و تاکنون هیچ عارضه خاصی که بعد از تزریق واکسن منجر به فوت یا اتفاق جدی شده باشد، به ثبت نرسیده است.

انتهای پیام / رحمانی