یک‌شنبه 30 دی 1403

کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98

آماده سازی کاروان برای حضور در المپیک توکیو و همچنین وجود حاشیه‌های مختلفی باعث شد سال 98 برای کمیته ملی المپیک تبدیل به یک سال پرکار و پر خبر شود.

به گزارش ایسنا، باتوجه به اینکه سال 1398، سال قبل از بازی های المپیک بود، طبیعتا کمیته ملی المپیک هم روزی های پرکاری را پشت سر گذاشت. از انجام کارها مربوط به المپیک گرفته تا فراهم کردن امکانات برای تیم ها جهت کسب سهمیه المپیک تماما وظایف کمیته ملی المپیک در سال 1398 بود.

البته کمیته ملی المپیک جدا از کارهای المپیک درگیر مسائل حاشیه ای هم شد. تغییر دبیرکل کمیته ملی المپیک، میانجیگری برای خاتمه دادن یک چالش دیگر بین یکی از فدراسیون ها با ورزشکارش، جدال با رییس فدراسیون جهانی جودو از مسائلی بود که کمیته ملی المپیک را در سال1398 درگیر کرد.

سال 98 برای کمیته ملی المپیک مملو از خبرهای ریز و درشت بود اما فقط به مرور مهمترین اتفاقات سال 1398 می پردازیم:

 *پادرمیانی برای آشتی حامد حدادی و فدراسیون بسکتبال

پس از اینکه رضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک مشکلات به وجود آمده بین احسان حدادی با فدراسیون دوومیدانی و کیانوش رستمی با فدراسیون وزنه برداری را حل کرد. در سال 1398 به ماجرای بسکتبال ورود کرد. اختلاف حامد حدادی و فدراسیون بسکتبال منجر به دور شدن این بازیکن از تیم ملی شده بود، رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک با حدادی جلسه ای برگزار کرد و در نهایت حامد حدادی دوباره به تیم ملی برگشت.

*از استعفای اجباری شهنازی تا حضور سعیدی در سمت دبیرکلی

شاهرخ شهنازی دبیر کل و سخنگوی کمیته ملی المپیک به دلیل برخی مشکلات شخصی مجبور به استعفا از از سمت خود شد. پس از موافقت صالحی امیری، کیکاووس سعیدی خزانه دار و ذی‌حساب کمیته طی حکمی به عنوان سرپرست دبیر کلی کمیته ملی المپیک انتخاب شد. سعیدی چند ماه به عنوان سرپرست مشغول به کار شد در نهایت حکم دبیرکلی را دریافت کرد. پس از آن نیز سید محمد بابا دامغانی به عنوان سرپرست خزانه داری و فرح نصیری به عنوان ذی حساب امورات مالی کمیته ملی المپیک را پیگیری می کنند.

*افتتاح فاز اول موزه ورزش با حضور جهانگیری 

اردیبهشت ماه فاز اول موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک با حضور اسحاق حهانگیری معاون اول رئیس جمهور، مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان و معاونان وزارت ورزش و مسئولان کمیته ملی المپیک افتتاح شد. فاز اول موزه در محل کمیته ملی المپیک واقع شده است.

*ماجرای انتخاب فرهاد مجیدی به عنوان سرمربی تیم امید و گلایه کمیته ملی المپیک

پس از اینکه فدراسیون فوتبال فرهاد مجیدی را به عنوان سرمربی تیم امید انتخاب کرد، کمیته ملی المپیک گلایه داشت که چرا بدون هماهنگی با ستاد عالی بازی ها سرمربی انتخاب شده است. البته این ماجرا در نهایت بدون حاشیه دیگری تمام شد و وقتی در مراسم نشست صمیمی پیشکسوتان ورزش با سید حسن خمینی و مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، فرهاد مجیدی هم حضور داشت و حتی صالحی امیری او را به اسم کوچک صدا کرد و مشخص شد قرار است مجیدی در سمت خود بماند.

*جایگاه نهم ایران در بازی های ساحلی جهان

نخستین دوره بازی‌های ساحلی جهان در دوحه قطر برگزار شد و ایران در بازی‌های ساحلی جهان یک مدال طلا، یک نقره و یک برنز گرفت وبه همراه تیم بلاروس در رده نهم قرار گرفت. تیم ایران با 17 ورزشکار در چهار رشته کشتی، کاراته، فوتبال ساحلی و سنگنوردی شرکت کرده بود. پیمان فخری رییس مرکز نظارت بر تیم‌های ملی سرپرست کاروان ایران در این بازی‌ها بود.

*آغاز به کار دوباره آکادمی ملی المپیک با نمای جدید

در سال 97 انفجاری که در آکادمی ملی المپیک رخ داد که کمیته ملی المپیکتصمیم به بازسازی آن گرفت و پس از چند ماه تعطیلی بالاخره در تیرماه سال 1398 سالن فارسی آکادمی ملی المپیک با نمای جدید توسط وزیر ورزش و جوانان افتتاح شد.

*قهرمانان کشتی و وزنه برداری در کمیته ملی المپیک صاحب پست شدند

رضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک به حسن رنگرز و بهداد سلیمی در کمیته ملی المپیک پست داد. او بهداد سلیمی را به عنوان مشاوره خود در امور المپین‌ها منصوب کرد. همچنین حسن رنگرز به عنوان مشاور رییس و مدیر موزه ملی ورزش انتخاب شد.

*گرفتن میزبانی جلسه هیات اجرایی شورای المپیک آسیا 

در نشست هیات اجرایی شورای المپیک آسیا در تاشکند ازبکستان، درخواست رسمی ایران برای میزبانی نشست آتی هیات اجرایی شورای المپیک آسیا مطرح شد و مورد موافقت قرار گرفت.

*رضوانی جای ژن خوب را گرفت

زمانی که بحث فعال شدن کمیسیون های کمیته ملی المپیک مطرح شد، حمیدرضا عارف پسر محمدرضا عارف به عنوان رییس کمیسیون صلح ورزش پست گرفت. البته این اتفاق انتقادهای زیادی را برای کمیته ملی المپیک به همراه داشت در نهایت عارف در سال 98 و در حالی که دستاورد خاصی از او مشاهده نشد، از سمت خود استعفا داد و محسن رضوانی رییس فدراسیون شنا جایگزین او شد.

*قراخانلو از آکادمی ملی المپیک رفت اما دوباره برگشت

رضا قراخانلو در آذرماه به دلیل ایراد نهادهای نظارتی نسبت به چند شغله بودنش مجبور به استعفا از سمت ریاست آکادمی ملی المپیک شد. پس از آن شمس الدین تقوی به عنوان سرپرست تعیین شد. البته رفتن قراخانلو از آکادمی ملی المپیک کوتاه مدت بود و او با حل کردن مشکلش دوباره به سمت خود برگشت.

*اختلاف قهرمانان المپیکی در کمیسیون ورزشکاران

کمیسیون ورزشکاران در سال 98 درگیر اختلافات داخلی شد و حتی تعدادی از اعضای کمیسیون استعفا دادند. صالحی امیری با استعفای اعضای کمیسیون مخالفت کرد و قرار شد برای برطرف شدن ابهامات آیین نامه کمیسیون ورزشکاران از IOC استعلام بگیرد و پس از رییس جدید کمیسیون انتخاب شود. در سال آینده باید منتظر انتخاب رییس جدید کمیسیون باشم.

*از عضویت رضوانی در هیات اجرایی تا گلایه جنجالی دبیر در مجمع عمومی

مجمع عمومی کمیته ملی المپیک 30 دی ماه برگزار شد. در مجمع عمومی کمیته ملی المپیک، رضا صالحی امیری در مورد زوج بودن تعداد اعضای هیات اجرایی و مشکل داشتن در رای گیری ها صحبت کرد در نهایت محسن رضوانی به عنوان عضو جدید وارد هیات اجرایی شد. همچنین در مجمع، علیرضا دبیر ریس فدراسیون کشتی از هیات اجرایی گلایه کرد و خواستار رعایت عدالت در توزیع بودجه شد و گفت: آقایان هیات اجرایی عدالت در توزیع بودجه در سال 98 نبود. این اظهار نظر دبیر واکنش اعضای هیات اجرایی را به دنبال داشت و هر کدام به دفاع از هیات اجرایی پرداختند.

*تعداد اعضای هیات اجرایی بدون فدراسیون به سه نفر رسید

در سال 98 تعداد اعضای هیات اجرایی که بدون فدراسیون شده اند به سه نفر رسید. پیش از این فقط علیرضا رحیمی بود اما مجید شایسته و مجید کیهانی هم سمت های خود را در فدراسیون تنیس و دوومیدانی از دست دادند. آنها طبق اساسنامه می توانند تا پایان دوره چهار ساله کمیته ملی المپیک در هیات اجرایی بمانند اما در مجامع حق رای ندارند.

*دیدار با باخ و تاکید به ایران برای رعایت منشور المپیک 

سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان ایران به همراه صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک و پیمان فخری رئیس مرکز نظارت بر تیم‌های ملی با حضور در مقر کمیته بین المللی المپیک IOC با توماس باخ در خصوص مسائل ورزش ایران در آستانه المپیک 2020 توکیو دیدار و گفت و گو کردند. نکته قابل توجه در این دیدار درخواست باخ از مسئولان ورزش ایران برای رعایت منشور المپیک بود.

*تصویب اساسنامه کمیته ملی المپیک در دولت

در سال 1398 اساسنامه کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران در جلسه هیأت دولت به تصویب رسید البته این اساسنامه فعلا در شورای نگهبان است و هنوز به دست کمیته ملی المپیک نرسیده است. با این حال در سال 1397 که IOC و مجمع اساسنامه را تصویب کرده اند، کمیته ملی المپیک هم با اساسنامه جدید کار می کند.

*نامه صالحی امیری به باخ و گلایه از رییس فدراسیون جهانی جودو

یکی از مهمترین اتفاقات سال 98 برای ورزش ایران بحث پناهندگی سعید مولایی جودو کار ایران بود. صالحی امیری در مورد این اتفاق نامه ای به توماس باخ نوشت و دربخشی از این نامه با اشاره به سناریوی از پیش برنامه ریزی شده ویزر (رئیس فدراسیون جهانی جودو) اعلام داشته که او در حاشیه مسابقات جهانی ژاپن شرایط دلهره آور و پر استرسی را برای سعید ملایی ملی‌پوش کشورمان به تصویر کشیده و به وی القا نموده که در صورت بازگشت به وطن، با مشکل روبرو خواهد شد.

*پاداش 5 میلیونی به المپین‌های توکیو

کمیته ملی المپیک پس از اینکه تعدادی از سهمیه های ایران برای المپیک 2020 مشخص شد، در مراسمی از المپین ها تجلیل کرد وبه هر کدام 5 میلیون تومان پاداش داد. البته قرار است مرحله بعدی تجلیل از نفراتی که به تازگی سهمیه گرفته اند در سال 99 برگزار شود.

*کسب 44سهمیه تا پایان سال 98

ایران در سال 1399 بازی‌های المپیک توکیو را پیش رو دارد. تا پایان سال 98 ایران توانست 52 سهمیه بگیرد که به شرح زیر است: تیروکمان: 1سهمیه دوومیدانی:2 سهمیه بسکتبال:12 سهمیه بوکس:2 سهمیه دوچرخه سواری: 1سهمیه شمشیربازی: 4 سهمیه کاراته: 4سهمیه تیراندازی: 6سهمیه تکواندو: 2سهمیه والیبال: 12 سهمیه کشتی: 6سهمیه

انتهای پیام

کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98 2
کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98 3
کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98 4
کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98 5
کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98 6
کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98 7
کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98 8
کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98 9
کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98 10
کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98 11
کمیته ملی المپیک پرکار در سال 98 12