کمک جهادگران به نیازمندان در ماه مهمانی خدا
هرچند ماه رمضان امسال متفاوت از سالهای گذشته آغاز شد و خبری از سفرههای سرتاسری افطاری در مساجد و عبادتهای جمعی مومنان در مساجد و تکایا نبود، اما گروههای جهادی و نیکوکاران برای کمک به نیازمندان حضوری پرشورتر و پررنگتر داشتند و در قالب «رزمایش همدلی» به هموطنان خود دست به کار شدند.
به گزارش ایسنا، قرارگاه جهادی «ثامن» یکی از همین قرارگاههایی است که امسال در پی ظهور ویروسی به نام کرونا، متفاوتتر از سالهای قبل به نیازمندان کمک میرساند.
"مصطفی غفارزاده" جوان 31 سالهای است که سرد و گرم روزگار را چشیده و شاید همین هم بهانهای بوده تا از 21 سالگی برای کمک به نیازمندان آستین بالا بزند، پا به عرصه خیر و نیکوکاری بگذارد و با دوستانش در قالب کمیتههای کوچک به مردم خدمترسانی کند.
مصطفی میگوید: «من و دوستانم در خانوادهای بزرگ شدهایم که سختی زیاد کشیدیم و شرایط سطح جامعه را درک کردیم، کمابیش هم دچار مشکلات معیشتی و اقتصادی شدهایم و این موضوع بر ما تاثیر گذاشته است. الحمدالله نظر خداوند متعال هم باعث شده در این زمینه چند قدم کوچک و خیرخواهانه برداریم.»
مصطفی حدود 8 سال است در گروههای جهادی به خانواده های بی بضاعت خدمت رسانی میکند اما تصمیم میگیرد تا با کمک دوستانش در محله شان قرارگاهی جهادی تشکیل دهد، پس، از مهرماه 96 در راستای فرمایشات رهبری قرارگاهی به نام قرارگاه «ثامن» با کمک دوستانش تشکیل میدهد و حالا هم به عنوان مسئول جانشین قرارگاه ثامن خادم نیازمندان است؛ قرارگاهی با 150 عضو که از نوجوان 14 ساله تا فرد 60 ساله در آن به مردم کمک میکنند.
مصطفی درباره چگونگی شکل گیری «ثامن» شروع میکند به توضیح دادن و میگوید: «بدنبال تاکید مقام معظم رهبری و شکل گیری رزمایش همدلی همه ارکان دولت و عموم مردم موظف به فعالیت در این عرصه شدند که ما نیز اطاعت امر کردیم و آن را به صورتی گسترده پیگیری کردیم»
قرارگاه ثامن اما سالهای اولیه شکل گیری و کمک رسانیاش با بحران سیل آققلا و زلزله کرمانشاه گره خورد و این گروه هم برای کمکرسانی به سیل زدگان و زلزله زدگان بیکار ننشست و چه در زمینه تهیه بستههای معیشتی و چه در زمینه ساخت و ساز به مردم آسیب دیده خدمترسانی کردند؛ مصطفی میگوید: «ما در آن دوران فعالیت گستردهای داشتیم چه در بحث معیشتی و چه در زمینه ساخت و ساز، شاید کار عظیم و وسیعی نباشد اما تا جایی که توانستیم در این زمینه کمک کردیم. خدا را شکر همه دوستان در این زمینه دست به دست هم دادند و حالا بسیاری از ارگانها و خیران هم کمکمان کردند و در این شرایط توانستهایم قدم کوچکی برداریم.»
مسئول جانشین قرارگاه ثامن درباره نحوه فعالیتهای این قرارگاه میگوید: «با کمک اعضای قرارگاه نیازمندان را شناسایی و براساس نیازشان درجهبندی کردیم؛ برخی خانوادهها از نظر معیشتی و مواد غذایی دچار مشکل هستند و برخی خانوادهها نیز در زمینه پرداخت کرایه خانه، تامین جهیزیه یا خرابی خانهشان. علاوه بر اینها در بحث ساخت و ساز و تاسیسات منازل، تامین لوازمالتحریر در آستانه مهرماه و کمک به خانوادههای شهدا و جانبازان نیز فعالیت داشتیم و امسال هم به مناسبت روز جانباز 6 هزار شاخه گل و پک موادضدعفونیکننده را تقدیم مجموعه جانبازان کردیم تا به گونهای از آنها قدردانی کنیم».
اما از بهمنماه 98 که ویروسی به نام کووید -19 میان مردم شناخته شد، اعضای قرارگاه جهادی «ثامن» شانه به شانه هم ایستادند تا سهمی در کاهش شیوع این ویروس و کمک به مردم داشته باشند. درست از همان زمانی که شرایط کشور به دلیل بحران کرونا از حالت عادی خارج میشود، اعضای قرارگاه ثامن بلافاصله جلسه فوری در مجموعه تشکیل میدهند. در جلسه قرار بر این می شود که اعضای قرارگاه کمیتههایی تشکیل دهند و از این طریق شرایط کشور و نیاز جامعه را بررسی کنند تا فعالیتشان را در راستای مقابله با ویروس کرونا پیش ببرند.
مصطفی با بیان اینکه ما در زمینههای مختلفی مانند تولید شیلد، ماسک، گان، ضدعفونی خودرو (کرونا واش)، توزیع مواد ضد عفونی کننده میان مردم، ویروسزدایی منطقه قرارگاه و... فعالیت کردیم، میافزاید: «اعضای قرارگاه ثامن تقریبا از ابتدای سال 99 روزانه معابر مختلف منطقه 8 را ضدعفونی میکردند و همچنان این فعالیت را ادامه میدهند؛ حتی باتوجه به فعالیتهای مختلفی که در سطح منطقه داشتیم، درخواستهای زیادی از سوی کادر درمانگاهها و بیمارستانها داشتیم تا اماکن موردنظر آنها نیز ویروسزدایی شوند».
مسئول قرارگاه «ثامن» درباره نحوه تولید تجهیزات پزشکی نیز توضیح میدهد: «گروه جهادی ما از اوایل فروردینماه در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد، برای تولید ماسک، شیلد و گان ابتدا با متخصصان حوزه مشورت کردیم. همچنین باتوجه به اینکه برای تولید ماسک فضای قرارگاه فضای مردانهای بوده است و امکان اینکه از بانوان کمک بگیریم، وجود نداشت برای تولید تجهیزات پزشکی از فضاهای خانگی استفاده کردیم و مواد اولیه را نیز یا به صورت رایگان از ارگانها یا شرکتها خریداری میکردیم و یا خیران آن را برای ما خریداری میکردند».
روزانه حدود 1000 الی 2000 ماسک و 500 شیلد توسط 30 نفر از اعضای قرارگاه ثامن تولید شد و به دست کادر درمانی، بیمارستانها و... رسید. البته به گفته مسئول جانشین قرارگاه ثامن اکنون نیاز جامعه نسبت به شیلد، گان و ماسک کاهش یافته و همین موضوع باعث شده که خط تولید این تجهیزات پزشکی نیز در این قرارگاه متوقف شود.
بیش از سه ماه از شیوع ویروسی به نام کرونا در جهان میگذرد؛ ویروسی که تمامی ابعاد زندگی انسانها را دستخوش تغییر قرار داد و ماه رمضان امسال به خاطر شیوع ویروس کرونا متفاوت برگزار شد و نه خبری از سفرههای طولانی با حضور روزهداران بود و نه خبری از از گردهمایی روزهداران برای انجام عبادات دسته جمعی؛ اما گروههای جهادی، خیران و نیکوکاران همه و همه در کنار یکدیگر برای کمک مومنانه قدم برداشتند.
اما قرارگاه ثامن نیز با آغاز ماه رمضان بیشتر فعالیتهای خود را در قالب تهیههای بستههای معیشتی برای خانوادههای نیازمند انجام داد. به گونه ای که 1300 نفر از نیازمندان را شناسایی و تاکنون برای بیش از 850 خانوار نیازمند بسته های مواد غذایی را تامین کردند. مصطفی میگوید: که این بستهها شامل برنج، روغن، نمک، شکر، قند، خرما، سویا، لپه، عدس، مواد شوینده، تن ماهی، عسل و... است که باتوجه به کمکهای مردمی که از خیران جمع شد و باتوجه به تبلیغات رسانهای توانستیم در این زمینه خدماترسانی کنیم. باتوجه به ایام و مناسبتهای پیشرو باز هم این کمکها ادامهدار خواهد بود».
انتهای پیام