گزارش ایسنا از آخرین وضعیت مازندران پس از شیوع "کرونا"
ویروس کرونا عقبه تاریخی در جهان دارد در سال 1960 میلادی آن را کرونا نامیدند که فلج کردن سیستم تنفسی، عروقی و قلب توسط این ویروس به دلیل افزایش قند در بدن است، در سال 2020 با جهش جدید این ویروس حمله ور شد و کرونا در ویهان چین شروع و قربانی زیادی گرفت، گفته میشود در حال حاضر دارو و واکسنی توسط محققان ایرانی کشف شده که در گیر و دار توزیع بین مردم مانده است.
کرونا ویروس از چندی قبل وارد ایران شد و در هنگام انتخابات صدایش در آمد با وجود اینکه آنفلوآنزا بیماری بود که مرگ و میر بیشتری را به خود اختصاص داد اما کرونا در دل مردم ترس و وحشت زیادی انداخت، شاید اسمش عجیب بود و شاید هم شیوع بالا و یا عدم دارو و درمان مشخصی برای این بیماری این ترس را در دل مردم ایجاد کرده است.
اما آنچه که مهم است تلاش بیوقفه مسئولین در بحث حمایت از مبتلایان به کرونا، توصیههای مهم بهداشتی علوم پزشکی برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری، تعطیلی مدارس و دانشگاهها تا اطلاع ثانوی و اقدامات آتشنشانیها برای سم پاشی معابر عمومی است که در این میان اینکه دلالان و محتکران باز عرصه را برای خود فراهم دیدند تا بار دیگر به منافع شخصی خود فکر کنند همچنان جای سوال است.
در این باب سیدیونس حسینی عالمی دادستان مازندران از کشف چندین انبار محتکر کنندگان لوازم بهداشتی ماسک و ژل شستوشو و برخورد جدی با افراد محتکر کننده خبر داد.
حجت الاسلام محمدصادق اکبری رییس کل دادگستری مازندران نیز از پلمب چندین داروخانه به دلیل عدم ارائه ماسک و تجهیزات بهداشتی به مردم گفت و اصغر زاده رییس اداره نظارت و بازرسی همچنین از تشکیل پرونده برای نزدیک به 2 هزار خبازی متخلف خبر داد.
مرخصی 3 هزار و 256 نفر از زندانیان و حضور در جمع خانوادههاشان از تصمیمات خوبی بود که در استان مازندران گرفته شد.
احمد حسین زادگان استاندار مازندران هم با تاکید به مردم که در خانه بمانند اعلام کرده که پذیرش مسافران نوروزی در مکانهای اقامتی دولتی، ویلا و سوئیت هم ممنوع است و در مبادی ورودی استان هم کیتهای تب سنجی برای کنترل ویروس کرونا از مسافرین قرار داده شد که هم اکنون در حال انجام است.
همچنین ایجاد کلینیک توسط معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی برای تست تب سنجی و ارزیابی کرونا برای مردم از جمله اقدامات حائز اهمیت بود.
در این میان به دنیا آمدن دو نوزاد از دو مادر حامل ویروس کرونا در بابل در صحت و سلامت و همچنین ترخیص چند بیمار کرونایی که حال عمومی خوبی دارند و همچنین پایکار آمدن خیرین در تامین اقلام بهداشتی از جمله خبرهای خوبی بود که این روزها شنیده شد.
اینها بخشی از اقدامات انجام شده در مازندران بود اما تا داروی احتمالی به دست مردم برسد، کمبود ماسک و ژلهای بهداشتی برای پیشگیری مردم را سخت نگران کرده است.
خانم علی نژاد شهروند مازندرانی که برای خرید ماسک به داروخانه مراجعه کرده بود، در گفتوگو با ایسنا گفت: من دو فرزند دارم که شیمی درمانی میشوند و نیاز شدید به مواد ضدعفونی کننده دارند.
وی در حالی که به فروشنده لوازم بهداشتی التماس میکرد که تمام روز را به دنبال مواد ضدعفونی کننده میگردد، اظهار کرد: پیشنهاد میشود تا با الکل منزل و دست را ضد عفونی کنیم.
یک فروشنده خوش انصاف واقع در خیابان رازی قائمشهر نیز در گفتوگو با ایسنا افزود: افزایش قیمتی نداشتیم و همچنان مثل سابق بسته های بهداشتی به دستمان برسد، آن را میفروشم.
وی در پاسخ به سوال پس چرا برخی از همکاران شما در داروخانهها و لوازم بهداشتی اقدام به فروش چند برابر قیمت لوازم کردند، گفت: آنها خدا را از یاد برد بردند.
خانم عنایتی شهروند قائمشهری در گفتوگو با ایسنا میگوید: در مسیر برای کاری به بانک رفته بودم و ناخودآگاه چشمم به فردی افتاد که در حال فروختن ماسک به کارمندان بانک بود.
وی ادامه داد: از آن مرد پرسیدم که ماسک را از کجا آورده گفت ما یک مغازه لوازم بهداشتی و من هم عرضه کننده آن هستم و قیمت یک ژل بهداشتی را 65 هزار تومان و یک بسته ماسک هم 45 هزار تومان است.
این شهروند قائمشهری خاطرنشان کرد: وقتی به او گفتم من هم به دنبال خرید ماسک هستم گفت میتواند به من هم بفروشد با قیمت کمتر اما اینها را برای کارمندان بانک آورده است.
خانم عنایتی گفت: به داروخانه دیگری در شهر مراجعه کردم و از مسئول داروخانه ماسک مطالبه کرده و آنها هم در جواب گفتند نه تمام شده است و هنوز برایشان نیاوردند.
وی گفت: فرد دستفروشی بیرون از داروخانه آدرس رنگ فروشیها را برای خرید ماسک به قیمت 5 هزار تومان به من داد.
خانم اصغری شهروند دیگر مازندذرانی نیز در ادامه صحبتها در گفتوگو با ایسنا گفت: 4 روز است برای خرید ماسک و ژن به داروخانهها مراجعه میکنم اما خبری نیست.
ماسک چندانی در مازندران نداریم
مرتضی مجتبوی کارشناس ستادی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل در گفتوگو با ایسنا در مورد وضعیت توزیع ماسک در استان مازندران اظهار کرد: توزیع ماست با محدودیت روبرو بوده و موجودی چندانی نداریم.
وی در مورد ارائه طرح ماسکهای رایگان در مراکز بهداشت تصریح کرد: در حال حاضر چنین طرحی اجرایی نشده و به دلیل کمبود، ارائه ماسک به صورت رایگان در مراکز بهداشت امکان پذیر نمیباشد.
کارشناس ستادی معاونت علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: از آنجایی که توزیع ماسک به صورت آزاد و توسط دلالان در بازار فروخته میشود دچار کمبود هستیم و در این شرایط برای مردم عمدتا قرنطینه خانگی تاکید میشود.
مجتبوی همچنین از عملکرد بهداشت محیط خبر داد و گفت: معابر عمومی در حال ضد عفونی کردن است و مردم باید بیشتر رعایت کنند تا دچار آلودگی ویروس کرنا نشوند و در این راستا شستن دستها مورد تاکید است.
وی در مورد طرح وزارت بهداشت مبنی بر طرح خانه به خانه کنترل کرنا ویروس افزود: به نظر من این کار خود منجر به خطر میشود.
کارشناس ستادی معاونت علوم پزشکی بابل در مورد راهکار فعلی برای مردم مازندران بیان کرد: به نظر من تلویزیون و یا محیطهای فضای رسانهای بسیار تاثیرگذار در امر اطلاع رسانی است و به صورت نسبی همه مطلع میشوند در این صورت مردم با آگاهی بیشتر و یا کمتر در حال مطالعه هستند و موارد بهداشتی را رعایت میکنند.
مجتبوی یادآور شد: انجام طرح کنترل خانه به خانه کرنا انتقال ویروس را تشدید میکند و لینکهای تست کرونا که توسط وزارت بهداشت و برخی از علوم پزشکیها ارائه شد در کمک به مردم تأثیرگذار است که راهنمای عمومی در اختیار مردم قرار میدهد و شاید بهترین شیوه باشد تا از حضور فیزیکی مردم جلوگیری شود.
حامد روحانیزاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتوگو با ایسنا در مورد تقاضای مردم برای ماسک اظهار کرد: که افراد سالم نیاز به استفاده از ماسک ندارند و همین موضوع تا حدودی تب درخواست ماسک را کاهش داده اما تقاضای مردم برای ژل ضدعفونیکننده و دستکش تا حدودی پابرجا است.
وی افزود: هیچ یک از آزمایشگاههای خصوصی استان مجوز و امکانات فنی انجام آزمایش کورنا ویروس را نداشته و هر گونه اقدامی در این خصوص تخلف است و صرفا این آزمایش در بیمارستانها و جهت بیماران بستری و مشکوک به بیماری انجام میگیرد.
پیش از این محمدرضا شیران معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از آغاز عملیات تولید و توزیع لوازم بهداشتی خبر داده بود و اظهار کرد: ظرفیت تولید ماسک در کشور یک و نیم میلیون عدد در 12 کارخانه است که 30 هزار عدد آن در کلاردشت تولید میشود.
وی تصریح کرد: مقرر شد از ظرفیت خالی 12 کارخانه تولید لوازم آرایشی بهداشتی در مازندران برای تولید مایحتاج ضروری استان پروانه 3 ماهه به آنها داده شد تا از ظرفیتشان برای تولید ژل و مواد ضد عفونی کننده استفاده شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر اینکه هر مواد شویندهای که مردم تهیه میکنند باید لیبل داشته باشد، گفت: از فردا عملیات تولید و توزیع مواد ضدعفونی کننده نیز در مازندران آغاز میشود.
انتهای پیام