کمبود شدید برخی تخصصهای پزشکی در کرمانشاه / درصدد حل مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم استان هستیم
پرویز صوفیوند گفت: بسیاری از شهرستانهای استان و حتی در کرمانشاه با کمبود شدید پزشک در رشتههایی چون بیهوشی مواجه هستیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پرویز صوفیوند در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: درحال حاضر در همه شهرستانها به غیر از شهرستان روانسر بیمارستان ها برقرار هستند و خدمات لازم را ارائه می دهند البته در دالاهو مرکز درمان بستر دایر است و بیمارستان مربوطه هم بین 50 تا 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که طی یکی دو سال آینده به اتمام می رسد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: در شهرستان ثلاث باباجانی نیز بیمارستان کانتینری پیش ساخته دایر است و ساختمان اصلی با80 درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان امسال راه اندازی می شود.
صوفیوند تصریح کرد: در همه شهرستانها پزشکان مستقر هستند و توسط پزشکان با تخصص های قلب، داخلی، زنان، اطفال و بیهوشی خدماتی به بیماران ارائه می شود البته در برخی از شهرستانها نیز خدمات رادیولوژی ارائه می شود هرچند شهرستانی نظیر گیلانغرب به دلیل کمبودهای موجود در سطح کشوری، از ارائه این خدمات محروم است.
وی افزود: اکنون در مرکز استان بار مضاعفی بر پزشکان وارد می شود زیرا مردم از شهرستانهای مختلف برای دریافت خدمات پزشکی به مرکز استان مراجعه می کنند در صورتی که در سطح همان شهرستانها پزشکان در بخش های دولتی هم مستقر هستند و خدماتی را ارائه می دهند و البته دریافت خدمات در شهرستان ها به نفع خود مردم خواهد بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: درصدد هستیم تا پایان مهر ماه کمبود پزشک در مناطق محروم استان کرمانشاه را تا حدودی مرتفع کنیم.
صوفیوند درباره ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، تصریح کرد: در شهرستانهای مناطق محروم با توجه به جمعیت آنها بیماران چندانی به پزشکان مراجعه نکنند به همین دلیل ضرورت دارد دولت مشوق هایی را در اختیار پزشکان قرار دهد تا پزشکان با رضایت خدمات خود را مستمرا ارائه دهند.
ضرورت افزایش مبالغ پرداختی به پزشکان تحت عنوان ماندگاری در مناطق محروم
وی افزود: با وجود مشکلات اقتصادی شامل افزایش قیمتها و تورم مبلغ پرداختی به پزشکان به منظور ماندگاری آنها در مناطق محروم چندان تغییری نکرده هرچند که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم بر ضرورت توجه به این موضوع تاکید دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: مبالغ پرداختی به پزشکان به منظور ماندگاری آنها در مناطق محروم متفاوت است و در شهرستانهای محروم تر و با مسافت دورتر مبالغ بیشتری پرداخت می شود.
صوفیوند خاطرنشان کرد: نظام پزشکی با چالش هایی چون کمبود پزشک مواجه است و البته این جزو سیاست های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست.
وی افزود: درحال حاضر تخصصهای بیهوشی، اطفال، جراحی قلب و مغز و اعصاب، عفونی، طب اورژانس جزو رشته هایی محسوب می شوند که یا ریسک بیماران در آنها بسیار بالا است یا اینکه برخی از این رشته ها نظیر بیهوشی اجازه برپایی مطب ندارند یا مطب آنها رونق چندانی نخواهد داشت با این حال پرداختی ها به این پزشکان به فراخور فشار کاری آنها نیست و انتظارات آنها را برآورده نمی کند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: اکنون چندسالی است در رشته های مذکور پزشکان طالب تحصیل نیستند.
صوفیوند تصریح کرد: ضرورت دارد که نمایندگان مجلس و مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کمک کنند که در این رشته ها علاقه مندی ایجاد شود و کمبودها مرتفع شود زیرا اگر این روند ادامه یابد در چندسال آینده با کمبودهای شدیدی مواجه خواهیم شد.
وی عنوان کرد: هرچند که اکنون هم در بسیاری از شهرستان ها حتی در مرکز استان کرمانشاه با کمبود شدید پزشک در رشته هایی چون بیهوشی مواجه هستیم.
عدم استقبال مردم از نظام ارجاع علت شلوغی برخی مطبهای پزشکی است
صوفیوند گفت: در حال حاضر مطبهای پزشکان متخصص یا فوق تخصص در مرکز استان بسیار شلوغ است و نوبت دهی با اختلال مواجه است برهمین مبنا پزشکان به دلیل شمار بالای مراجعات، تا دیروقت بیماران را ویزیت می کنند که البته این موضوع به عدم استقبال مردم از نظام ارجاع و پزشک خانواده بازمی گردد.
وی افزود: توصیه می کنیم مردم نظام ارجاع را رعایت کنند زیرا سالها است طرح استقرار پزشک در روستا اجرا شده و مردم باید ابتدا به خط اول درمان که پزشکان روستایی است مراجعه کنند و در صورت ضرورت به متخصصین شهرستان یا پزشکان مرکز استان مراجعه کنند درحالی که این روند به خوبی انجام نمی شود و می بینیم در مراکز استان مطبهای پزشکی شلوغ اما مطب پزشکان در شهرستانها خلوت است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: نیازی نیست که بیمار تصمیم بگیرد به چه پزشکی مراجعه کند بلکه در صورت ضرورت پس از مراجعه به پزشک مستقر در شهرستان، ارجاع به پزشکان مرکز استان انجام خواهد شد.
انتهای پیام /