چهارشنبه 4 مهر 1403

42میلیارد ریال برای برندسازی تولیدات مشاغل خانگی خراسان شمالی هزینه شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
42میلیارد ریال برای برندسازی تولیدات مشاغل خانگی خراسان شمالی هزینه شد

بجنورد - ایرنا - مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی گفت: تاکنون، 42 میلیارد ریال برای برندسازی تولیدات مشاغل خانگی استان هزینه شده است که 30 میلیارد ریال آن مربوط به «سمنو» بوده است.

ملیحه یغمایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برندسازی مشاغل خانگی در راستای آسان سازی صدور مجوز برای این نوع مشاغل و کمک به توسعه محصول در راستای تولید بهتر و در نتیجه گرفتن سهم بیشتری از بازارهای داخل و خارج استان بوده است که پیش بینی می‌شود از 89 واحد شناسایی شده فعلی به 100 واحد در سال 1400 افزایش پیدا کند.

وی گفت: بهینه سازی کارگاه‌های تولیدی و همچنین آموزش در راستای چگونگی بسته بندی سمنو در حال انجام است.

پخت سمنو در خراسان شمالی با اجرای یک سری آداب و رسوم برگزار می‌شود که این امر موجب شده نحوه پخت آن شهر درق در شهرستان گرمه به عنوان یکی از آیین‌های معنوی استان به ثبت ملی برسد.

دانش فنی پخت این غذا از مهم‌ترین ویژگی های آن است، به طوری که ماندگاری سمنویی که در دیگر نقاط کشور پخت می‌شود به بیش از 2 تا سه ماه نمی‌رسد، اما سمنوی درق، بدون استفاده از یخچال تا 2 سال هم قابل نگهداری است.

سمنو از گندم جوانه زده به همراه آرد با پخت طولانی درست می شود و بیشتر به عنوان نذری یا در ایام عید نوروز مصرف می شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه با صدور مجوز مشاغل خانگی که هم اکنون به همه‌ی شهرستان‌های استان ابلاغ شده، امیدواریم نظام بوروکراسی (کاغذ بازی) حذف شده و ایجاد واحدهای تولیدی خانگی در کم ترین زمان به سرانجام رسد.

یغمایی با اشاره به سیاست های استان برای توسعه مشاغل خانگی با تکمیل زنجیره تولید، برندسازی و استانداردسازی محصولات، ایجاد بازار فروش با تعریف پلتفرم ها و اتصال محصولات به هلدینگ های مهم در کشور از جمله آستان قدس رضوی، گفت: با دستور العمل جدید ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ضابطه مربوط به صدور مجوز برای واحدهای مشاغل خانگی تسهیل و بازتعریف شده است.

وی افزود: در دستورالعمل های قبلی دیدگاه های سختگیرانه برای تولید و فروش مشاغل خانگی وجود داشت اما با ابلاغ دستور العمل جدید واحدهای تولیدی می تواند به صورت کوچک و خانوادگی تعریف شود و محصولات تولیدی قابلیت فروش در سطح شهرها و واحدهای صنفی را دارد.

یغمایی گفت: بر اساس این دستور العمل بسیاری از واحدهای تولیدی که به صورت غیرمجاز مشغول به فعالیت هستند، می توانند نسبت به اخذ مجوزهای لازم اقدام کنند. پی گیری این امر به استانها تفویض شده که اطمینان خاطر بیشتری برای تولید و فروش محصولات به‌وجود خواهد آورد.

وی گفت: همچنین 22 رسته محصول خانگی براساس این دستورالعمل تعریف شده و محصولات جدید بر اساس ظرفیت های بومی و محلی در استان قابل تعریف است و می‌توان برای آن نیز مجوزهای لازم را دریافت کرد.

مدیر کل امور بانوان استانداری ابلاغ این دستور العمل که با شعار «هر آشپزخانه یک کارگاه تولیدی» ابلاغ شده را فرصتی مغتنم برای تولیدکنندگان مشاغل خانگی دانست و افزود: تلاش داریم اعتبارات لازم برای برخورداری دارندگان مجوزهای مشاغل در استان تامین شود.

صدور مجوزهای مشاغل خانگی از ابتدای سال 90 آغاز شد، پس از ابلاغ قانون و دستورالعمل اجرایی مربوطه اطلاع رسانی گسترده از طریق رسانه های محلی و دستگاه های اجرایی در سطح صف و ستاد آغاز شد.

مطابق قانون، مشاغل خانگی شامل آن دسته از فعالیت هایی است که توسط عضو یا اعضاء خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحد های مسکونی همجوار شکل می گیرد و منجر به تولید ویا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می شود.

بر اساس مصوبات ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، رشته های مشاغل خانگی به تعداد 325 رشته شغلی در حوزه های صنایع دستی، فرش، کشاورزی، دامپروری، خدمات، تولیدی صنعت و فناوری اطلاعات (IT) است.

هفت دستگاه اجرایی مجاز به صدور مجوز مشاغل خانگی هستند که شامل جهاد کشاورزی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، صندوق کارآفرینی، اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره) و اداره کل بنیاد شهید است.

*س_برچسب‌ها_س*