چهارشنبه 18 تیر 1404

‌نمی‌توان با مدیریت کلنگی بنای بلند ساخت / واگذاری سیمان به آسیب دیدگان جنگ 12 روزه برای بازسازی منازل مسکونی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
‌نمی‌توان با مدیریت کلنگی بنای بلند ساخت / واگذاری سیمان به آسیب دیدگان جنگ 12 روزه برای بازسازی منازل مسکونی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در جمع مدیران هلدینگ سیمان تامین، بر اصلاح ساختار مدیریت شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان - احمد میدری گفت: مدیریت دولتی، به‌ویژه در حوزه‌های اقتصادی، ماهیتی سیاسی دارد؛ و همین ویژگی، مانعی جدی در مسیر توسعه، بهره‌وری و تصمیم‌گیری بلندمدت است. مدیریت سیاسی یعنی مدیری که می‌داند با تغییرات دولت یا احتمال تغییر او نیز بالاست. در چنین شرایطی، هیچ‌کس برای افق‌های بلندمدت برنامه‌ریزی نمی‌کند. نگاه همه کوتاه مدت و بقا محوراست.

ضرورت ایفای نقش راهبردی صنعت سیمان در توسعه کشور

وزیر رفاه با تأکید بر ظرفیت‌های کلان صنعت سیمان در توسعه اقتصادی کشور، نقش این صنعت را در اجرای سیاست‌های ملی حیاتی دانست.

وی تصریح کرد: انتظار از صنعت سیمان، تنها تأمین مصالح ساختمانی نیست، بلکه ایفای نقش پیشتازانه در سیاست‌های کلان، به‌ویژه در حوزه بهره وری انرژی، سلامت نیروی کار، توسعه منطقه‌ای و مسئولیت اجتماعی از اولویت‌هاست.

بازتعریف یارانه انرژی در صنعت سیمان؛ از واقعیت تا راهکار

میدری با اشاره به چالش‌های مربوط به مصرف انرژی در صنعت سیمان گفت: در حال حاضر به شیوه‌ای غیرشفاف و ناکارآمد یارانه به صنایعی اختصاص می‌یابد که بهره‌وری پایینی دارند. این روند باید اصلاح شود. مثلاً باید بدانیم هر شرکت به ازای مصرف انرژی چه میزان محصول تولید می‌کند و چه تفاوتی میان آنها وجود دارد.

سلامت نیروی کار و محیط‌زیست؛ حلقه مفقوده در توسعه صنعتی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اهمیت ارتقاء استاندارد‌های زیست‌محیطی و سلامت نیروی کار در صنعت سیمان تأکید کرد.

میدری افزود: می‌توان اطلاعات دقیقی از بیماری‌های شغلی کارگران این صنعت به دست آورد و روی پیشگیری و درمان آنها تمرکز کرد.

وزیر کار یادآورشد: رعایت استاندارد‌های محیط زیست نه تنها به نفع جامعه است، بلکه مستقیماً بر سلامت کارگران اثر می‌گذارد. باید چارچوبی برای بهبود وضعیت سلامت و ایمنی محیط کار تدوین شود.

استفاده از ظرفیت بیمه‌بگیران بیکار در آموزش انرژی‌های نو

میدری از طرحی در وزارتخانه خبر داد که طی آن، دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری در دوره‌های آموزشی مرتبط با بهینه‌سازی مصرف انرژی و انرژی‌های تجدیدپذیر آموزش می‌بینند.

وی اشاره کرد: در حال حاضر حدود 180 هزار نفر در کشور از بیمه بیکاری استفاده می‌کنند. با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، دوره‌هایی 100 ساعته طراحی شده که این افراد می‌توانند پس از گذراندن آموزش‌ها، وارد بازار کار در حوزه‌هایی نظیر صنعت سیمان، کشاورزی یا پروژه‌های انرژی در مناطق محروم شوند.

واگذاری واقعی مدیریت؛ عبور از مدیریت سیاسی به مدیریت اقتصادی

میدری در بخش دیگری از سخنانش واگذاری شرکت‌ها به بخش خصوصی را حساس و پیچیده توصیف کرد و گفت: باید به سمت واگذاری حرکت کنیم، اما این واگذاری‌ها باید همراه با طراحی دقیق، ساختار شفاف، ابزار‌های نظارت و ارزیابی مستمر باشد.

شفاف‌سازی مالی و تمرکززدایی مدیریتی؛ مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها 

وزیررفاه در ادامه به دستورالعمل شش ماده‌ای که در سال گذشته به شرکت‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شد اشاره کرد و درباره وضعیت حساب‌های بانکی شرکت‌های تابعه گفت: با استعلام از بانک مرکزی مشخص شد که 700شرکت تابعه دارای 42 هزار حساب بانکی هستند. بررسی‌ها نشان داد که تمرکز این حساب‌ها در تهران بسیار بالاست. این مغایر با مسئولیت اجتماعی بنگاه‌هاست.

وی به ممنوعیت استخدام بی ضابطه در شرکت‌ها پرداخت و تأکید کرد: استخدام‌ها باید غیرمتمرکز و بر پایه توانمندی نیرو‌های محلی انجام شود. فروش، استخدام و مدیریت باید در همان منطقه میزبان شرکت متمرکز باشد. نمی‌توان مدیری را از تهران برای کارخانه‌ای در شهرستان‌ها منصوب کرد. تعلق محلی، شرط موفقیت و ثبات مدیریتی است.

عبور از اقتصاد کلنگی به حکمرانی هوشمند

میدری با اشاره به اصطلاح «خانه کلنگی» در اقتصاد سیاسی ایران، گفت: با مدیریت سیاسی نمی‌توان پروژه‌های بلندمدت اجرا کرد. ما نیازمند حکمرانی هوشمند، مشارکت مؤثر بخش خصوصی و تمرکز بر ارتقای بهره‌وری هستیم. مسیر دشوار است، اما با دانش، شفافیت و مشارکت می‌توان آینده‌ای پایدار برای صنعت و رفاه اجتماعی رقم زد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر ظرفیت‌های کلان صنعت سیمان در توسعه اقتصادی کشور، نقش این صنعت را در اجرای سیاست‌های ملی حیاتی دانست.

وی با اشاره به مکاتبات پیشین خود در سازمان برنامه‌وبودجه، خواستار تسریع در انتقال کارخانه سیمان فارس از بافت شهری شد و گفت: «مذاکراتی با شهرداری انجام شده و سرمایه‌گذار نیز آمادگی خود را اعلام کرده است. ضروری است این پروژه با الزامات زیست‌محیطی و توسعه شهری همخوانی یابد.

بازتعریف یارانه انرژی در صنعت سیمان؛ از واقعیت تا راهکار 

میدری با اشاره به چالش‌های مربوط به مصرف انرژی در صنعت سیمان، از مدیران شرکت‌های تابعه خواست گزارشی دقیق از وضعیت انرژی بری واحد‌ها ارائه دهند.

وی با اشاره به الگویی که پیش‌تر در بخش کشاورزی برای مصرف آب ارائه شده بود، تأکید کرد: «همان نگاه باید به صنعت سیمان تعمیم یابد؛ چراکه یارانه انرژی به شرکت‌های ناکارآمد به معنای اتلاف منابع ملی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست با ارائه سیمان از سوی هلدینگ سیمان تامین به آسیب دیدگان جنگ 12 روزه برای ساخت خانه هایشان موافقت کرد و قرار شد این موضوع با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی انجام شود.

«مصطفی سالاری» مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و «محمدرضا سعیدی» مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) نیز در این نشست گزارشی از اقدامات خود را ارائه دادند.

«محمدرضا محمدی» مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین نیز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این شرکت، اعلام آمادگی کرد که سیمان در اختیار افرادی قرار گیرد که خانه هایشان در جنگ 12 روزه اخیر آسیب دیده است.

منبع: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی