پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

گیلان تا بلوچستان، یک کف دست فاصله

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
گیلان تا بلوچستان، یک کف دست فاصله

رشت - فاصله گیلان تا سیستان و بلوچستان رنج دیده از سیل، به لحاظ جغرافیایی افزون بر دو هزار کیلومتر است اما مهر و دوستی، این فاصله بعید را به یک کف دست تقلیل می دهد.

سیل که آمد و خانمان هموطنان سرزمین رستم دستان را به زیر آب برد، مردمان دیار میرزا کوچک بی تفاوتی را برنتافتند و همچون دیگر هموطنان خود دست به کار شدند.

بانوی هنرمندی از شهر نیلوفران آبی بندرانزلی فراخوان داد تا جمعه روزی در بوستان ساحلی از همشهریانش عکس بگیرد و به ازای آن پولی برای کمک به هموطنان خود جمع کند، حرکتی که موجب جمع شدن یک میلیون و ششصد هزار تومان نقدینگی برای یاری رسانی شد.

شماری از استادان و دانشجویان نیک اندیش رشته هنر دانشگاه گیلان نیز بر آن شدند که آثار نقاشی و طراحی خود را برای مددرسانی در معرض فروش قرار دهند.

نویسنده ای درآمد حاصل از فروش " خانه خیال" خود را به سیلزدگان سرزمین آفتاب اختصاص داد.

راننده ای با نصب نوشته ای در تاکسی اش اعلام کرد که درآمد حاصل یک روز خود را برای کمک به هم میهنان سیلزده بلوچ اختصاص می دهد.

بسیارانی نیز به مدد فضای مجازی دوستان و آشنایان خود را به جمع آوری نقدینگی و اقلام مورد نیاز سیل زدگان دعوت و کمکهای جمع آوری شده را سوی بلوچستانروانه کردند.

شماری از اهالی فرهنگ و هنر و ادب و افراد شناخته شده و معتمد گیلان نیز در فضای مجازی شماره حساب و شماره کارت دوستان مورد اعتماد خود در سیستان و بلوچستان را برای جذب کمکهای نقدی در صفحاتشان اعلام کردند.

نوازنده جوانی حاصل کار موسیقایی یک روز خود در خیابان را به نوای همدلی با سیل زدگان تخصیص داد.

برخی اصناف نیز اقلام مورد نیاز سیلزدگان را از بین داشته های خود برای کمک به سیل زدگان اهدا کردند.

سمن های گیلان نیز چون همیشه وارد میدان شدند و برای اعلام یکدلی و یاوری با هموطنان گرفتار خود در استان سیستان و بلوچستان بسیج شدند.

جمعیت هلال احمر گیلان نیز طی فراخوانی اعلام کرد به منظور تامین نیازهای مردم آسیب دیده از سیل در استان سیستان و بلوچستان، جمعیت هلال احمر استان در نظر دارد تا نسبت به جمع آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی خیرین، سازمان های مرتبط و مردم نوعدوست گیلان برای هموطنان در سیستان و بلوچستان اقدام کند.

گیلان از استانهای در معرض مخاطرات محیط زیستی متعدد چون زمین لرزه و سیل است. مردمان این دیار سربلند سبز هیچگاه خاطره یاری رسانی هموطنان خود در مواقع بروز بلایای طبیعی را فراموش نمی کنند و خود نیز هنگام بحرانها به کمک بر می خیزند.

بنا به این اعلام، مردم برای کمک به سیل زدگان سیستان و بلوچستان می‌توانند کمک های نقدی خود را از طریق حساب شماره 99999 جمعیت هلال احمر نزد تمامی بانک های کشور یا کد دستوری #112* و یا شماره کارت‌های 6104337999999996 نزد بانک ملت و 5894631850259730 نزد بانک رفاه کارگران واریز کنند.

مردم گیلان برای اهداء کمک های غیرنقدی نیز می توانند به شعب جمعیت هلال احمر در شهرستان های سراسر استان مراجعه کنند.

اقلام مورد نیاز مردم مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان انواع پتو، موکت، زیرانداز نو، مواد غذایی و بهداشتی است.

بارش باران سیل‌آسا که از شامگاه 19 دی ماه در جنوب و جنوب شرق ایران آغاز شد، سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت تاثیر قرار داد اما در سیستان بلوچستان نه تنها سبب جاری شدن سیل و تخریب زیرساخت‌های استان شد بلکه به دلیل پراکندگی جمعیت، ساکنان 14 شهرستان و 850 روستا را تحت تاثیر قرار دارد و راه ارتباطی اغلب روستاها را قطع کرد.

با فروکش کردن آب از اواسط هفته گذشته (23 دی) کار امدادرسانی به سیل‌زدگان قوت گرفت و به تدریج راه های روستایی در حال بازگشایی هست اما هنوز راه دسترسی 200 روستا قطع است.

بر اساس برآوردهای اولیه 20 هزار واحد مسکونی تحت تاثیر سیل بوده و خسارت وارده به زیرساخت های استان حدود سه هزار میلیارد تومان برآورد شده که به جاده ها، تاسیسات آب و برق، بخش کشاورزی، منازل مسکونی و... آسیب زده است؛ افزون بر هفت هزار راس دام در مناطق سیل زده تلف شده‌اند.

مشکل اصلی اینجاست که معبر این روستاها اغلب بستر رودخانه های فصلی است و به همین دلیل تا وقتی که آب فروکش نکرده امکان امدادرسانی به صورت زمینی وجود ندارد. روستاهای باقیمانده اغلب در شهرستان های چابهار، کنارک، قصرقند، نیکشهر، فنوج و سرباز بویژه مناطق عورکی، تلنگ، کاجو، توتان، محمدان، پیرسهراب، گرگان و سفیدکوه قرار دارند.

هم‌اکنون در استان سیستان و بلوچستان هفت سد مخزنی و 23 سد تغذیه‌ای درحال بهره‌برداری است که سدهای پیشین، زیردان، خیرآباد، شی‌کلک، ماشکید و چاه نیمه‌ها از مهم‌ترین آنهاست. می‌توان در مجموع 2 میلیارد متر مکعب آب را در هفت سد مخزنی و 23 سد تغذیه ای این استان ذخیره سازی کرد؛ در بارش اخیر اکنون حدود یک و نیم میلیارد مترمکعب آب در این استان ذخیره سازی شده که هم برای کشاورزی و هم برای شرب و صنعت استفاده خواهد شد.

*س_برچسب‌ها_س*