دوشنبه 1 بهمن 1403

کمرنگ شدن فاصله اجتماعی دلیل اصلی افزایش کرونا است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کمرنگ شدن فاصله اجتماعی دلیل اصلی افزایش کرونا است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: به دلیل کمرنگ شدن فاصله اجتماعی از روز 23 فروردین ماه یک روند افزایشی را از اوایل اردیبهشت داریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از خبرگزاری علم و فناوری بیماری کرونا ویروس یا کووید 19 از اواخر بهمن ماه سال 1398 در کشور ایران شناسایی شد و افراد زیادی به این بیماری واگیردار مبتلا شدند.

بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، دمان و آموزش پزشکی بیش از 100 هزار نفر در ایران به بیماری کروناویورس مبتلا شده اند و تعدادی هم نیز جان خود را به علت ابتلا به این بیماری به شدت واگیردار ا دست دادند و چشم از جهان فرو بستند.

مرگ 6 هزار و 418 نفر بر اثر کرونا در کشور

در همین ارتباط کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، دمان و آموزش پزشکی درباره آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا اظهار کرد: از ظهر دیروز تا امروز بر اساس نتایج آزمایشگاهی، یک هزار و 680 نفر بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شدند و کل مبتلایان به این بیماری در کل کشور به 101 هزار و 650 نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت، دمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: متأسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 78 نفر از مبتلایان جدید کووید 19 جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به 6 هزار و 418 مورد رسید.

وی اضافه کرد: همچنین بین بیمارانی که بستری هستند 2 هزار و 735 نفر از بیماران حال نامساعدتری دارند و تحت مراقبت قرار دارند.

جهانپور تصریح کرد: خوشبختانه تا کنون 81 هزار و 587 نفر از بیماران قطعی بهبود یافته و ترخیص شده اند.

در همین ارتباط دکتر فرهاد ابول نژادیان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درباره وضعیت استان خوزستان توضیحاتی ارائه کرد.

افزایش نمونه گیری ها در مراکز جامع سلامت

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: تا اوایل اردیبهشت ماه در استان خوزستان یک وضعیت باثباتی را داشتیم ولی از آن پس به دلیل کمرنگ شدن فاصله اجتماعی از روز 23 فروردین ماه یک روند افزایشی را از اوایل اردیبهشت داریم.

وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: این افزایش روند ناشی از دو چیز است که یکی عدم رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و دلیل دوم نیز این است که این بالا رفتن آمار افزایش نمونه گیری هایی است که انجام می شود.

ابول نژادیان در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تعداد نمونه هایی که در طول روز از بیماران سرپایی از مراکز جامع سلامت گرفته می شود به صورت روزانه افزایش پیدا می کند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز یادآور شد: هم اکنون در استان خوزستان 4 آزمایشگاه داریم که کارهای مربوط به کرونا را انجام می دهند که در روزهای آینده 2 آزمایشگاه دیگر هم افزوده می شود که بیماران را رهگیری می کنیم و از خانواده های افراد مبتلا نیز تست می گیریم.

وی در توضیح این بخش از سخنان خود عنوان کرد: همچنین از همکاران و افرادی که با بیماران مبتلا به بیماری کرونا ارتباط نزدیک دارند را تست می گیریم.

برخورد با اصناف متخلف

ابول نژادیان تصریح کرد: ما از یک و نیم تا 3 برابر بیماران که در بیمارستان های استان خوزستان بستری هستند بیماران سرپایی داریم که با رهگیری در مراکز جامع سلامت آنها را پیدا می کنیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ادامه سخنان خود درباره وضعیت کرونا در خوزستان گفت: عمده بالارفتن تعداد مبتایان به بیماری کرونا در شهرستان های اهواز، باوی، دزفول، شوشتر و کارون است که در حال تلاش هستیم با بیماریابی فعال بار مراجعه به بیمارستان ها را کمتر کنیم.

وی با اشاره به این مطلب که تا کنون هیچ محدودیت بیشتری از آنچه که مصوبه ستاد ملی کرونا است در استان خوزستان اجرایی نشده است، اظهار کرد: ما به دلیل بالارفتن آمار درخواست هایی داشته ایم که محدودیت های بیشتری قائل شویم ولی آنچه که شورای تامین استان خوزستان مصوب کرده است این است که با تشکیل گروه هایی متشکل از نیروهای انتظامی، تعذیرات، بهداشت محیط و نیروهای بسیج که به کمک ما می آیند در اماکن و اصناف هشدار و تذکر بدهند به افرادی که فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمی کنند یا به پروتکل های بهداشتی بی توجهی کنند این افراد با تذکر مشکل را حل کنیم و اگر مشکل حل نشد کارهای دیگر از جمله پلمپ آن صنف اقدام کنند.

ابول نژادیان اضافه کرد: با توجه به اینکه در شهر اهواز که دومین شهر حاشیه نشین کشور است مشکلی که داریم بیماری کرونا در مرکز و مناطق بالا و متوسط شهر کمتر است که ما بیماری را بیشتر در حاشیه شهر داریم که این مسئله کار را یک مقدار سخت تر کرده است چون بالاخره همشهریان ما هستند که از نظر اقتصادی و معیشتی بیشتر محدودیت دارند.

مردم از مراجعه به مراکز 16 ساعته واهمه نداشته باشند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز یادآور شد: ما تلاش می کنیم که بیماریابی را به نحو احسن انجام دهیم تا این کار مدیریت شود.

فرهاد ابول نژادیان همچنین با ارائه توصیه هایی به هموطنان عنوان کرد: مردم از مراجعه به مراکز 16 ساعته شناسایی مبتلایان به کرونا ترس و واهمه نداشته باشند و در صورت مشاهده هر گونه علائم خفیف به این مراکز مراجعه کنند.

وی در ادامه سخنان خود با بیان این نکته که عده زیادی از مبتلایان به ویروس کرونا به دلیل نداشتن علائم هنوز شناسایی نشده اند، تصریح کرد: مبتلایانی که امکانات اجرای اصولی قرنطینه خانگی را ندارند و افراد بیمار، سالمند و مادر باردار در منزل دارند بهتر است در خانه قرنطینه نشوند و به اقامتگاه ها مراجعه کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در خوزستان نشان دهنده عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: دلیل دیگر نیز افزایش نمونه گیری ها است.

غربالگری چهار میلیون و 500 هزار نفر

ابول نژادیان در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: همچنین شناسایی زود هنگام مبتلایان، درمان در روزهای نخست و قرنطینه افراد آلوده بدون علامت برای کاهش ابتلای افراد جامعه بسیار مهم است.

وی با توصیه به همه هموطنان به رعایت نکات بهداشتی بر این مطلب که مردم باید از ترددهای غیرضروری در بازارها به خصوص در روزهای پایانی ماه رمضان خودداری کنند، تاکید کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درباره انجام غربالگری بیماران مبتلا به کرونا در استان خوزستان نیز گفت: در مرحله اول غربالگری از جمعیت بالغ بر چهار میلیون و 800 هزار نفری استان، حدود چهار میلیون و 500 هزار نفر غربالگری شدند.

ابول نژادیان در پایان سخنان خود اظهار کرد: همچنین در مرحله دوم غربالگری کاهش آمار مرگ و میر مبتلایان به کرونا از مهمترین اهداف مقابله با کرونا ویروس است نیز انجام می شود.

انتهای پیام / ا