گفتگوی لندن و کییف درباره جاسوس ادعایی روسیه در انگلیس
اقتصادنیوز: یک نشریه انگلیسی به نقل از مشاور رئیس جمهوری اوکراین گزارش داد که لندن و کییف درحال رایزنی در مورد سرنوشت یک تاجر اوکراینی ساکن انگلیس هستند که به جاسوسی برای روسیه مظنون است.
رایزنی لندن و کییف درباره جاسوس ادعایی روسیه در انگلیس
لندن - ایرنا - یک نشریه انگلیسی به نقل از مشاور رئیس جمهوری اوکراین گزارش داد که لندن و کییف درحال رایزنی در مورد سرنوشت یک تاجر اوکراینی ساکن انگلیس هستند که به جاسوسی برای روسیه مظنون است.
به گزارش ایرنا از ایندیپندنت، این جاسوس ادعایی روسیه، با آغاز جنگ اوکراین راهی انگلیس شده و خانهای را تهیه میکند. سپس خانوادهاش از طریق طرح دولتی موسوم به مسکن برای آوارگان اوکراینی، به او ملحق میشود. نامبرده بر اساس اسناد اطلاعاتی پلیس فدرال آمریکا (FBI) مامور سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) معرفی شده است.
میخائیلو پودولیاک مشاور رئیس جمهوری اوکراین به این نشریه انگلیسی گفت: این سرمایه دار اوکراینی که ثروت خود را از طریق مشاغل مختلف مستقر در روسیه به دست آورده است، توسط شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین تحریم شده و توسط سرویس امنیتی اوکراین (SBU) مظنون به جرائم بزرگ مالی است.
وی افزود: بهنظرم رویکرد کلیدی برای پرداختن به مساله، باید تحریم عوامل روسیه در همه کشورها باشد، زیرا برخی برای اجتناب از تحریمها از کشوری به کشور دیگر نقل مکان میکنند. وی افزود: این فقط در مورد بریتانیا نیست. وزارت امور خارجه ما در حال گفت و گو با کشورهای مختلف درباره افراد مختلف و کشورهای مختلف از جمله این پرونده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس از اظهار نظر در مورد مذاکرات دیپلماتیک با اوکراین خودداری کرد اما گفت که دولت لندن تاکنون تحریمهای سنگینی را علیه روسیه وضع کرده است.
در واقع انگلیس از ابتدای جنگ اوکراین به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است.
گفتنی است که جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنج اسفند 1400 به اوکراین حمله کرد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایتهای هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاحهای پیشرفته و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.