گلستان 1200 پروژه نیمهتمام دارد / دولت سیزدهم گامهای بزرگی برای رفع عقبماندگی استان برداشت
گنبدکاووس - ایرنا - استاندار گلستان از وجود هزار و 200 پروزه نیمه تمام در بخشهای مختلف این استان و تلاش دولت سیزدهم برای تکمیل این طرحها با مشارکت بخش خصوصی خبر داد و گفت: دولت آیت الله رییسی گامهای بزرگ برای رفع عقب ماندگی تاریخی این استان شمالی برداشته است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، علی محمد زنگانه روز شنبه در مراسم متمرکز افتتاح و آغازعملیات اجرایی 217 پروژه عمرانی، تولیدی و اشتغالزا شهرستان گنبدکاووس گفت: گلستان با وجود اینکه از حیث مواهب الهی جزو 10 استان برتر کشور است اما از نظر سرانه درآمدی با 560 هزار میلیارد ریال درسال، در رتبه بیست و هفتم قرار دارد.
وی افزود: برای رساندن درآمد سرانه مردم گلستان به 2 برابر رقم فعلی و میانگین سرانه درآمدی کشور، سند چشم اندازی تا افق 1404 تعیین شده که همه مدیران و اقشار مختلف مردم استان باید برای تحقق آن تلاش کنیم.
زنگانه اضافه کرد: برای 2 برابر کردن درآمد سرانه گلستان نیاز به اعتبارات عمومی دولت و جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی داریم که دولت در سفر 13 اسفند سال قبل به این استان اعتبارات خوبی معادل 120 هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژههای نیمه تمام و عمرانی مصوب کرد.
وی بابیان اینکه اتکا به اعتبارات عمومی دولت کافی نیست، ادامه داد: باید برای افزایش سرانه درآمد استان نسبت به جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی و همچنین تکمیل پروژههای نیمه تمام با استفاده از ظرفیت ماده 27 یعنی واگذاری آن به بخش خصوصی اقدام کرد.
استاندار گلستان ادامه داد: دولت در جریان سفر سال قبل به این استان افزون بر 120 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه و بانکی برای رونق تولید و اشتغال و 25 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای وام ازدواج جوانان مصوب کرد که دستگاههای متولی باید نسبت به صیانت از این منابع و معرفی افراد واجد شرایط برای دریافت آن اقدام کنند.
زنگانه به برخی اقدامات بزرگ دولت در گلستان که آنرا "بُن بست شکانه" خواند نیز اشاره کرد و گفت: تصویب طرح لایروبی خلیج گرگان، اجرایی کردن پروژه بزرگ پتروشیمی و افزایش تولید 500 مگاواتی برق نیروگاه سیکل ترکیبی علیآبادکتول با 430 میلیون یورو به منظور تامین برق منطقه آزاد صنعتی اینچه برون و شهرک اقتصادی هزار هکتاری اترک از جمله اقدامات آیت الله رییسی بود که با تحقق آن گام بزرگی برای جبران عقب ماندگی تاریخی این استان برداشته میشود.
وی افزود: اگر این طرحهای بزرگ و زیرساختی گلستان و دیگر طرحهای مشابه در سایر بخشها حداقل 2 دهه قبل انجام میشدند اکنون استان ما با عقب ماندگی تاریخی مواجه نبود.
استاندار گلستان همچنین به سهم گنبدکاووس از اعتبارات و تسهیلات سفر سال قبل رییس جمهور و برخی اعضای هیات دولت به استان اشاره کرد و گفت: تصویب 16 هزار و 850 میلیارد ریال اعتبار برای پروژههای عمرانی و زیرساختی و 22 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای رونق تولید و اشتغالزایی سهم این شهرستان مرزی است.
وی افزود: برای تکمیل جاده ترانزیتی موسوم به نفت گنبدکاووس از محل اعتبارات سفر رییس جمهور 400 میلیارد ریال و از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای استان درسال جاری نیز 70 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
زنگانه به افتتاح یا آغاز عملیات اجرایی سه هزار و 215 پروژه عمرانی، تولیدی و اشتغالزا در گلستان به مناسبت هفته دولت امسال اشاره کرد و بیان داشت: برای عملیات اجرایی این پروژهها که در بخشهای مختلف از جمله "راه و شهرسازی، مسکن، آب و فاضلاب، آموزش و پرورش، گازرسانی، برق، مخابرات، شهرداریها، بهداشت و درمان، جهادکشاورزی، ورزش و جوانان و صنعت، معدن و تجارت" هستند، درمجموع 99 هزار میلیارد ریال هزینه شده یا خواهد شد.
به گفته وی، امسال از مجموع پروژههای هفته دولت در گلستان فقط 375 طرح آن آغاز عملیات اجرایی و بقیه پروژههای قابل بهرهبرداری است که با افتتاح آنها برای 9 هزار نفر فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.
استاندار گلستان همچنین از 50 هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری طی سال گذشته در این استان خبر داد و افزود: با این میزان سرمایهگذاری برای چهار هزار و 700 نفر فرصت شغلی ایجاد شد ضمن اینکه امسال از محل تبصره 18 مبلغ 10 هزار و 650 میلیارد ریال، از محل تبصره 16 مبلغ چهار هزار و 330 میلیارد ریال و برای مشاغل خانگی نیز 830 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به گلستان اختصاص یافته است.
وی با تاکید برضرورت صیانت دستگاههای متولی برای جذب این تسهیلات و معرفی افراد و تولیدکنندگان واجد شرایط برای دریافت آن، گفت: براساس برنامه پیش بینی شده در استان باید 40 درصد این منابع صرف توسعه اقتصاد روستا محور و 10 درصد به شرکتهای دانش بنیان شود.
زنگانه همچنین با ارائه گزارشی از پروژههای برخی دستگاههای اجرایی و خدماتی گلستان در هفته دولت از جمله آب و فاضلاب، شرکت آب منطقهای، برق، بنیاد مسکن، شرکت گاز و بهداشت و درمان افزود: هم اکنون 100 درصد جمعیت شهری و 99 درصد جمعیت روستایی این استان از گاز خانگی بهرهمند هستند و تا دهه فجر سال آینده جشن پایان گازرسانی به تمامی روستاهای واجد شرایط برگزار خواهد شد.
وی از زیرپوشش 168 هزار نفر از اهالی کم برخودار گلستان در طرح رایگان بیمه سلامت از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و بدون اشاره به آماری اضافه کرد: حداکثر ظرف 2 ماه آینده 100 درصد جمعیت کم برخودار استان زیرچتر حمایتی بیمه سلامت خواهند رفت.
استاندار گلستان به راهبرد دولت سیزدهم برای توسعه روابط تجاری با همسایگان اشاره کرد و گفت: این استان مرزی هم برای توسعه روابط با کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان، قزاقستان و استان تاتارستان روسیه تلاش میکند و اقدمات خوبی در این زمینه انجام داده است.
زنگانه، رساندن حجم و درآمد کالاهای صادراتی گلستان از 180 میلیون دلار به بیش از 500 میلیون دلار درسال را از اهداف توسعه روابط با کشورهای همسایه دانست و افزود: سند همکاری با سفیر ترکمنستان جهت بازگشت شرایط مرز اینچه برون به دوران قبل از کرونا یعنی تردد کامیونهای ترانزیتی به روزانه 200 دستگاه و انجام تجارت چمدانی توسط مرزنشینان امضا شده و بزودی اجرایی خواهد شد.
استان مرزی گلستان 2 میلیون نفر جمعیت دارد که 411 هزار نفر آن در شهرستان گنبدکاووس زندگی میکنند.