کمیته مشترک روی صحنه میرود
تهران - ایرنا - تئاتر «کمیته مشترک» به کارگردانی میلاد جباری مولانا از 23 دیماه (فردا - دوشنبه) همه روزه از ساعت 19:30 به میزبانی موزه عبرت روی صحنه می رود.
میلاد جباری مولانا عصر یکشنبه در نشست خبری «کمیته مشترک» با اشاره و تشریح جزئیات اجرای این تئاتر نمایشی، گفت: در این اثر نمایشی که به تئاتر موزه نیز در دنیا معروف است برای نخستین بار موضوعات و اتفاقات رخ داده در سال های 1353 به بعد در این زندان زنده با حضور مخاطبان بصورت ایستاده دنبال می شود.
تهیه کننده و طراح این هنر نمایشی ادامه داد: «کمیته مشترک» یا نام قدیم آن کمیته مشترک خرابکاری اسفند ماه 1353، زمانی که در جریان ترور تیمسار زندیپور روزهای پرالتهاب کمیته رقم میخورد، روزهایی پر از سوالاتی که تا به امروز بیجواب مانده را به تصویر می کشد.
جباری مولانا در عین حال تاکید کرد: نمایش با توجه به محیط زندانی طراحی شده و مخاطبان علاوه بر ادامه مسیر نمایش کمیته مشترک (زندان عبرت)، در طول نمایش ایستاده روایت را دنبال خواهند کرد.
این هنرمند پیشکسوت تئاتر با اشاره به اینکه به عنوان یک دغدغه جدی به موزه ها نگاه می کنم تاکید کرد: براین باورم موزه ها کلاس درس تاریخ هستند بنابراین مخاطبان داخلی و خارجی هم با مشاهده اینگونه هنرهای نمایشی بطور یقین جذب این نوع شیوه اجرا خواهند شد.
به گفته جباری مولانا، «کمیته مشترک» با توجه به شیوه جذاب این اثر، بصورت تئاتر کاربردی روی صحنه می رود.
کارگردان تئاترکمیته مشترک با اشاره به هفت ماه تمرین پی درپی و فشرده در موزه عبرت با حضور60 نفر از عوامل این نمایش، تصریح کرد: طوری این تئاتر از ابتدا تا انتها رقم می خورد که مخاطب دریک ساعت و 15 دقیقه تماشای این نمایش، در اتمام کاربطور قطع در تفکر فرو خواهند رفت.
کمیته مشترک سفارشی نیست
جباری مولانا درادامه سخنان خود با اشاره به اینکه تئاتر کمیته مشترک سفارشی ساخت کسی نبوده و بصورت جوششی یک هنرمند به عنوان دغدغه شخصی و با هزینه های خود کارگردان روی صحنه می رود، تاکید کرد: انتظاراست مسئولان کمک و حمایت بیشتری نسبت به این هنر نمایشی که بطور قطع پاسخگوی بسیاری ار سوالات نسل جوان و آینده است داشته باشند.
کارگردان و تهیه کننده تئاترکمیته مشترک درعین حال اظهار داشت: البته تلاش ما این است که ویژگیهای هنری در کنار تخصص اثر برای مخاطب به تصویر کشیده شود.
معرفی موزه ها در قاب تئاتر
جباری مولانا ابراز امیدواری کرد: این نوع شیوه نوین نمایش تئاتر آنقدر در کشور فراگیر شود که مردم و مخاطبان همواره برای دین موزه و هم نمایش تئاتر عزم خود را جزم نمایند.
به گفته وی، براین باورم با این نوع شیوه نمایش نوین زنده می توانیم نادیده های گذشته را با ابزار هنر نمایشی به نسل امروز و فرداها تبیین کرده و منتقل نمائیم.
کارگردان تئاتر کمیته مشترک ضمن قدردانی از تلاش ها و زحمات و همراهی و همکاری مجموعه موزه عبرت به ویژه مدیریت و کارکنان آن، مصمم هستیم که این نوع شیوه نوین نمایش در خصوص موزه را در دیگر موزه های مختلف کشور نیز اجرا نمائیم.
جباری مولانا در عین حال به همه هنرمندان حوزه هنرهای نمایشی توصیه کرد تا این نوع شیوه کاررا در سایر موزه های کشور در دستور کارهای بعدی خود قرار دهند.
نقش آفرینان کمیته مشترک
میلاد جباری مولانا این نمایش را با حضور تعداد زیادی بازیگر روی صحنه میبرد. عهدیه اصغری، فرحناز ایزدپناه، علیرضا بهجتی، داوود بیگی، مهشاد بهرامی نژاد، مهران پور مهدی، غزاله پیشدادیان، محمد جوادی، ارغوان حامدی، عاطفه حق شناس، هانیه رحیمی، مهران سلگی، هدیه شیخان، سجاد صفایی، حمیدرضا طایفه، زرین عباسپور، محمد جواد عسگری، مهریار عیدی، فرشاد قره داغی کلوچه، محمود کامشگران، رویا کریمی، مجید کوهی، مصطفی گلی، حسین محمودوند، مهدی معین فر، اصغر نجف پور، محمد نوروزی، علیرضا هاشم زاده، نازنین هراتی اعضای گروه بازیگری این نمایش تاریخی هستند.
دیگر اعضای این گروه نمایشی عبارتند از دستیار کارگردان: سید حامد قریشی، مشاور کار گردان: محمد یوسفی، محمد جباری مولانا، مدیر تولید: محمد یوسفی، منشی صحنه: شهناز نوری آذر دریانی، نماینده اجرایی و مدیر روابط عمومی: محمد لهاک، مشاور رسانه و تبلیغات: محمد لهاک، طراحی و اجرا نور: سهراب خان زاده، طراح پوستر، بروشور: سهراب خان زاده، تیزر: سهراب خان زاده، مهرداد مقرب، عکاس: سهراب خان زاده، روژان ملانژاد برنامه ریز: سحر آژیر، آهنگساز: بردیا یوسفی، گریم: شکیبا همتیان، دستیار گریم: وحید نوری، نوازنده: سحر آژیر، محمد یوسفی، لباس وآرشیو: سارا یوسفی، خیاط: نایب جباری، امور رسانه: محمد جباری مولانا، مدیر تدارکات و امور صحنه: مهدی رضایی.
نحوه تهیه بلیت
وی با اشاره به اینکه فروش بلیت این نمایش از دو طریق سایت تیوال و حضوری در موزه عبرت قابل تهیه و رزرو است، گفت: فروش بلیت برای فرهنگیان، دانشگاهیان و دانشجویان، جانبازان و ایثارگران و خانواده معظم شهدا، اهالی فرهنگ و هنر و بازنشستگان با 20 درصد تخفیف ارائه خواهد شد.
کارگردان تئاتر کمیته مشترک در خاتمه یاد آورشد: نمایش کمیته مشترک از 23 دیماه 98 همه روزه از ساعت 19:30 به مدت یک ساعت و 15 دقیقه به میزبانی موزه عبرت واقع در میدان امام خمینی(ره) - ابتدای خیابان فردوسی - خیابان کوشک مصری - خیابان شهید یارجانی - پلاک 11
در این نشست دکتر محمود بازرگانی از زندانیان سیاسی سالهای 53 به بعد نیز حضور داشت و پیرامون روزهای تلخ و سخت زندان فوق توضیحاتی را ارائه کرد. وی هم اکنون از اساتید دانشگاه و محقق و پژوهشگر کشور محسوب می شود.
کمیته مشترک خرابکاری
به گزارش ایرنا، کمیته مشترک ضدخرابکاری ساواک و شهربانی برای ایجاد هماهنگی در سازمانهای مختلف امنیتی و انتظامی برای مقابله با مخالفان در 4 بهمن 1350 ایجاد شد و دارای یک زندان مستقل به نام زندان کمیته مشترک ضدخرابکاری بود. این کمیته ابتدا در اداره اطلاعات شهربانی کل کشور مستقر بود؛ اما بعد از مدتی به ساختمان مستدیر در محل باغ ملی منتقل شد.
ساختمانی در باغ ملی تهران است که در زمان حکومت پهلوی "زندان زنان" و بعد زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری نام گرفتو توسط ساواک مورد استفاده بود. پس از انقلاب 1357 "بازداشتگاه توحید" نام گرفت و سرانجام در سال 1381 به موزه تبدیل شده و "موزه عبرت" نامیده شد.
در دوران محمد رضا پهلوی این زندان از سوی سازمانها مختلف امنیتی و انتظامی خصوصا ساواک و کمیته مشترک ضدخرابکاری جهت بازداشت و شکنجه زندانیان سیاسی مورد استفاده قرار میگرفت.
آشنایی با موزه عبرت
در حوالی میدان امام خمینی(ره) تهران و در امتداد خیابانی به همین نام، جاذبه های بسیاری وجود دارند که گذشته تهران را روایت می کنند. در این میان یکی از متفاوت ترین مقاصدی که در این منطقه وجود دارد، موزه عبرت است؛ جایی که شما را به سفری تلخ در تاریخ کشور می برد و از حال و روز زندانیان سیاسی در زمان پهلوی پرده بر می دارد. در این موزه مجسمه هایی را می بینید که با دقت و ظرافت طراحی شده اند و شکنجه ها و وضعیت زندانیان در آن دوران را به تصویر می کشند.
پیش از آنکه ببینیم در این موزه چه چیزی انتظارمان را می کشد باید دو نکته را در مورد این موزه بدانیم تا فضای آن را بهتر درک کنیم:
موزه عبرت یک زندان موزه است. زندان موزه ها مکانهایی هستند که در گذشته زندان، قلعه، کمپ و محبسهایی چنینی بوده اند و زندانیانی را در خود داشتند. زندان موزه های بسیاری در دنیا هستند که بنا بر سوابق تاریخی و سیاسی کشورها به صورت های متفاوتی شکل می گیرند.
موزه عبرت یک مقصد گردشگری سیاه است. هدف از گردشگری سیاه تفریح و خوشگذرانی نیست، بلکه قصدش آشنا کردن مخاطب با آثار وقایع تلخ است و حتی شاید او را غمگین کند؛ چیزی که خواه ناخواه در موزه عبرت برای شما اتفاق می افتد.
حالا که کمی با حال و هوای این موزه آشنا شدید، با تماشای کمیته مشترک می توانید گذشته تلخ این موزه را بصورت زنده در قاب هنرهای نمایشی لمس کنید.
*س_برچسبها_س*