چهارشنبه 9 آبان 1403

گوشت ارزان در راه بازار / زمان توزیع اعلام شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
گوشت ارزان در راه بازار / زمان توزیع اعلام شد

پیمان پاک خاطرنشان کرد: 10 هزار تن هم تولید شده که تا پایان ماه مبارک رمضان 30 هزار تن گوشت گوساله منجمد داریم که برای مصارف صنف و صنعت و رستوران استفاده شود.

علیرضا پیمان پاک، در یک برنامه تلویزیونی، اعلام کرد که برنامه‌ریزی شده است تا در اسفندماه، 2000 تن گوشت گوسفندی منجمد وارد شود که در حال حاضر در سردخانه‌ها نگهداری می‌شود و در حال طی کردن مراحل تاییدیه‌های دامپزشکی قرار دارد. این گوشت در اسفندماه به بازار عرضه خواهد شد.

وی عنوان کرد: این گوشت برای مصرف‌کننده 230 هزار تومان است و قطعات پرمصرف مانند ران و سردست 260 هزار تومان قیمت مصرف‌کننده است.

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در کنار آن حدود 10 هزار تن گوشت گوساله منجمد وارد و ترخیص شده است. معادل همین میزان هم در گمرکات و در مسیر است.

پیمان پاک خاطرنشان کرد: 10 هزار تن هم تولید شده که تا پایان ماه مبارک رمضان 30 هزار تن گوشت گوساله منجمد داریم که برای مصارف صنف و صنعت و رستوران استفاده شود.

وی متذکر شد: قیمت این گوشت 285 تا 300 هزار تومان براساس قطعه‌بندی و دسته‌بندی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره‌بار در دسترس مردم قرار می‌گیرد.

اما روز گذشته در تاریخ 1 اسفند 1402، قیمت گوشت جوجه کباب ران مرغ به صورت بسته‌بندی 0.9 کیلوگرمی در بازار روز اعلام شد و بر اساس آن، قیمت آن 174 هزار تومان است

همچنین قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با اینکه مشکلی در تامین گوشت نداریم، گفت: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته واردات گوشت قرمز به طور منظم در حال انجام است.

علیرضا پیمان پاک افزود: روزانه 200 تا 250 تن گوشت گرم گوسفندی و گوساله در حال توزیع است تا از این طریق کمبود داخل کشور تامین شود.

پیمان پاک از کاهش قیمت گوشت داخلی خبر داد و گفت: نرخ گوشت تولید داخل طی هفته های اخیر به سبب توزیع گوشت وارداتی کاهش معناداری داشته است.

در طول 10 ماهه سال جاری، حدود 14 میلیون تن یا به عبارت دیگر 88 درصد از نهاده‌های وارداتی مورد نیاز کشور وارد شده است. بنابراین، دولت می‌بایست در یک ماهه باقیمانده از سال جاری، دو میلیون تن یا 12 درصد از این محصول را وارد کند. این تأمین نهاده‌های وارداتی تأثیر مستقیمی بر بازار گوشت قرمز، مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات داشته است و باعث افزایش نسبی ثبات در این بازارها شده است.

کشورمان درحال حاضر به دلیل خشکسالی و آب بر بودن نهاده‌های دامی فقط شش میلیون تن از این محصولات را تولید می‌کند، از طرف دیگر قیمت این محصولات در بازار جهانی پس از جنگ اوکراین و روسیه با افزایش قابل توجهی روبه رو شده و به‌دلیل ارزبری بالای واردات نهاده‌های دامی به کشورمان و سهم 50درصدی در واردات محصولات کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی به دنبال خودکفایی 50 درصدی در تولید این محصولات است. کارشناسان معتقدند که با اجرای طرح الگوی کشت در کشورمان خصوصا در سطح دیم‌زارها میزان تولید جو با افزایش قابل توجهی روبه رو شود و از سوی دیگر اراضی آبی نیز صرف تولید محصولات آبی همچون ذرت و سویا شود تا از این طریق کشورمان بتواند از میزان وابستگی خود به این نهاده‌های دامی بکاهد.

واردات 6.4میلیارد دلاری نهاده دامی

راساس آمارهای گمرک در 10ماهه سال جاری 14میلیون و 37هزار تن نهاده دامی به ارزش شش میلیارد و 369 میلیون دلار وارد کشور شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته 12میلیون و 91هزار تن از این کالاهای اساسی به ارزش پنج‌میلیارد و 928 میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین می‌توان گفت واردات انواع نهاده‌های دامی طی این مدت به لحاظ وزنی با رشدی 16درصدی و به لحاظ ارزشی با رشدی 7درصدی روبه‌رو بوده است. در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین نهاده‌های دامی مورد نیاز اکثر دامداران، ذرت است به همین دلیل در 10ماهه سال جاری هشت میلیون و 413هزار و 237تن و 745کیلوگرم ذرت دامی به ارزش سه میلیارد و 195میلیون و 272 هزار و 782 دلار وارد کشورمان شده است. در این بازه زمانی دو میلیون و 28 هزار و 712 تن و 590 کیلوگرم جو به ارزش 707 میلیون و 539 هزار و 991 دلار وارد کشورمان شده است. همچنین طی 10ماهه سال جاری دو میلون و 330 هزار و 344 تن و 498 کیلوگرم نهاده دامی به ارزش یک میلیارد و 667 میلیون و 950 هزار و 839 دلار وارد کشورمان شده که طی این مدت امارات، انگلستان، ترکیه، سوئیس، عمان و هلند پنج مبدأ واردات دانه سویا به کشورمان بوده‌اند. همچنین یک میلیون و 264هزار و 598 تن و 929 کیلوگرم کنجاله سویا به ارزش 798 میلیون و 491 هزار و 128 دلار وارد کشورمان شده که امارات متحده عربی، انگلستان، ترکیه، چین، سوئیس، روسیه، کانادا، هلند و هندوستان 9مبدأ واردات کنجاله سویا به ایران بوده‌اند.