سه‌شنبه 29 آبان 1403

کمک بلاعوض دولت برای ساخت و تعمیر بیش از 17 هزار خانه سیل‌زده

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
کمک بلاعوض دولت برای ساخت و تعمیر بیش از 17 هزار خانه سیل‌زده

اعضای هیئت دولت با اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی برای جبران خسارات ناشی از سیل مردادماه سال جاری در چند استان کشور موافقت کردند.

به گزارش فارس ششم مردادماه و همزمان با وقوع بارش‌های سیل‌آسا در مناطق مختلف کشور، بارش 50 میلی‌متر باران در مدت 45 دقیقه موجب وقوع سیلاب در روستای بارده شهرستان بن شد.

این سیلاب خسارات بسیاری به منازل، کشاورزی و احشام مردم و همچنین امامزاده و راه‌های روستا وارد کرد.

ارزیابی خسارات سیل در این روستا در بخش‌های مختلف در دستورکار نهادها قرار گرفت و جلسات متعددی با محوریت جبران خسارات سیل بارده برگزار شد.

احمد وحیدی، وزیر کشور 9 روز بعد از سیل در بازدید از روستای بارده بر تلاش دولت برای کاهش رنج سیل‌زدگان تاکید کرد.

هفتم مهرماه نیز استاندار چهارمحال و بختیاری به همراه نماینده مردم شهرستان بن در مجلس شورای اسلامی از روستای سیل‌زده بارده بازدید کردند.

احمد راستینه در حاشیه این بازدید با اشاره به اینکه اگر ساخت‌وسازها هر چه زودتر به پایان نرسد مردم روستای بارده در فصل سرما برای سکونت دچار مشکل می‌شوند، گفت: هم‌اکنون برای انجام ساخت و سازها نیارمند مصوبات هیأت دولت هستیم.

استاندار نیز در این خصوص گفت: به دنبال آن هستیم تا با تصویب اصل تسهیلات در هیأت دولت ساخت‌وسازها سرعت بیشتری بگیرد.

در جلسه صبح امروز هیئت وزیران که به ریاست حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، برگزار شد، اعضای دولت با اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی برای جبران خسارات ناشی از سیل مرداد ماه سال جاری در چند استان کشور موافقت کردند.

با تصویب هیئت وزیران، مبلغ 21 هزار و 300 میلیارد ریال اعتبار هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به منظور جبران خسارات ناشی از وقوع سیل و آب گرفتگی در برخی از استان‌های کشور در مرداد ماه سال جاری، اختصاص یافت.

اعتبار تخصیص یافته صرف موارد زیر خواهد شد:

- کمک بلاعوض جهت احداث یک‌هزار و 751 واحد مسکونی شهری به ازای هر واحد تا سقف مبلغ 500 میلیون ریال

- کمک بلاعوض جهت احداث 4 هزار و 378 واحد مسکونی روستایی به ازای هر واحد تا سقف مبلغ 500 میلیون ریال

- کمک بلاعوض جهت تعمیر 10 هزار و 940 واحد مسکونی شهری، روستایی و تجاری به ازای هر واحد تا سقف مبلغ 200 میلیون ریال

- هزینه‌های پشتیبانی، آواربرداری و خدمات مدیریت طرح

- کمک بلاعوض جهت تأمین 17 هزار و 110 واحد لوازم معیشتی واحدهای مسکونی و تجاری آسیب دیده به ازای هر واحد تا سقف مبلغ 200 میلیون ریال

- اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای جهت مرمت راه‌ها، تأسیسات زیربنایی و زیرساخت‌های حیاتی

همچنین با تصویب دولت، مبلغ 46 هزار و 548 میلیارد و 500 میلیون ریال (با سود 4 درصد روستایی و 5 درصد شهری) و بازپرداخت 5 ساله برای تسهیلات بازسازی (3 سال دوران مشارکت مدنی و 12 سال دوران فروش اقساطی)، بازپرداخت 5 ساله برای تسهیلات تعمیری و بازپرداخت 7 ساله برای تسهیلات معیشتی با راهبری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و از طریق بانک عامل، به منظور جبران خسارات یاد شده پرداخت می‌شود.

نظر به مصوبه امروز هیئت دولت و با توجه به آغاز فصل سرما و غیرقابل سکونت بودن تعدادی از منازل سیل‌زدگان باید روند ساخت و سازها و تعمیرات در روستا سرعت بگیرد و مسئولان استان برای تحقق وعده خود در راستای خدمت‌رسانی به مردم سیل‌زده آستین همت را بالا بزنند.