دوشنبه 28 آبان 1403

گفت‌وگوی برجامی مکرون و پوتین

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
گفت‌وگوی برجامی مکرون و پوتین

روسای جمهور فرانسه و روسیه درباره چگونگی حفظ و اجرای کامل توافق هسته‌ای با ایران رایزنی کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری تاس، کاخ ریاست جمهوری روسیه (کرملین) اعلام کرد، ولادیمیر پوتین و امانوئل مکرون روسای جمهور روسیه و فرانسه در یک تماس تلفنی با یکدیگر درباره بحران اوکراین و لزوم توجه به نگرانی‌های امنیتی مسکو گفت‌وگو کردند.

بنابر اعلام کرملین، پوتین و مکرون در گفت‌وگوی تلفنی خود همچنین درباره چگونگی حفظ و اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به بحث و تبادل نظر پرداختند.

به گزارش ایسنا، این گفت‌وگو در حالی انجام شده است که دور هشتم مذاکرات ایران و 1+4 با حضور غیرمستقیم آمریکا با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه کشورمان و بازگشت واشنگتن به برجام هم اکنون در پایتخت اتریش در حال انجام است.

منابع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران اعلام کردند که نشست‌ها و جلسات برگزار شده در هفته گذشته تا کنون در فضایی "رو به جلو" و "سازنده" برگزار شده و در مورد موضوعات باقی‌مانده بحث‌هایی جدی صورت گرفته است.

به نظر می آید با حضور نمایندگان بانک مرکزی و وزارت نفت در وین و نیز شرکت مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه کشورمان در مذاکرات در روزهای گذشته و آتی به رفع اختلافات به طور کامل نزدیک تر می شویم. شایان ذکر است که حضور نمایندگانی از وزارت نفت و بانک مرکزی ایران در مذاکرات با هدف انجام بررسی‌های دقیق‌تر و رایزنی‌های فنی انجام می شود.

در روزهای گذشته کارگروه‌های رفع تحریم، ترتیبات اجرایی و اقدامات هسته‌ای با حضور کارشناسان ایران و گروه 1+4 در هتل کوبورگ وین برگزار شده است.

اما متاسفانه همان طور که از ابتدای مذاکرات مشخص بود هنوز طرف آمریکایی به هماهنگی لازم در سیاست داخلی خود برای مواجه شدن با برجام و اتخاذ تصمیمات لازم دست نیافته است و بر خلاف ایران که با سیاستی روشن و موضعی واحد در وین حضور یافته است، طرف آمریکایی چه در سطح هیأت مذاکره‌کننده شان و چه در سطح سیاست داخلی دچار اختلاف نظر و ناهماهنگی است. با این حال به نظر می آید چند گام تا توافق طرفین برای بازگشت به برجام و از سرگیری تعهدات در فرمت تازه باقی نمانده است.

با این حال همان طور که در 2015 برخی کشورهای منطقه و رژیم اسراییل نسبت به هرگونه توافق نگران بودند و در روند مذاکرات و بعد از اجرایی شدن توافق هسته ای دست از کارشکنی برنداشتند اکنون هم تحرکات جدی برای شکاف در مذاکرات و اعمال نفوذ به ویژه از سوی اسراییل مشهود است. ضروری است تا دولت‌های غربی با اتخاذ تصمیمات سریع تر نسبت به جمع بندی گفت‌وگوها در وین اقدام کنند و به جای آنکه با هر ساز این رژیم روند مذاکرات را تغییر دهند در مذاکرات با اراده جدی و انگیزه بیشتر وارد شوند.

انتهای پیام