جمعه 5 بهمن 1403

‌اشتغال و مسکن شیرین‌ترین آرزوی مدال‌آوران نابینای همدانی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
‌اشتغال و مسکن شیرین‌ترین آرزوی مدال‌آوران نابینای همدانی

همدان - ایرنا - استان همدان در حالی جزو برترین‌های کشور برای افتخارآفرینی و کسب مدال در عرصه ورزش نابینایان و کم بینایان محسوب می شود که فعالان این رشته های ورزشی همچنان درگیر و دار مشکلات و دغدغه‌های سخت و نرم‌افزاری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در سال‌های گذشته ورزش نابینایان و کم‌بینایان در مقایسه با سایر رشته‌ها مورد کم‌لطفی واقع شده که رفع این موضوع و حمایت از این ورزشکاران نیاز به توجه بیشتر مسوولان دارد.

ورزش نابینایان و کم بینایان استان همدان در قدمت 25 سال گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و در دوره‌های گذشته پاراالمپیک، پاراآسیایی و جهانی شاهد حضور پر رنگ و تصاحب مدال‌های رنگارنگ در رشته‌هایی نظیر دو ومیدانی بودیم هرچند که به رغم این موفقیت ها وزشکاران نابینای استان درگیر موانع و مشکلاتی به ویژه در بخش امکانات و تجهیزات هستند.

استان همدان در رشته‌های مختلف به خصوص دو ومیدانی و گلبال حایز مدال‌های جهانی، قهرمانی پاراآسیا، بازی‌های پاراآسیا و تورنمنت‌های مختلف بین المللی شده که حاصل برنامه ریزی هدفمند و حمایت همه جانبه هیات نابینایان و کم بینایان استان از مربیان و ورزشکاران بود.

اشتغال قهرمانان دغدغه اصلی

پرافتخارترین دونده نابینا و کم بینای استان همدان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اشتغال بزرگترین دغدغه قهرمانان و ملی پوشان نابینا و کم بینایی همدانی است.

حمید اسلامی افزود: اغلب ورزشکاران نابینا و کم بینای استان همدان دارای تحصیلات عالیه هستند و واقعا نباید بیکاری روی روند موفقیت آن‌ها تاثیر بگذارد.

به گفته وی، رسیدن به قله‌های افتخار نیاز به آرامش و تمرکز ورزشکار دارد و انتظار می‌رود که مشکلات قهرمانان نابینا و کم بینای استان حل شود.

اسلامی خاطرنشان کرد: نابینایان و کم بینایان همدان از هیات‌های پرافتخار تاریخ ورزش این استان در کسب مدال‌های خوش رنگ بین المللی است.

وی بیان کرد: امیدواریم اشتغال ورزشکاران ملی پوش نابینا و کم بینا حل و فصل شود تا با انگیزه مضاعف در مسابقات آینده حضور یابند.

ورزشکاران بی‌حاشیه و با انگیزه

ورزشکاران نابینا و کم بینای استان همدان فضایی بی‌حاشیه و مملو از انگیزه و نشاط را سپری می‌کنند هر چند در این سال‌های اخیر به دلیل ترس از ابتلا به کرونا، تمرینات آن‌ها نصفه و نیمه تعطیل شد و ورزشکاران کمتر رغبت حضور به جلسات تمرین را داشتند اما اکنون رفته رفته شرایط بهتر شده و هیات نابینایان در تلاش برای فعالیت گسترده ورزشکاران این رشته است.

رییس هیات نابینایان و کم بینایان استان همدان نیز در خصوص آمار فعالان این قشر از ورزش گفت: آمار دقیقی دراین خصوص وجود ندارد اما حدود 100 ورزشکار را دراین هیات زیر پوشش داریم.

سمیه سهیلی افزود: اصلا دوست ندارم نابینای جدید به دنیا بیاید و ما او را دعوت به ورزش کنیم، امیدواریم دیگر شاهد چهره جدیدی از نابینایان نباشیم و با همین نفرات فعلی ادامه بدهیم.

رییس هیات نابینایان همدان: اصلا دوست ندارم نابینایی جدید به دنیا بیاید و ما او را دعوت به ورزش کنیم، امیدواریم دیگر شاهد چهره جدید از نابینایان نباشیم و با همین نفرات فعلی ادامه بدهیم.

وی خاطرنشان کرد: تنها مرجع شناسایی افراد نابینا و کم بینا، مدرسه استثنایی است، البته در کوچه و خیابان هر فرد نابینا یا کم بینا را مشاهده کنم، از وی برای حضور در ورزش دعوت می‌کنم هر چند بیشتر ورزشکاران ما کم بینا هستند تا نابینا.

به گفته وی، حضور هر فرد نابینا و کم بینا به فعالیت‌های ورزشی همدان رایگان است و همین مساله باعث شده تا آن‌ها حداقل در فعالیت ورزشی با مشکل مواجه نشوند.

رییس هیات نابینایان و کم بینایان همدان افزود: تمام هزینه‌های این قشر از ورزشکاران و ورزش دوستان حتی افراد مبتدی رایگان است، از بیمه ورزشی گرفته تا البسه و سرویس ایاب و ذهاب همه را رایگان در اختیار آن‌ها قرار می‌دهم و افتخار می‌کنم در این مسیر خدمتگزارم.

وی اظهار داشت: رفت و آمد هر ورزشکار نابینا از درب منزل تا محل تمرین با هزینه هیات است و حتی برای ورزشکارانی که دچار مصدومیت می‌شوند و نیاز به درمان نظیر فیزیوتراپی دارند هم وسیله ایاب و ذهاب به صورت رایگان هماهنگ می‌شود.

اشتغال و مسکن شیرین‌ترین آرزوی مدال آوران

با وجود افتخارات ارزنده توسط قهرمانان نابینا و کم بینای استان همدان، اما همچنان فکر آن‌ها درگیر آینده و مسایل معیشتی زندگی شخصی است.

رییس هیات نابینایان و کم بینایان استان همدان در این باره می‌گوید: اشتغال و مسکن شیرین‌ترین آرزوی مدال آوران نابینا و کم بینا است که امیدواریم تحقق یابد.

اشتغال و مسکن شیرین‌ترین آرزوی مدال آوران نابینا و کم بینا است که امیدواریم تحقق یابد.

سهیلی افزود: برای به ثمر رسیدن این خواسته مهم خیلی تلاش کرده‌ایم اما تا الان به نتیجه ای نرسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه داشتن خوابگاه برای اسکان ورزشکاران شهرستانی و میزبانی رویدادهای ملی برای ما بسیار ضروری است و گفت: انتظار داریم خیرین همانطور که در حوزه مدرسه و سایر پروژه‌ها مشارکت دارند، در ساخت خوابگاه برای ورزشکاران نابینا و کم بینا و حتی معلولان و جانبازان هم کمک کنند.

به گفته وی، هم اکنون مسابقات بین المللی دو ومیدانی را در پیش داریم که جمعی از مربیان باتجربه همچون مهرداد مرادی و بازیکنان توانمند از جمله حمید اسلامی، علی نجیمی و مهرداد نجفی در ترکیب تیم ملی دو میدانی نابینایان و کم بینایان حضور خواهند دااشت.

سهیلی افزود: ورزشکاران نابینا و کم بینای همدانی اغلب در رشته‌های گلبال و دو ومیدانی فعالیت دارند و برهمین اساس بیشترین مدال در مسابقات ملی و فراملی در این 2 رشته برای استان همدان کسب می‌شود.

رییس هیات نابینایان و کم بینایان استان همدان افزود: اغلب ورزشکاران ما به گلبال و دو ومیدانی می‌پردازند و دلیل آن حضور مدال آوران و ملی پوشان مطرح در این 2 رشته است که باعث شده تا انگیزه حضور در این رشته ها را پیدا کنند.

وی اظهار داشت: البته در رشته‌های دیگر هم کم و بیش تمایل به فعالیت وجود دارد اما نه مثل گلبال و دو ومیدانی چرا که در دو ومیدانی قهرمانانی نظیر حمید اسلامی دارنده مدال‌های جهانی و آسیایی را در اختیار داریم که چون از جنس همین قشر از ورزشکاران است، براحتی آموزش‌های لازم را ارایه می‌دهد و به سال کشیده نمی‌شود که ورزشکار آموزش دیده روی سکوهای قهرمانی قرار می‌گیرد.

سهیلی اظهار داشت: بنابراین استعداد در این 2 رشته عالی است، جودو هم قصد داریم فعال کنیم ضمن اینکه شنا و شطرنج هم جزو رشته‌های ما هستند و البته به ورزش شنا به دلیل شیوع ویروس کرونا در سال‌های اخیر پرداخته نشد.

آقایان پرچم دار مدال آوری

رییس هیات نابینایان استان همدان در ادامه با اشاره به اینکه حضور آقایان به مراتب بیشتر از بانوان در فعالیت‌های ورزشی این هیات است، گفت: همین امر موجب شده تا سهم آقابان در مدال آوری نیز بالاتر از بانوان باشد، آقایان ورزشکاران همدانی در دو ومیدانی و گلبال جزو نفرات اصلی تیم‌های ملی کشور هستند و همواره در مسابقات فراملی صاحب مدال شده‌اند.

سهیلی افزود: آقایان چون تعدادشان بیشتر است و از گذشته در دو ومیدانی و گلبال صاحب مدال آوران و قهرمانان زیادی بوده‌ایم، این روند را ادامه داده‌اند.

وی افزود: البته در بانوان هم امسال در شنا قهرمان کشور داشتیم؛ بانوان ورزشکار نابینا و کم بینای همدان قرار است به زودی عازم کربلا شوند و پس از زیارت و بازگشت از عراق که به همت انجمن روشن دلان استان صورت می‌گیرد، قصد داریم تمرینات منظم و با برنامه را در رشته‌های مختلف داشته باشیم.

سهیلی با اشاره به اینکه در دو ومیدانی بانوان هم استعداد قهرمانی داریم، گفت: انتظار می‌رود ساعت تمرین بانوان دونده را بهتر کنند و شرایط بهتری را برای آن‌ها مهیا سازند. این توقع چندانی از اداره ورزش نیست.

برچسب‌ها

‌اشتغال و مسکن شیرین‌ترین آرزوی مدال‌آوران نابینای همدانی 2