شنبه 15 دی 1403

گردشگری گرفتار در تور قانون / حمایت از طرح‌های گردشگری با تهیه مستندات طرح‌ها و داشتن توجیه اقتصادی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
گردشگری گرفتار در تور قانون / حمایت از طرح‌های گردشگری با تهیه مستندات طرح‌ها و داشتن توجیه اقتصادی

این روزها صنعت پولساز در کردستان حال خوشی ندارد و امید است تا کرونا بهانه‌ای برای سکوت سفر به کردستان نباشد و آستین های همت برای نجات گردشگری کردستان بالا زده شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، آواز پرندگان و تلاطم موج‌های خروشان ناشی از حرکت قایق‌های موتوری و پدالی و پرواز پاراگلایدرها در کنار پرندگان مهاجری که در آسمان دریاچه از هم سبقت می‌گیرند، جلوه‌هایی از زیبایی «زریوار» است که در همه فصل‌های سال جذابیت خودش را دارد؛ دریاچه‌ای که زمستان‌ها یخ می‌بندد و پیست اسکی و اسکیت می‌شود و بهار به رنگی و تابستان و پاییز به رنگی دیگر درمی‌آید اما این روزها کافیست با گشت و گذار در مناطق گردشگری کردستان و هم چنین مبادی ورودی شهر مانند فرودگاه و پایانه مسافربری به خوبی می توان فهمید که وضعیت آن ها مانند هیچ تابستانی نیست و تعداد گردشگران آن به حداقل رسیده است.

زمین گیری گردشگری به عنوان صنعتی سفید و درآمدزا اگرچه در بسیاری از کشورها خاتمه یافته و اقداماتی چون واکسینه شدن فعالین این عرصه عملی شده است اما کنترل ورودی ها و خروجی های کشورها، برنامه ریزی در جهت راه اندازی تورهای گردشگری ایمن و هوشمند، نظارت بر سیستم های حمل و نقل، اقامت، رستوران ها و غیره همه و همه دست به دست هم داده تا گردشگری و اقتصاد وابسته به آن بار دیگر پا بگیرد.

در کشورمان سال های قبل از شیوع این ویروس شاهد درگیری گردشگری با سیل های نوروزی و مسائل سیاسی بودیم و حال قریب به یک سال و نیم است که صنعت گردشگری با رکود بی سابقه ای مواجه شده، رکودی که نه تنها به فعالین این حوزه بلکه به بسیاری از اصناف، فعالین حوزه صنایع دستی و دیگر مشاغل نیز لطمه وارد کرده است.

حمایت از طرح‌های گردشگری اولویت کردستان است

آرمان وطن دوست ضمن اشاره به استعدادهای و ظرفیت های بالای استان کردستان در حوزه گردشگری، بیان کرد: کردستان ظرفیت های بسیار خوبی در بخش گردشگری در اختیار دارد و به همین دلیل باید با ارتقاء زیرساخت های لازم فرصت بهره برداری از این ظرفیت ها را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: ارتقاء زیرساخت های بخش گردشگری در استان کردستان با استفاده از حضور و مشارکت بخش خصوصی یکی از اولویت های ماست و در همین راستا از تمامی ظرفیت های در اختیار به بهترین شکل ممکن بهره برداری می شود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان بیان کرد: تسهیل در صدور مجوزهای مربوطه و همچنین حمایت از طرح های گردشگری با پرداخت تسهیلات مناسب بانکی از جمله اقدامات ما در راستای تقویت زیرساخت های گردشگری در استان کردستان به شمار می رود.

وی با اشاره به فرخوان های مختلف منتشر شده در سطح استان کردستان برای دعوت از سرمایه گذاران بخش گردشگری، یادآور شد: خوشبختانه طی دو ماه اخیر در مجموع 15 طرح مختلف مربوط به بخش گردشگری به اداره کل در استان رسیده است و ما ضمن بررسی های اولیه و تکمیل مستندات، این طرح ها را در کمیته فنی گردشگری استان مورد بررسی قرار دادیم.

وطن دوست ضمن اشاره به طرح های رسیده به اداره کل، یادآور شد: در جلسه کمیته فنی گردشگری 15 طرح مختلف زیرساخت گردشگری از شهرستانهای سقز، مریوان، سنندج و روستاهای این شهرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی اظهار کرد: بعد از بررسی های صورت گرفته در مجموع تعداد هفت طرح ایجاد واحدهای پذیرایی، دو طرح بوم گردی، یک هتل آپارتمان، سه طرح در حوزه گردشگری کشاورزی و مجتمع عمومی گردشگری و دو طرح بین راهی و حوزه معدن توسط کارشناسان و اعضای کمیته فنی گردشگری استان بررسی و ارزیابی شد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان گفت: با نظر موافق اعضای کمیته فنی گردشگری استان با صدور مجوز برای دو طرح پذیرایی در شهرستان‌های مریوان و قروه موافقت شد و پنج طرح دیگر منوط به استعلام، تکمیل و بررسی مجدد و با اجرای هشت طرح نیز مخالفت شد.

وی در پایان ضمن اشاره به آمادگی اداره کل میراث فرهنگی برای حمایت از طرح های مختلف گردشگری در استان کردستان، عنوان کرد: یکی از انتظارات جدی ما تهیه مستندات کامل برای طرح ها و همچنین داشتن توجیه اقتصادی برای راه اندازی آنها است.

بدین سان امید است تا کرونا بهانه‌ای برای سکوت گردشگری استان کردستان نباشد و برنامه‌ها آن قدر منعطفانه و با خوش‌سلیقگی و البته مسئولانه دنبال شوند که شاهد رونق دوباره گردشگری در زمینه‌های به‌روز، نو، ایمن، سلامت‌محور و هوشمندانه و پیشروی انواع گردشگری اعم از گردشگری ورزشی، گردشگری سلامت، گردشگری کشاورزی، گردشگری روستایی، گردشگری غذا و غیره در استان بوده و آستین های همت برای نجات گردشگری کردستان بالا زده شود.

سومین صنعت پول ساز دنیا برای توسعه در کردستان نیازمند تفسیر این بیت مولاناست که می گوید بسیار سفر باید تا پخته شود خامی / صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی

انتهای پیام /