شنبه 3 آذر 1403

20 سال ناکامی؛ آغاز رسمی خروج نظامیان آمریکا از افغانستان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
20 سال ناکامی؛ آغاز رسمی خروج نظامیان آمریکا از افغانستان

تهران - ایرنا - خروج نظامیان آمریکا پس از دو دهه اشغالگری در خاک افغانستان و بدون دست یافتن به هیچ یک از اهداف ادعایی خود مبنی بر جنگ علیه تروریسم، از امروز بطور رسمی آغاز شد، خروجی خفت بارتر از جنگ ویتنام.

به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزارفرانسه با انتشار این خبر افزود: آمریکا بطور رسمی خروج نیروهایش از طولانی ترین جنگ را آغاز کرد.

خبرگزاری فرانسه درادامه گزارش داد: آمریکا بطور رسمی از روز شنبه (11 اردیبهشت 1400) خروج آخرین نظامیان خود را از خاک افغانستان آغاز کرد و به طولانی ترین جنگ خود درحال پایان دادن است.

این درحالی است که شبکه خبری سی ان ان هفته گذشته گزارش داد که پیش از اعلام رسمی در روز شنبه 11 اردیبهشت ماه 1400، خروج نظامیان آمریکایی از برخی از پایگاه های مستقر در افغانستان آغاز شده بود.

ارمغان آینده ای نامطمئن برای افغانستان

خبرگزاری فرانسه افزود: آمریکا با این اقدام خود و پس از 20 سال حضور نظامی در افغانستان، آینده ای نامطمئن را برای این کشور با توجه به قدرت گرفتن هرچه بیشتر گروه طالبان به ارمغان گذاشت.

این خبرگزاری درادامه گزارش داد: هم اکنون نیروهای افغان درپی عقب نشینی و خروج نظامیان آمریکایی درحالت آماده باش کامل به سر می برند؛ چراکه نیروهای ناتو نیز همزمان با آمریکا در صدد خروج از این کشور هستند.

آمریکا در دوره ریاست جمهوری جرج بوش پسر، در هفتم اکتبر 2001 برابر با 15 مهرماه 1380 به بهانه جنگ با تروریسم به افغانستان حمله و گروه طالبان را سرنگون کرد، حال با قدرت گرفتن دوباره این گروه و توافق صلحی که ترامپ با این گروه بست، اکنون بایدن به این اشغالگری نظامی که خفتی بدتر از جنگ ویتنام است، پایان می دهد.

دولت بایدن درحالی قصد اعلام پایان جنگی بی سرانجام می دهد که پس از 20 سال جنگ و خونریزی، هیچ ثمره ای بخصوص در زمینه تامین امنیت در کشور افغانستان نداشت؛ جنگی که از زمان جورج بوش پسر به بهانه مبارزه با تروریسم برای آمریکا و آمریکایی ها با هزینه هزاران میلیارد دلار به ارث ماند.

بنا بر برخی آمار، در این اشغالگری نظامی که غیر از ایجاد ناامنی هرچه بیشتر و ویرانی ثمره ای در برنداشت، بیش از 38 هزار غیرنظامی جان خود را از دست دادند.

بنابرگزارش «دفتر بودجه کنگره» آمریکا درمورخ اکتبر سال 2007 میلادی، جنگ افغانستان برای آمریکا تا سال 2017 میلادی تنها دو تریلیون و 400 میلیارد دلار هزینه در برداشته است.

کارشناسان و ناظران بین المللی و فرماندهان ارشد نظامی آمریکا بر این موضوع اذعان دارند که شرایط طی دو دهه گذشته در افغانستان نه تنها از بابت امنیت و قاچاق مواد مخدر تامین نشده بلکه وخیم تر نیز شده تا آنجا که در برخی از گزارش ها فرماندهان نظامی آمریکا خود در قاچاق مواد مخدر در افغانستان نقش داشته اند.

دولت قبل از بایدن با همین گروه به پای میز مذاکره نشست و با همان گروهی که آنها را تروریست می خواند تلاش کرد به توافق صلح دست یابد، موضوعی که انتقاد بسیاری را در سطح بین الملل به همراه داشت.

اکنون که این طرح به شکست انجامیده، آمریکا حتی برای عقب نشینی از افغانستان به شدت نگران حملات گروه طالبان است.

جنگ بی حاصلی که آمریکا پس از 20 سال نه تنها به نقطه اول بازگشت، بلکه با خفت و هراس از مورد حمله قرارگرفتن، ناگزیر به ترک خاک افغانستان است؛ عبرتی که از جنگ ویتنام و دیگر جنگ افروزی ها در سایر نقاط جهان از آن پند نگرفت.

**1302**

*س_برچسب‌ها_س*