گاز 1716 اداره دولتی پرمصرف قطع شد
رحمانی گفت: از ابتدای آذر تاکنون 127 هزار پایش و سرکشی به ادارات دولتی انجام شده که گاز 1716 مورد به دلیل مصرف بالا قطع شده است.
در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب، تمهیدات در نظر گرفته شده برای تامین گاز با وجود کاهش دما در کل کشور با حضور رحمانی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز بحث و بررسی شد.
ظرفیت تولید گاز کشور در بیشترین حالت چقدر است؟
رحمانی: در حال حاضر 840 میلیون متر مکعب گاز در پالایشگاه های گازی تصفیه و تمام آن به خطوط انتقال سراسری کشور توزیع می شود. تمهیداتی دیده شده تا در توزیع این میزان گاز خللی ایجاد نشود.
دیروز مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده 625 میلیون متر مکعب بوده که 73 درصد از گاز تولیدی کشور در این بخش استفاده شده است.
جزو کشورهای پرمصرف در دنیا هستیم و بیش از 5 برابر اروپا مصرف گاز داریم. دستگاه های اجرایی و مردم باید در حوزه مدیریت مصرف انرژی برنامه ریزی کنند.
کدام استان ها بیشترین مصرف گاز را دارند؟
رحمانی: استان خراسان رضوی بزرگ است و جزو استان های پرمصرف قرار دارد. استان های شمالی و شمال غربی و شمال شرقی مصرف زیادی دارند و تهران هم در صدر مصرفکنندگان گاز در کشور است.
خوش مصرف ها کدام استان ها هستند؟
رحمانی: در حال حاضر استان های جنوبی به دلیل آب و هوای گرمتر مصرف پایین تری دارند. مصرف گاز در خراسان جنوبی، ایلام و اصفهان مناسب است.
پیش بینی عدد مصرف گاز با توجه به تداوم کاهش دما در روزهای آینده چیست؟
رحمانی: گستره سامانه پیش بینی شده، زیاد است و کاهش دمای بالایی به همراه دارد. پیش بینی می کنیم طی روزهای آینده مصرف گاز به بیش از 650 میلیون متر مکعب برسد.
سرما و گستردگی آن در کشور طی 10 سال اخیر بی سابقه بوده است. دما در استان فارس به منفی 12 در نواحی شمال غربی و شمال شرقی به منفی 15 هم می رسد.
قطع گاز ادارات پرمصرف به کجا رسید؟
رحمانی: مصوبه ای صادر شد که ادارات باید رعایت مصرف انجام دهند. از ابتدای آذر تا کنون 127 هزار پایش و سرکشی به ادارات دولتی انجام شده که 1383 مورد ممانعت ورود به ادارات داشتیم و در 1716 مورد ادارات دولتی به دلیل مصرف بالا قطع گاز صورت گرفته است.
وضعیت صادرات گاز در شرایط فعلی چطور است؟
رحمانی: ما تعهد صادراتی داریم که با به آن عمل کنیم البته این صادرات بیشتر به صورت سو آپ است و در مصرف کلی کشور و روی شبکه گاز تاثیری ندارد.
توصیه هایی که مصرف کنندگان باید در این شرایط به آن عمل کنند؟
رحمانی: اگر مردم یک درجه دمای خانه را کمتر کنند 6 درصد مصرف گاز کم می شود و بیش از 40 میلیون متر مکعب در روز کاهش می یابد.
بستن درز در و پنجره ها، عدم استفاده از شومینه، نگه داشتن دمای رفاه محیط زیر 21 درجه از جمله اقداماتی است که در کاهش مصرف گاز تاثیر بسزایی خواهد داشت.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی