گزارش AFC از درخشش فوتبال ایران در دهه 70
به گزارش خبرگزاری فارس، کنفدراسیون فوتبال آسیا این روزها به دلیل تعطیلی مسابقات به دلیل شیوع کرونا گزارش هایی درباره پرافتخارترین تیم های ملی این قاره ارائه می کند.
AFC در جدیدترین گزارش در این زمینه به قدرت تیم ملی ایران در دهه 70 میلادی پرداخت. کنفدراسیون فوتبال آسیا در این گزارش نوشت: ایران در دهه 70 میلادی حوادث فوتبالی زیادی داشت تا جایی که در این دهه دوبار قهرمان آسیا شدند و برای اولین بار در جام جهانی حضور پیدا کردند.
ایران در دهه 70 میلادی در پیشتاز فوتبال آسیا بود و در رده بندی فیفا تیم دوم قاره کهن بود. تیم ملی ایران در اولین مسابقات جام ملت های آسیا به میزبانی اش در سال 1968 موفق شد برای اولین بار قهرمان شود.
دهه بعد ایرانی ها ثابت کردند که پیروزها و قهرمانیشان اتفاقی نبوده است. آنها ثابت کردند در فوتبال آسیا قدرتی هستند که نمی توان به آنها خرده گرفت. بعد از گذشت 4 سال از اولین قهرمانی ایران در آسیا تعداد تیم های شرکت کننده به 6 تیم افزایش یافت.
تیم ملی ایران در سال 1972 در تایلند موفق شد از قهرمانی اش دفاع کند. آنها در مرحله اول با تایلند و عراق رقیب شدند. حسین کلانی در بازی افتتاحیه موفق شد مقابل عراق هت تریک کند و ایران با نتیجه 3 بر صفر پیروز شد. علی جباری تنها به 8 دقیقه نیاز داشت تا سریع ترین هت تریک تاریخ جام ملت ها را به ثمر برساند و ایران را مقابل تایلند با نتیجه 3 بر 2 برنده کرد.
کامبوج دوم گروه دوم در نیمه نهایی رقیب ایران شد. گل های سفر ایران پاک و پرویز قلیچ خانی برای راه یابی شاگردان محمد رنجبر به فینال این مسابقات کافی بود تا رقیب کره جنوبی شوند. در بازی فینال پارک لی چون (داور) مقابل دیدگان 15 هزار تماشاگر در بانکوک گل جباری را مردود اعلام کرد تا بازی به وقت های اضافه برود. حسین کلانی در دقیقه 108 گل پیروزی ایران را به ثمر رساند تا جام قهرمانی برای 4 سال دیگر در تهران بماند.
ایران با بازگشت به تهران کارش را با حشمت مهاجرانی آغاز کرد. این تیم در مسابقات جام ملت های آسیا 1976 در اولین گام موفق شد با گل های ناصر نوری و حسن روشن مقابل عراق با نتیچجه 2 بر صفر به پیروزی رسیدند. شاگردان حشمت مهاجرانی در دومین بازی خود قدرتشان را به رخ رقبا کشیدند. آنها موفق شدند با نتیجه 8 بر صفر یمن جنوبی را شکست دادند تا بزرگترین نتیجه تاریخ خود را در جام ملت های آسیا رقم بزنند.
ایران در نیمه نهایی رقیب چین شد. این بازی در 90 دقیقه قانونی گل نداشت تا بازی به وقت های اضافه کشیده شود. علیرضا خورشیدی موفق شد یخ این بازی را در دقیقه 100 بشکند. حسن روشن نیز دومین گل ایران را زد تا در این بازی با نتیجه 2 بر صفر برنده شوند و به فینال راه پیدا کنند.
در ورزشگاه آزادی 100 هزار هوادار در فینال جام ملت ها تماشاگر بازی ایران با کویت بودند. علی پروین، اسطوره تیم ملی ایران تنها گل بازی را به ثمر رساند تا اعصاب هواداران فروکش کند و ایران سومین قهرمانی اش در جام ملت های آسیا را جشن بگیرد.
* نمایش ایران در سطح جهانی
شاگردان مهاجرانی بعد از اثبات قدرتشان در فوتبال آسیا چشم ها را به مسابقات جهانی دوختند. هدف آنها راه یابی به جام جهانی 1978 آرژانتین بود. در مرحله اول انتخابی جام جهانی ایران با تیم های عربستان و سوریه همگروه شد. آنها عربستان را با نتیجه 3 بر صفر در ریاض شکست دادند و سوریه را بعد از پیروزی 2 بر صفر در شیراز و باخت یک بر صفر در دمشق کنار گذاشتند. ایران با نتایج رفت و برگشت موفق شد به مرحله نهایی انتخابی جام جهانی راه پیدا کند.
در مرحله نهایی ایران رقابت سخت تری داشت. آنها با هنگ کنگ، کره جنوبی و کویت همگروه شدند. ایران در دو بازی اول 2 مساوی به دست آورد اما 6 بازی آخر را به پیروزی رسیدند. ایران در آن زمان موفق شد صدرنشین شود و به عنوان یکی از 2 نماینده آسیا به جام جهانی 1978 راه پیدا کند.
ایران در اولین بازی خود در جام جهانی مقابل نایب قهرمان وقت جهان یعنی هلند به سختی افتاد. در این بازی ایران با نتیجه 3 بر صفر شکست خورد. ایرج دانایی فرد در دومین بازی موفق شد اولین گل ایرانی ها در جام جهانی را بزند. اما در نهایت بازی ایران با اسکاتلند با نتیجه تساوی یک بر یک به پایان رسید.
در نهایت ایران در آخرین بازی اش مقابل پرو با نتیجه 4 بر یک شکست خورد و کارش در این رقابت ها را پایان داد. البته در این بازی حسن روشن به عنوان دومین گلزن ایران در این رقابت ها شناخته شد.
انتهای پیام /
تیم ملی ایران کنفدراسیون فوتبال آسیا فوتبال ایران