شنبه 9 تیر 1403

گرد فراموشی بر آثار تاریخی لرستان / خسارت 50 میلیاردی سیل به پل‌های تاریخی جبران نشد!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
گرد فراموشی بر آثار تاریخی لرستان / خسارت 50 میلیاردی سیل به پل‌های تاریخی جبران نشد!

خسارات وارده از سیل 98 بر پیکر پل‌های لرستان تاکنون تخصیص داده نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، آثار تاریخی هر شهر نماد تمدن و هویت مردمان همان منطقه است که هنر و اندیشه را به تماشاگر منتقل می کند، آثاری قدیمی و ارزشمند که هر کدام دنیایی از معماری اصیل را در خود جای داده اند.

هر یک از آثار تاریخی، گنجینه ای غنی و با ارزش از گذشتگان است که در یک نگاه تمدن و فرهنگ را نشان می دهد بنابراین حفاظت و حراست از این آثار تاریخی به گونه ای که به دست نسل های بعدی هم برسد، بسیار ضروری است اما طی سال های گذشته اعتبارات قطره چکانی چندان نتوانست زخم های این آثاری که تشنه مرمت بودند را ترمیم کند.

این در حالیست که حوادث غیر مترقبه ای مانند سیل، زلزله و یا حوادثی از این دست می تواند بناهای در معرض خطر را به سمت نابودی و تخریب سوق دهد، به همین خاطر مرمت ادواری و نگهداری از این بناها ضروری است که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

هر ساله گردشگران داخلی و خارجی از بناهای تاریخی شهرهای مختلف بازدید می کنند که مرمت و احیای این آثار قدیمی می تواند گامی مهم در توسعه گردشگری باشد.

خسارت 50 میلیاردی سیل به پل های تاریخی جبران نشد

در سیل فروردین سال 98 بسیاری از آثار تاریخی لرستان دچار خسارت شدند، بخشی از آثار تاریخی بر اثر بارش شدید باران تخریب و دچار آسیب شد که بالغ بر 57 میلیارد تومان خسارت وارد شد که طی سال های گذشته این اعتبار برای مرمت و نگهداری بناهای آسیب دیده اختصاص داده نشد.

عطا حسن پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان خاطرنشان کرد: امیدواریم با همدلی و اراده‌ای که در مدیریت اداره‌کل میراث‌فرهنگی لرستان وجود دارد، بهترین عملیات مرمتی و حفاظتی در این حوزه رقم بخورد.

وی افزود: خسارات وارده از سیل 98 بر پیکر پل‌های لرستان طبق نظر تیم کارشناسی وزارت کشور و وزارت میراث‌فرهنگی حدود 50 میلیارد تومان برآورد شد که متاسفانه این اعتبار تاکنون تخصیص داده نشده است.

انجام 40 فصل مرمت آثار تاریخی

زهرا بهاروند معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: در استان حدود دو هزار و 500 اثر ثبت ملی شده است که همگی نیازمند مرمت و حفاظت هستند لذا با توجه به اعتبارات اختصاص یافته سالانه، اولویت بندی آثار نسبت به ضرورت مرمت و شرایط اضطراری توسط کارشناسان صورت می گیرد.

وی افزود: با توجه به اینکه اعتبارات سالانه تا پایان تیرماه سال بعدی مهلت دارند، حدود 40 فصل مرمت با توجه به میزان اعتبار اختصاص یافته از اعتبارات 1400 بر روی آثار سطح استان انجام گرفته است که همگی در شش ماهه اول سال انجام شده است.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با اشاره به قلعه فلک الافلاک، تصریح کرد: از سفر ریاست جمهوری مبلغی جهت ادامه آزادسازی قلعه در نظر گرفته شد که حدود 12 میلیارد تومان اختصاص یافت که در راستای خرید مغازه های در عرصه (پل گپ) هزینه شده اند.

بهاروند عنوان کرد: با توجه به محدودیت اعتبارات تملک و نیاز به خرید املاک افراد در عرصه های تپه های تاریخی و شرایط نامساعد خانه های آنها اولویت با خرید عرصه ها بوده و تملک بنا نداشته ایم.

12 ملک خریداری شد

وی بیان کرد: امید می رود که اعتبارات به این مقوله بیشتر اختصاص یابد تا بتوان خانه های تاریخی با ارزش در سطح استان را خریداری کرده و سپس آنها را مرمت نماییم که با توجه به اهمیت تمامی آثار تاریخی، کلیه آثار تاریخی نیازمند مرمت اضطراری هستند.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت داشتن نیروهای متخصص امر، مرمت در استان تنها با تخصیص اعتبارات در خور آثار تاریخی، می توان برنامه ریزی لازم انجام و در امر مرمت و حفاظت تسریع نمود.

بهاروند افزود: در واقع حدود 12 مورد خرید املاک در عرصه های تپه های تاریخی در راستای آزادسازی حرایم انجام شده است.

با توجه به اینکه در لرستان آثار بسیار دیدنی و تاریخی وجود دارد، می طلبد برای رونق گردشگری در این منطقه مرمت و احیای این آثار به گونه ای باشد که این آثار را از خطرات و آسیبها دور نگه دارد.

انتهای پیام /

گرد فراموشی بر آثار تاریخی لرستان / خسارت 50 میلیاردی سیل به پل‌های تاریخی جبران نشد! 2
گرد فراموشی بر آثار تاریخی لرستان / خسارت 50 میلیاردی سیل به پل‌های تاریخی جبران نشد! 3