گلیمبافان شهرستان کوثر حمایت میشوند
اردبیل - ایرنا - معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از ارائه برنامههای حمایتی ویژه برای حمایت از گلیمبافان شهرستان کوثر در سال جاری خبر داد.
به گزارش ایرنا، ناصر محمودی روز شنبه در نشست با فرماندار کوثر با تاکید بر لزوم افزایش اعتبارات و منابع مالی استانی و ملی برای طرحهای گردشگری و صنایع دستی اظهارداشت: پتانسیل گردشگری و صنایع دستی کوثر در این صنعت با توجه ویژه مسوولان استانی میتواند موجب رونق اقتصادی منطقه و موثر در جذب سرمایهگذاران کلان شود.
وی نقش سازمانهای مردمنهاد و شهرداریها در شناساندن و معرفی جاذبهها و بهرهگیری از فرصتها را مهم دانست و افزود: ارائه تسهیلات مالی به هنرمندان و افزایش پوشش بیمهای بافندگان گلیم میتواند در ایجاد انگیزه و افزایش تعداد بافندگان گلیم در استان تاثیرگذار باشد.
محمودی به اختصاص 70 دار گلیم به گلیمبافان شهرستان کوثر خبر داد که در راستای حمایت از مشاغل خانگی کوثر به زودی تحویل خواهد شد.
شهرستان کوثر به مرکزیت شهر گیوی در 85 کیلومتری جنوب اردبیل قرار دارد.
وی همچنین گفت: مرمت و بازسازی آثار باستانی ملی ثبت شده شهرستان و بیمه صنعتگران حوزه صنایع دستی در دستور کار و اولویت برنامههای اداره کل قرار دارد و به جد نیز پیگیری خواهد شد.
وی گفت: مصمم به برگزاری جشنواره هیوا (میوه به) در روزهای آینده و برپایی موزه مردمشناسی در شهر گیوی هستیم که مقدمات و تمهیدات اولیه آنها نیز اندیشیده شده که بزودی اجرایی خواهند شد.
کوثر، نمین و روستاهای تابعه آن از جمله شهر عنبران از مراکز عمده تولید گلیم استان به شمار میآید، نقوش سنتی رایج در گلیم های منطقه بیشتر نقش سماور، سینی و خرچنگ در متن گلیم و گردونه مهر (چلیپا) و نقش اژدها در حاشیه گلیم میباشد.
حاشیههای گلیم عنبران دارای چند دور نقش هستند که در درون آن نقشهای اصلی گلیم بافته شده و این نقشها عبارتاند از 'بوکوگل'، 'پوته'، 'گانگل' و 'جنگل' که هرکدام تداعی کننده بخشی از زندگی و محیط فکری ویژه ای با سابقه تاریخی خود است.
زنان و دختران روستایی با طرح گلیم، نه تنها هنری ماندگار بر جای میگذارند بلکه اسطورههای انسانی را که بدون توجه به محل زندگی در بین انسانها از اصول اخلاقی مشترک برخودار است، معرفی میکنند.
به گفته یکی از بافندگان منطقه، جنس گلیم از نخ های پشمی با ترکیب رنگهای الوان است بطوریکه تارهای آن از نخ محکم و سفید رنگ به نام 'بهارش' یا 'ویله' و پودها از نخهای نرم رنگارنگ که درزبان تالشی 'توق' نامیده میشود، تشکیل میشود.
بیش از 120 هزار نفر در استان اردبیل در تولید بیش از 62 رشته متنوع صنایع دستی اشتغال دارند.
*س_برچسبها_س*