یادی از «حاج قاسم، فرزند روحالله» در شبی که سرنوشت ایران تغییر کرد
کتاب «حاج قاسم فرزند روحالله» به کوشش محمدمهدی عبدالهی و سیده فاطمه موسوی توسط نشر عروج منتشر و همزمان با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «حاج قاسم فرزند روح الله» در حاشیه شب شعر بزرگ حضور رونمایی شد. این مجموعه شعر به کوشش محمدمهدی عبدالهی و سیده فاطمه موسوی، از شاعران و پژوهشگران ادبی کشور تهیه شده است.
کتاب «حاج قاسم فرزند روحالله» در بردارنده 72 قطعه شعر ناب در وصف سردار دلها، حاج قاسم سلیمانی است که در شب پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی با حضور فاطمه طباطبایی همسر مرحوم حاج سید احمد خمینی، حجت الاسلام علی کمساری، استاد محمدعلی مجاهدی پدر شعر آیینی کشور، علیرضا قزوه مدیر شورای شعر و موسیقی صداسیما و جمعی از شاعران برجسته شعر انقلاب در حسینیه جماران رونمایی شد.
در بخشی از مقدمه کتاب «حاج قاسم فرزند روحالله» که به قلم حجتالاسلام علی کمساری نوشته شده، آمده است: از برامدگان و سرامدان مکتب فکری_عملی امام خمینی (ره) سربازی است که به عنایت اندیشه الهی مراد خود، به مرتبت «سرداری دلها» رسید.
زیست سبز مومنانه قاسم سلیمانی و شهادت سرخ عارفانهاش، سیری بود که نقش ان را خمینی کبیر (ره)، برای شاگرد دلباخته خویش ترسیم کرده بود و چه شوکت و هیبتی والاتر ازاینکه جوهر امضای این قبولی، خون شهید باشد.
انتشارات عروج کتاب «حاج قاسم فرزند روحالله» را در 190 صفحه منتشر کرده و در دسترس علاقهمندان قرار داده است. در این کتاب، سرودههایی سید علی موسوی گرمارودی، علی معلم، یوسفعلی میرشکاک، محمدعلی مجاهدی، محمد جواد غفورزاده (شفق)، غلامعلی حداد عادل، زکریا اخلاقی، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، محسن حسنزاده لیله کوهی، علیرضا قزوه، سیدعبدالله حسینی، محمود اکرامیفر، علیمحمد مؤدب، محمدسعید میرزایی، سعید یوسفنیا، میلاد عرفانپور، محمدمهدی سیار، مرتضی حیدری آل کثیر، محمدمهدی عبدالهی، سیده فاطمه موسوی، مریم سقلاطونی، اعظم سعادتمند و... به چشم میخورد.
شعرخوانی محمدعلی مجاهدی در مراسم رونمایی از کتاب «حاج قاسم فرزند روحالله»
اشعار مندرج در کتاب حاضر در قالبهای متنوع از جمله غزل، مثنوی، چهارپاره و سپید سروده شدهاند. عنوان کتاب «حاج قاسم فرزند روحالله» نیز از بیانات رهبر معظم انقلاب در وصف سردار سلیمانی انتخاب شده است: «او نمونه برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی (ره) بود، او همه عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بیوقفه او در همه این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوه الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثه دیشب آلودند....»(پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای همراه او؛ 1398/10/13)
شعری که در ادامه میآید، سروده سیده فاطمه موسوی و از جمله اشعاری است که در کتاب «حاج قاسم فرزند روحالله» ارائه شده است:
چه بلایی سر انسان معاصر آمد که غم جنگ سراغ من شاعر آمد
قلم انگار تفنگ است به دستم چه کنم من روایتگر یک فاجعه هستم چه کنم
آن طرف چادری افتاده، میان خون است این طرف از دل آوار سری بیرون است
این طرفتر پدری مات سری بیبدن است این صدایی که شنیدید صدای یمن است
چشم وا کن یمن امروز همان کرب و بلاست دور تا دور پراز خیمه وهابیهاست
جای گل بر تن این خاک کفن افتاده شمر اینبار گذارش به یمن افتاده
رسم کودککشی از کرب وبلا ماند بجا نطفههاشان همه از آل زیاد است اینها
یک به یک حرمله و شمر و سنانند اینها لکه ننگ به دامان جهانند اینها
آری این قوم همان است که در میشکند شیعه اینبار ولی آمده سر میشکند
شک نکن بار گرانی است به تن سرهامان زنده باشیم و بمیریم برادرهامان
ای شما که همه از نسل ابوسفیانید ما شهادتطلبان را ز چه میترسانید
آن که میترسد از این جنگ شمایید نه ما آنکه شد قافیهاش تنگ شمایید نه ما
ماکه انگشترمان نیز عقیق یمن است ما که پیراهن مهمانیمان هم کفن است
ما که باروضه عباس عَلَم ساختهایم بیخ گوش خودتان سنگر کم ساختهایم
ما که از روز ازل میل شهادت داریم شاعرانه به گل سرخ ارادت داریم
بین وهابیت و داعش اگر عهدی هست ما ز خونخواهی سردار نخواهیم نشست...
عادات خاص حاج قاسم به روایت رفیق 40 ساله/ خاطرهای از ارادت ویژه سردار سلیمانی به حضرت زهرا (س) و معجزهای که در والفجر 8 رخ داد