15 میراث جهانی که در معرض نابودی هستند + تصاویر
برخی از سایتهای تاریخی جهانی به رغم تلاش های بسیار برای حفظ اما به دلایل مختلف در فهرست میراث جهانی در معرض خطر و نابودی قرار گرفتهاند.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ام اس ان بیش از 1000 سایت در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اند که حدود 830 مورد آنها فرهنگی هستند. تا به امروز معاهدات بین المللی متعددی در راستای تلاش برای حمایت از این نقاط یا مناطق دیدنی امضا شده است با این حال، براساس آنچه که در وب سایت یونسکو آمده است، بیش از 50 مورد از سایتهایی که در فهرست میراث جهانی ثبت شده اند، در معرض خطر نابودی هستند و تا زمانی که تدابیری در زمینه حفاظت بیشتر آنها اعمال نشود، ممکن است، نابود شوند. در این گزارش 15 سایت فرهنگی در معرض خطر جهان که اطلاعات بیشتری از آن در دست بود را معرفی می کنیم.
لیورپول در انگلستان
شش منطقه از مرکز تاریخی لیورپول و حوضههای سرزمینی این شهر بندری نقش مهمی در توسعه یکی از مراکز مهم تجاری جهان در قرن 18 و 19 بازی کردهاند.
یونسکو پس از ارائه پیشنهادی برای ساخت مجدد و گسترده انبوه در اطراف حوضههای تاریخی لیورپول، این شهر را در سال 2012 در فهرست میراث جهانی در معرض خطر قرار داد.
مرکز تاریخی شاخری سیابز در ازبکستان
قدمت مرکز تاریخی شاخری سیابز به 2000 سال قبل برمی گردد. این مرکز تاریخی در قرن 14 و 15 میلادی به عنوان قطب فرهنگی و سیاسی منطقه کش شناخته میشد.
یونسکو، در سال 2016 مرکز تاریخی شاخری سیابز را به دلیل ارائه و طرح پیشنهاد تخریب اماکن و ساختمانهای تاریخی با هدف توسعه زیرساختهای توریستی، به فهرست میراث جهانی در خطر اضافه کرد.
شهر باستانی حلب در سوریه
حلب از هزاره دوم قبل از میلاد در چهارراه مسیرهای مختلف تجاری قرار گرفت. این شهر شاهد ظهور و سقوط تعداد انگشت شماری از امپراطوریها و تمدنها از جمله هیئتیها، آشوریان، عربها، مغولها و عثمانیها بوده است.
یونسکو حلب و شش شهر دیگر سوریه را پس از تشدید درگیری مسلحانه این کشور در سال 2013 در فهرست میراث جهانی در خطر قرار داد.
بناهای تاریخی قرون وسطایی در کوزوو
چهار ساختمان اصلی سایت بناهای تاریخی قرون وسطایی در کوزوو منعکس کننده ارتفاع فرهنگ کلیسایی بیزانس - رومانیایی است.
یونسکو بناهای تاریخی قرون وسطایی کوزوو را در سال 2006 به دلیل افزایش بی ثباتی سیاسی منطقه، به لیست میراث جهانی در خطر اضافه کرد و این امر مدیریت و حفاظت سایت را دشوار کرد.
منطقه باستان شناسی چان چان در پرو
شهر چان چان پایتخت پادشاهی چیمور بوده است. این شهر که یک شهر بزرگ خشتی است، در قرن پانزدهم به اوج خود رسید و به بزرگترین شهر پیشاکلمبی آمریکای جنوبی تبدیل شد.
شهر چان چان در سال 1986 به ثبت جهانی رسید و در همان سال در لیست میراث جهانی در خطر قرار گرفت. چان چان از شیوههای غیرقانونی کشاورزی، مسائل قانونی مالکیت زمین و جابجایی و همچنین توسعه نیافتگی شهری و زیرساختها تهدید میشود.
سایت باستان شناسی سیرن در لیبی
سیرن که توسط یونانیان جزیره ترا (سنتورینی امروزی) تأسیس شد، یک شهر مهم جهان هلنی بود. طبق آنچه که در دائرالمعارف تاریخ باستان آمده است شهر سیرن در یک دوره تاریخی توسط رومیها گرفته شد. این شهر زلزلههای سالهای 262 و 365 قبل از میلاد را پشت سر گذاشته است.
به نقل از «لیبیایزرور»، یونسکو در سال 2016 و پس از آسیبهای ناشی از ناآرامیها در کشور لیبی، شهر سیرن و پنج مکان دیگر لیبی را به لیست میراث جهانی در معرض خطر اضافه کرد.
شهر قدیمی اورشلیم و دیوارهای آن
اهمیت فرهنگی اورشلیم که از سوی یهودیت، مسیحیت و اسلام به عنوان یک مکان مقدس شناخته میشود، بسیار زیاد است. به عنوان مثال، سایت گنبد صخره (یک زیارتگاه اسلامی قرن هفتم) به عنوان محل قربانی ابراهیم شناخته میشود.
همانطور که در وب سایت یونسکو آمده است، این سازمان بینالمللی در سال 1982 اورشلیم را به لیست میراث جهانی خطرناک اضافه کرد. بیت المقدس به دلیل درگیریهای موجود در منطقه، تخریب املاک مذهبی، برنامههای توسعه شهری و نبود نگهداری و مدیریت مسئولانه در معرض خطر است.
شهر باستان شناسی سامرا در عراق
شهر باستان شناسی سامرا در طول قرن نهم میلادی به عنوان پایتخت قدرتمند سابق اسلامی حاکم استانهای امپراتوری عباسی بود و گستره حاکمیت آن از تونس تا آسیای مرکزی امتداد داشت.
سامرا در سال 2007 به عنوان میراث فرهنگی معرفی شد و در همان سال به فهرست میراث جهانی در خطر اضافه شد. به گفته مسئولان یونسکو، تهدیدات اصلی سایت تاریخی سامرا از نبود مدیریت صحیح توسط مقامات محلی ناشی میشود.
آثار هنورستون و سانتا لورا سالت پتر در شیلی
هزاران کارگر در نیمه اول قرن بیستم در پالایشگاههای نیترات هنورستون و سانتا لورای شیلی کار میکردند. این پالایشگاههای نیترات در دهه 1950 به شهرهای ارواح تبدیل شدند.
یونسکو در سال 2005 هنگامی که زمین لرزه تاراپاکا خسارت قابل توجهی به سایت هنورستون و سانتا لورا سالت پتر زد، این سایت تاریخی را به فهرست میراث جهانی در خطر اضافه کرد.
مرکز تاریخی وین، اتریش
پایتخت اتریش از سکونتگاههای اولیه سلتی (یک گروه از قبایل هند و اروپایی جنگجوی چادرنشین در حدود سال 700 قبل از میلاد) و رومی بود و به عنوان پایتخت امپراطوری اترو - مجارستان به اوج خود رسید و در آن زمان خود را به عنوان مرکز موسیقی برتر اروپا معرفی کرد.
بنا به گفته گاردین، یونسکو در سال 2007 مرکز تاریخی وین را به لیست میراث جهانی در معرض خطر اضافه کرد و این امر را با توجه به یک پروژه بلند مرتبه پیشنهادی که میتواند بر روی این مرکز تاریخی تأثیر منفی بگذارد، انجام داد.
پوتوس در بولیوی
پوتوس به مساحت 4000 متر از سطح دریا با توجه به وجود معادن نقره در این منطقه، به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی جهان در قرن شانزدهم شناخته شد.
یونسکو در سال 2014 به دلیل تخریب بخشی از پوتوس که از ادامه عملیات معدن ناشی شد، این سایت تاریخی را به فهرست میراث جهانی در معرض خطر اضافه کرد.
ابو منا در مصر
شهر مقدس ابو منا به عنوان قطب زیارتی مسیحیان شناخته میشود.
یونسکو پس از تلاشهای کشاورزی در منطقه که منجر به افزایش قابل توجه سطح آب در خاک شد، در سال 2001 سایت باستان شناسی را به فهرست میراث جهانی در خطر اضافه کرد.
مقبره عسکیا در مالی
به نظر میرسد که ساختمان هرمی 17 متری مقبره عسکیا که در سال 1495 میلادی ساخته شده است، محل دفن آسکیا محمد اول، امپراطور پرکار امپراتوری سونگای است.
یونسکو در سال 2012 مقبره عسکیا را در فهرست میراث جهانی در معرض خطر قرار داد. این کار در جریان تلاش برای کاهش تهدیدات ناشی از درگیری مسلحانه در منطقهای که مقبره عسکیا در آن قرار گرفته است، انجام شد.
پورتوبلو سن لورنزو در پاناما
استحکامات پورتوبلو سن لورنزو در قرن 17 و 18 توسط اسپانیا و برای محافظت از تجارت فراتر از اقیانوس اطلس ساخته شد.
یونسکو در سال 2012 استحکامات پورتوبلو سن لورنزو را به دلیل عوامل محیطی، عدم نگهداری و تحولات شهری به فهرست میراث جهانی در معرض خطر اضافه کرد.
کورو در ونزوئلا
قدمت شهر کورو به سال 1527 میلادی بر میگردد، این شهر به دلیل ادغام سنتهای محلی بی نظیر است.
بنا به گفته اسمیتسونیان یونسکو در سال 2005 به دنبال بارش شدید باران در دو سال متوالی و خسارت ناشی از آن به چندین ساختمان، بندر و شهر کورو را به لیست میراث جهانی در خطر اضافه کرد.
انتهای پیام /