دوشنبه 5 آذر 1403

گزارش زاکانی از خسارت اغتشاشگران به اموال عمومی

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
گزارش زاکانی از خسارت اغتشاشگران به اموال عمومی

شهردار تهران با اشاره به اقدامات یک‌سال اخیر مدیریت شهری در حوزه‌های مختلف از آسیب به 43 اتوبوس و 23 خودروی آتش نشانی در اغتشاشات اخیر خبر داد.

به گزارش مشرق، علیرضا زاکانی، با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های یک ساله شهرداری تهران به استفاده از فناوری‌های نوین در ارائه خدمات به مردم اشاره کرد و گفت: ما چهار تحول را در دستور کار قرار داریم؛ یک تحول مربوط به درون شهرداری است و به دنبال این هستیم که شهرداری از یک نهاد خدماتی به نهاد خدمتگزار اجتماعی تبدیل شود.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: سه تحول نیز مربوط به بخش بیرونی است که تحول کالبدی ناظر بر تغییرات جدی در زمینه‌های فنی، عمرانی و حمل و نقل، تغییرات حوزه نرم همچون مسائل اجتماعی و سومین تحول فناوری است که باید به شهر هوشمند منجر شود.

وی با اشاره به سه اقدام کلانی که در تحول فناورانه باید صورت بگیرد، گفت: بخشی از اقدامات مربوط تسهیل کردن فرآیندها است، بخش دیگر مربوط به زیر ساخت‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات است تا در جهت تعاملی، بتواند خدمات ما را تسهیل کند. سطح دوم از خدمات مربوط بر زیرساخت‌های شهری است تا بتوانیم خدمات را بر مدار هوشمند سازی به سمتی ببریم که شهروندان به بهترین نحو بتوانند از آن استفاده کنند.

زاکانی افزود: بیشترین فیبر نوری موجود در شهر متعلق به شهرداری است که باید بتوانیم در خدمت شهر و شهروندان قرار دهیم. بخش سوم اقدامات توسعه زیرساخت‌های فناوری است که بتواند هویت هوشمندانه و فناورانه برای تهران خلق کند. امیدواریم در آینده نزدیک و تا پایان سال بتوانیم خدمات متعددی ارائه کنیم.

اقدامات برای اتصال به پنجره واحد دولت از سوی شهرداری کامل انجام شده است

شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص زمان قطعی اتصال شهرداری تهران به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، اظهار کرد: ما داخل شهرداری تمام اقدامات لازم برای اتصال به پنجره هوشمند را به پایان رسانده‌ایم و هر زمان که وزارت ارتباطات لینک را فراهم کند ما به پنجره واحد دولت متصل خواهیم شد.

زاکانی با بیان اینکه بیشترین خدمات ما در حوزه شهرسازی در پنجره واحد ارائه خواهد شد، گفت: اگر لینک متصل شود این خدمات ارائه و روز به روز به تعداد خدمات اضافه خواهد شد. ما می‌خواهیم شهر را با هویت شهر هوشمند داشته باشیم و اقدامات را بر فضای مجازی مبتنی می‌کنیم تا مردم با آسایش بهتری خدمات را دریافت کنند.

آسیب به 43 اتوبوس و 23 خودروی آتش نشانی در اغتشاشات اخیر

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن عرض تسلیت به خانواده مهسا امینی، عنوان کرد: موضوعی که در دست تحقیق است به بهانه‌ای تبدیل شده که منجر به آشوب شود؛ چرا که اعتراض مقبول است اما آشوب هیچ کجا پسندیده نیست و این آشوب به جان و مال مردم ضربه می‌زند. برآورد مشخصی از خسارات وجود دارد اما اساس تخریب، تخریب آرامش و امنیت مردم است؛

زاکانی با بیان اینکه ما در شهرداری سعی می‌کنیم سطح خدمات را بالا ببریم، اما عده‌ای اغتشاشگر باعث آسیب به 43 دستگاه اتوبوس شده‌اند و 54 ایستگاه به بهانه اعتراض آسیب دید. ما مسئول ایمنی شهر هستیم اما 23 خودروی آتش نشانی در روزهای اخیر آسیب دید و دیروز یک دستگاه آتش نشانی سوزانده شد. به پاکبانان ما که به رفت و روب پرداخته بودند حمله شد.

شهردار تهران با تأکید بر اینکه در زمانی که رئیس جمهور در سازمان ملل حقوق مردم را استیفا می‌کند اینجا افرادی اقداماتی می‌کنند که عقبه آن مشخص است، تاکید کرد: این اقدام محکوم است و مردم آن را نخواهند پذیرفت. در سال‌های قبل نیز این تجربه وجود داشت و با مردم رو به رو شدند و سد مردم آن‌ها را محکوم کرد.

تجمیع هزار و 200 حساب شهرداری تهران در خزانه واحد

وی با اشاره به طراحی برنامه امید و افتخار در تهران، گفت: ما وقتی شهرداری تهران را تحویل گرفتیم عملاً شهرداری دو سال و نیم در تنش مالی بود و در سال 99 برای پرداخت حقوق پرسنل سه ماه پول قرض گرفته شده بود و ما مسیر را به سمتی بردیم که در شش ماه اول چهار فصل را باز کنیم. در سر فصل اول می‌خواستیم به حوزه امنیت در حوزه مالی برسیم و با تجمیع هزار و 200 حساب در خزانه واحد به شورای اسلامی شهر تهران اعلام کردیم که در تنش مالی نیستیم و امروز نیز همچنان در این تنش قرار نداریم.

شهر را ارزان و شفاف اداره می‌کنیم

شهردار تهران تأکید کرد: تا امروز انضباط و نظم مالی شرایط را به سمتی برده که هم شفافیت داشته باشد و هم شهر را ارزان‌تر اداره کنیم؛ چرا که شهر گران اداره می‌شد. ما املاک را در بورس عرضه کردیم و این اقدام بسیار شفاف انجام شد و در پرداخت ذینفع نهایی نیز بسیار شفاف عمل کردیم.

هدف‌گذاری برای ساماندهی هشت هزار معتاد متجاهر

وی افزود: یک جمعیت اهل علم آمدند و هزار مدیر را ارزیابی کردند تا بیش از یکصد مدیر را انتخاب کنیم. ما در گام سوم در حوزه مسائل اجتماعی وارد شدیم و در راستای ترمیم استخوان لای زخم که به شهر آسیب می‌زد قدم برداشتیم. امروز پنج هزار و 350 تخت برای معتادانی فراهم شد که هیچ بخشی سراغ آن‌ها نمی‌رفت مانند معتادان زخم باز، کبر و یا صغر سن و... که به این بیش از دوهزار تخت دیگر اضافه خواهد شد و در نظر داریم که به هشت هزار تخت برسیم.

زاکانی در ادامه با بیان اینکه در شش ماه اول سعی کردیم برنامه تحول جامع برای شهر و کارهای روی زمین مانده را به اتمام برسانیم و طرح‌هایی جدیدی را نیز آغاز کنیم، گفت: از بهمن ماه اقدامات و برنامه ریزی آغاز شد و به دنبال این هستیم که 70 پروژه بزرگ تا 12 بهمن ماه هر هفته افتتاح شود. این پروژه‌ها 20 درصد آغاز و 80 درصد خاتمه کار است. به‌عنوان مثال پروژه شهید شوشتری یکی از این طرح هاست که 1.5 درصد از کل ترافیک شهر تهران را کاهش خواهد داد و به آزادراه تبدیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه پروژه یادگار امام (ره) سال‌ها مسدود بود که تجهیز کارگاه صورت گرفته و کار آغاز شده، یادآور شد: این پروژه افقی را برای غرب تهران باز می‌کند. همین طور پروژه شهید بروجردی نیز در آینده‌ای نزدیک پس از سال‌ها خاتمه پیدا می‌کند.

اصلاح 98 تقاطع در سطح شهر و کاهش راه مردم

شهردار تهران گفت: شنبه‌های امید و افتخار از سال قبل هدف گذاری شد که طرح‌های نیمه تمام را به پایان برسانیم و طرح‌های ضرورت دار را آغاز و تکمیل کنیم. 98 اصلاح تقاطعی در شهر صورت می‌گیرد و 780 کیلومتر راه را به 57 کیلومتر تبدیل می‌کند که آرامش و آسایش، کاهش مصرف بنزین و آلودگی هوا را به دنبال خواهد داشت. امسال 18 طرح و سال آینده 45 طرح خاتمه پیدا می‌کند. ما اعتقاد داریم کل شهر می‌تواند به یک کارگاه تبدیل شود. ما سال قبل برنامه ریزی کردیم و کاملاً مشخص است که به کدام سمت پیش می‌رویم.

بدون یک سانتی متر فروش تراکم 99 درصد منابع ما محقق شد

شهردار تهران خاطرنشان کرد: ما بدون اینکه یک سانتی متر فروش تراکم در شهر داشته باشیم و همچنین بدون اینکه چشم خود را بر روی تخلفات ببندیم توانستیم 93.4 درصد از اعتبارات خود را کسب کنیم که در 10 سال اخیر در شهر تهران بی نظیر است. البته سال 95 چون پنج هزار میلیارد تومان از بانک قرض گرفته شده بود چنین اتفاقی افتاده بود اما این اتفاق در سال قبل بی نظیر بود و بر اساس گزارشات هفته گذشته 99 درصد منابع محقق شد.

وی با بیان اینکه عمده منابع به صورت نقد و غیر نقد است، گفت: بخش غیرنقد شامل املاک است که برای تهاتر در اجرای پروژه‌ها، ملک را به پیمانکاران عرضه می‌کنیم. در حال حاضر نیز املاک برای تهاتر در بورس ارائه می‌شود تا پیمانکاران نیز از بورس استفاده کنند. منابع نقدی از محل عوارض است که نیاز به اهتمام دارد. ما هر هفته جلسات درآمدی برگزار کردیم و تأکید ما این بود که باید فعال عمل کرد و مؤلفه‌های درآمدها و کم کاری‌ها و فعالیت‌ها سنجیده می‌شد که نیاز به تلاش مضاعف داشت و توسط بخش‌های مختلف تلاش صورت گرفت.

استقبال بالای سرمایه گذاران از پروژه‌های شهرداری تهران

زاکانی با بیان اینکه 231 پروژه با 300 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شناسایی و در یک همایش دو روزه در سال جاری ارائه و با شدت با استقبال رو به رو شد، تصریح کرد: این پروژه‌ها شامل حمل و نقل، گردشگری و دیگر بخش هاست.

عبور از صددرصد منابع تعیین شده توسط شورا در نیمه شهریورماه

وی ادامه داد: ما عملاً مسیری را که به آینده می‌رویم به گونه‌ای ترسیم کرده‌ایم که بر اساس بودجه و اعتبارات باشد، شورا اعتبارات را 60 درصد افزایش داد و ما 50 هزار و 500 میلیارد تومان را به 83 هزار میلیارد تومان تبدیل کردیم و مؤلفه‌ها را بر این اساس تعیین کردیم. 20 هزار میلیارد تومان هزینه نگهداشت و پرداخت حقوق و مواردی از این قبیل است. 15 شهریور ماه اعلام کردیم که از صد درصد منابعی که شورا تعیین کرده بود عبور کردیم و به دنبال این هستیم که با مولدسازی و مشارکت شهر را بسازیم و بتوانیم شهری با چهره دیگری ترسیم کنیم.

بازپس‌گیری بیش از 8 هزار میلیارد تومان امکانات شهر

شهردار تهران در خصوص شفافیت در عملکرد، اظهار کرد: ما در مرحله‌ای بخشی از اقدامات را به سامانه قراردادها متصل کردیم. اگر به سمتی برویم که فروش ملک و خریدها را شفاف کند اقدام خوبی است و ما در حال حاضر امکانات خود را در بورس عرضه می‌کنیم و اقلام را با 25 تا 30 درصد ارزان‌تر در بورس خریداری می‌کنیم و کاملاً شفاف و مشخص است که از کجا خریداری و در چه پروژه‌ای هزینه می‌شود.

زاکانی با بیان اینکه رویکرد ما شفافیت و مبارزه با فساد است، افزود: در حال حاضر املاک را با شفافیت در بورس عرضه می‌کنیم. در این راستا بیش از هشت هزار میلیارد تومان امکانات شهر که با زد و بند در اختیار افرادی خاص بود به شهر بازگشت.

وی با اشاره به یکی از این تخلفات به ارزش سه هزار میلیارد تومان، گفت: ما در سه سطح مبارزه با فساد را دنبال کردیم که یک سطح مبارزه با رشوه بود. راه آن سیستمی کردن و مواجهه دقیق بود تا آبروی کل پرسنل خدوم شهرداری با تخلف 100 پرسنل از بین نرود که بر این اساس به سمت نظارت‌های تخصصی رفتیم. سطحی دیگر نیز در قراردادها بود که به سمت عرضه در بورس رفتیم و این امکان ایجاد شد که 200 تا 300 کارشناس معتبر به کار گرفته شود و معادله به سمتی برود که به نوعی دخالت عنصر انسانی را در ماهیت کار تحت تأثیر قرار دهیم.

زاکانی با بیان اینکه در راستای استیفای حقوق نیز اقدام کردیم، اظهار کرد: در سطح سوم دیدیم که حقوقی در چند سال قبل تضییع شده بود که باید به دنبال آن رفت. یک قلم از این حقوق به 12 هزار میلیارد تومان می‌رسد که زمینی با کارشناسی غلط فروخته شده و به عنوان امکان بزرگ مشخص شده است. تداخلات و تسهیلاتی نیز رقم خورد و ما در حال حاضر اعتراضات خود را داریم تا حق و حقوق شهر را در این زمینه دریافت کنیم.

افتتاح و توسعه 6 بازارچه میوه و تره‌بار؛ شنبه

شهردار تهران با اشاره به وضعیت میادین میوه و تره بار در سطح شهر، خاطرنشان کرد: از سال 1358 تا قبل از آغاز مدیریت شهری اخیر 263 بازارچه میوه و تره بار در شهر ایجاد شده بود اما تا انتهای سال قبل 31 بازارچه به شهر اضافه شد و امسال نیز 100 بازارچه و سال آینده 100 بازارچه دیگر اضافه خواهد شد.

وی با اشاره به افتتاح بازارهای جدید میوه و تره بار در ابتدای هفته آینده و آغاز ساخت 14 بازار جدید افزود: سعی داریم تا در تمامی محلات میادین میوه و تره بار یا بازارچه داشته باشیم، 129 محله در تهران بازارچه ندارد، میانگین قیمت در یان بازارچه‌ها 40 درصد با بیرون تفاوت دارد.

قصد داریم توزیع خرید با استفاده از اپلیکیشن داشته باشیم تا شهروندان خرید خود را درب منزل تحویل بگیرند. مدل دیگر این است که ما با برند خودمان با مغازه‌های سطح شهر توافق کنیم و بگذاریم مغازه‌های سطح شهر هم سودآوری داشته باشند.

زاکانی بیان کرد: هدف دیگر ما درباره معیشت مردم مربوط به تأمین لوازم منزل است. ما اکنون 39 فروشگاه شهروند داریم و به زودی این تعداد افزایش پیدا خواهند کرد.

تحویل 180 هزار مسکن سالیانه به مردم

شهردار تهران ادامه داد: هدف سوم ما در قبال معیشت مربوط مردم مربوط به مسکن است، در همین راستا مشارکت در ساخت 180 هزار مسکن را در دستور کار قرار دادیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از وجوه هویت شهر معماری است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهر از نظر معماری بی هویت است و در این زمینه دقت بسیار زیادی انجام داده‌ایم و الگوهایی را در نظر گرفته‌ایم تا افراد در زمینه نمای ساختمان الگوی تأیید شده‌ای را انتخاب کنند؛ اگر مدلی هم مد نظر باشد را می‌توانند شهروندان ارائه دهند. زاکانی در ادامه بیان کرد: تا قبل از انقلاب 4 هزار و 200 هکتار فضای سبز و تنها 72 پارک داشتیم اما در حال حاضر 59 هزار هکتار فضای سبز و 2346 پارک داریم. ما سال گذشته 1250 هکتار فضای سبز پیرامونی در شهر و اطراف آن داشتیم و امسال 1500 هکتار به آن اضافه خواهد شد.

شهردار تهران با اشاره به افتتاح پارک ایرانیان در هفته‌های پیش عنوان کرد: چند روز پیش فاز اول بوستان ایرانیان به وسعت 16 هکتار افتتاح شد و فاز دوم آن با مساحت 22 هکتار به بهره برداری خواهد رسید و اقوام مختلف در آنجا می‌توانند حضور فعال داشته باشند.

احداث مساجد در دستور کار

شهردار تهران گفت: در مساجد توجه به توسعه و کمک داریم و به دنبال ساخت مساجد بزرگ و شاخص هستیم؛ امسال نیز تعدادی مسجد را در دستور ساخت داریم.

وی افزود: ما 2 هزار و 346 پارک در تهران داریم و نیازهای مردم را در این پارک‌ها تعریف خواهیم کرد و اگر اقتضای پارکی باشد که در پیرامون آن مسجد، مدرسه، خانه بهداشت، مراکز آموزشی، خدمات متفاوت و... باشد تعریف می‌کنیم تا مردم دسترسی خوبی به امکانات و تفریح ارزان داشته باشند. زاکانی در پایان خاطر نشان کرد: موضوع مسکن بسیار مهم است و ما در این زمینه ورود پیدا کرده‌ایم و می‌خواهیم امکانی را ایجاد کنیم تا تسهیلات خوبی فراهم شود و ما همت خوبی در این زمینه داریم تا گره از کار مردم باز شود.