یک بام و دو هوای مسئولان در آماردهی با اختلاف 6هزار نفری!/ بیش از 13هزار دانشآموز از تحصیل در فارس باز ماندند
مدیرکل جدید آموزش و پرورش فارس روز گذشته در شورای آموزش و پرورش از آمار تاسف بار دیگری پردهبرداری کرد و گفت: حدود 13 هزار و 115 دانشآموز بازمانده از تحصیل در استان فارس وجود دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شیرازه، بعد از شیوع کرونا و همهگیری این ویروس منحوس در سراسر دنیا و کشور ایران تغییرات چشمگیری در سبک زندگی انسانها ایجاد شد، به گونهای که تحصیل علم و فراگیری دانش نیز به فضای مجازی کوچ کرد و همین امر موجب تغییراتی در سیستم آموزشی کشور شد، تغییراتی که اگرچه به عقیده برخی از کارشناسان تجربه جدید و قابل تاملی بود اما فراهم نبودن زیرساختهای آموزشی در شرایط آنلاین، عدم آمادگی معلمان برای حضور در این فضا، نا آشنایی خانوادهها و دانشآموزان به سیستم آموزشی آنلاین، عدم آنتندهی در برخی از نقاط کشور و عدم دسترسی برخی از دانشآموزان به تبلت، گوشی و تلویزیون موجب شد مشکلات عدیده ای برای سیستم آموزشی به وجود آید.
مشکلاتی که به زعم برخی از مسئولان گرچه به سرعت شناسایی و حل و فصل شد، اما هنوز بعد از قریب به گذشت دو سال از شیوع کرونا و آنلاین بودن دو سال تحصیلی دانشآموزان، برخی از خانواده ها با این مشکل مواجه هستند تا جایی که عده ای از این دانش آموزان به دلیل فقر مالی در تامین تجهیزات آموزشی آنلاین و دیگر مشکلات، مجبور به ترک تحصیل شدند در این میان هم مسئولان کشوری و هم استانی آمارهای بسیاری در راستای بازماندگان از تحصیل ارائه کردند. آمارهایی که همچنان با یکدیگر در تناقض هستند. این تناقضگویی در ارائه آمار نه تنها در کشور بلکه در استان فارس نیز بهطور واضحی به چشم می خورد به طور مثال فرهاد اسماعیلی مدیرکل سابق آموزش و پرورش فارس در گفتوگو با خبرنگار صدا و سیما از شناسایی 2هزار و 365دانش آموز بازمانده از تحصیل در استان فارس خبر داده بود، این در حالی است که در جای دیگری آمار 7هزار و 300نفری دانش آموزان بازمانده از تحصیل در فارس مشاهده میگردد. اما نکته قابل تامل و تعجب برانگیز این آمارها در جایی است که محمد خلیل عسکری مدیرکل جدید آموزش و پرورش فارس روز گذشته در شورای آموزش و پرورش از آمار تاسفبار دیگری پرده برداری کرد و گفت: حدود 13 هزار و 115 دانش آموز بازمانده از تحصیل در استان فارس وجود دارد. وی با بیان اینکه بالغ بر 7 هزار و 91 نفر در متوسطه اول و 8هزار و 993 نفر در متوسطه دوم هستند که از آموزش جاماندهاند اظهار کرد: در حال حاضر در حال شناسایی این افراد هستیم که با کمک خیرین و شورای آموزش و پرورش آنها را به دامن تعلیم و تربیت بازگردانیم. این تقاص در ارائه آمار تنها مختص به فارس نیست، بلکه در دوره قبل خبرهایی مبنی بر ترک تحصیل 3میلیون دانشآموز به دلیل همهگیری کرونا و مجازی شدن کلاسها در سایر کشور به گوش رسید؛ موضوعی که اگر چه در مدت کوتاهی توسط وزارت آموزش و پرورش تکذیب شد اما به قول قدیمیها «تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیز ها!» بنابراین حتی اگر تکذیب آمار 3 میلیون دانشآموز ترک تحصیل کرده درست باشد باز هم شواهد نشان میدهد شکاف طبقات اجتماعی که زیر سایه اقتصاد خانوادهها پدید آمده و کرونا هم به آن دامن زده است سبب شده تا دانشآموزان زیادی در سال تحصیلی 1399-1400 عطای تحصیل را به لقایش بخشیده و نانآور خانه باشند! گرچه دردولت قبل و از آغاز همه گیری کرونا و کوچ آموزش به فضای مجازی، بسیاری از گروه های جهادی و خودجوش مردمی، خیرین، بسیج سازندگی، سپاه پاسداران، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مستضعفان، ستاد فرمان امام و بسیاری از نهادهای انقلابی پای کار آمدند و با راه اندازی کمک های مومنانه بخش زیادی از این مشکلات و عدم دسترسی دانش آموزان به تجهیزات آموزشی را مرتفع کردند ولی همچنان در برخی نقاط دور افتاده دانش آموزان عشایری و افرادی که از چشم گروههای جهادی دور مانده اند به دلیل نبود امکانات و یا فقر خانواده مجبور به ترک تحصیل و کارکردن در کنار دیگر اعضای خانواده شدند، به همین خاطر آموزش و پرورش همچنان نیازمند کمک های خیرخواهانه مردم است تا بتواند نجات بخش استعدادهایی باشد که مجبورند کسب علم را فدای معیشت کنند. انتهای پیام /