30 سال آینده با بحران عظیم سالمندی مواجه میشویم
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به بحران سالمندی در کشور، گفت: بحران سالمندی بحرانی نیست که بهزیستی به تنهایی بتواند سازماندهی کند، همانطور که برای بحران آب و محیط زیست در سالهای قبل برنامه ریزی درستی نشد و اگر برای بحران سالمندی هم همه دستگاه ها پای کار نیایند در 30 سال آینده با بحران عظیمی مواجه خواهیم شد.
ولی الله نصر، امروز (یکشنبه_7 آذرماه) در نشست خبری با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای اجرای قانون جامع حمایت از معلولان، اظهار کرد: امروز اشتغال از معضلات جامعه ما است، اما برای معلولان شرایط بسیار سخت تر است و معلولان زیادی داریم که تحصیلات و مهارت لازم را دارند، اما خیلی از دستگاهها فقط به بهانه معلولیت به آنها اجازه اشتغال نمی دهند.
وی افزود: یکی از مهمترین دغدغهها و مواجهه های من با معلولان تحصیل کردهای است که با وجود محدودیتها تحصیلات خود را ادامه داده و حتی حاضر به گرفتن کار یک فرد بی سواد هستند، اما راه آنها بسته می شود و نمی تواند کار کند.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به ماده 10 قانون جامع حمایت از معلولان، گفت: در این ماده ایجاد صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولان تکلیف شده، اما در عمل هنوز اجرایی نشده و از این صندوق محروم هستیم.
وی همچنین تأمین مسکن، معیشت و پرداخت حداقل حقوق و مستمری به معلولان را از دغدغههای بهزیستی برشمرد و افزود: دولت در شرایط بسیار بد و جنگ اقتصادی به سر میبرد و نتوانسته اعتبارات لازم را برای حمایت از معلولان تأمین کند تا حداقل پشت نوبتی ها را ساماندهی کنیم.
نصر با بیان اینکه نزدیک به یک میلیون و 800 هزار معلول تحت پوشش داریم که نزدیک به یک میلیون نیازمند اشتغال هستند، تاکید کرد: راه اندازی و تسریع ایجاد صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولان مورد مطالبه جدی ما است.
وی خاطرنشان کرد: از سال گذشته تا امروز اقدامات خوبی در حوزه معلولان انجام داده ایم از جمله در زمینه حمل و نقل، اما راه رفته در مقابل راه نرفته بسیار زیاد است و از همه مهمتر هنوز به معلولان فرصت برابر در جامعه را بدهکاریم، چون ترحم و دلسوزی می تواند کرامت یک فرد را زیر سوال ببرد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه هیچ دستگاهی مانع تراشی برای اجرای قانون حمایت از معلولان را ندارد، تصریح کرد: باید فرهنگ سازی کنیم و به فرد دارای معلولیت به دیده فرد ناتوان نگاه نشود.
وی همچنین به رشد سالمندی در اصفهان اشاره و اظهار کرد: رشد سالمندی در اصفهان شتابزده تر از شهرهای دیگر است و با تجردهای قطعی و تک فرزندی در آینده بحران سالمندی خواهیم داشت. پیش بینی می شود در سال 1435، 30 درصد از جمعیت کشور ما مثبت 60 سال شود یعنی از هر سه نفر یک نفر بالای 60 سال شود.
نصر خاطرنشان کرد: بحران سالمندی و عدم تامین زیرساختهای مناسب در آینده میتواند مشکلاتی برای کشور ایجاد کند، در حالی که کشورهای دیگر سازمان سالمندان دارند که به امور سالمندان رسیدگی میکند.
وی با اشاره به اینکه اصفهان یکی از شهرهایی است که به جرگه شهرهای دوستدار سالمند پیوسته، تصریح کرد: از دو سال قبل مطالعات انجام شده و مدلی که کشورهای دنیا به آن رسیده اند این است که دولتها نمیتوانند کاری کنند و حتما باید از ظرفیت خود سالمندان استفاده شود.
به گزارش ایسنا، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان، اضافه کرد: بحران سالمندی بحرانی نیست که بهزیستی به تنهایی بتواند سازماندهی کند، همانطور که برای بحران آب و محیط زیست در سالهای قبل برنامه ریزی درستی نشد و اگر برای بحران سالمندی هم همه دستگاه ها پای کار نیایند در 30 سال آینده با بحران عظیمی مواجه خواهیم شد. انتهای پیام