یک‌شنبه 27 آبان 1403

5 هزار 500 شغل در همایش سرمایه گذاری قم هدف گذاری شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
5 هزار 500 شغل در همایش سرمایه گذاری قم هدف گذاری شد

قم - ایرنا - مدیرکل امور اقتصاد و دارایی قم گفت: بیش از 11 هزار میلیارد تومان ارزش برآورده شده همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری بوده و انتظار می‌رود بیش از 5 هزار و 500 اشتغال جدید از این همایش بین‌المللی در قم شکل بگیرد.

عادل علیپور روز شنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان قم بیان کرد: در این رابطه تاکنون 83 فرصت سرمایه گذاری شناسایی شده‌است.

وی خاطرنشان کرد: این فرصت های سرمایه گذاری در بخش های بخش زیربنایی، کشاورزی، صنعتی، گردشگری و طرح عمرانی است.

وی ابراز کرد: در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری و رونق تولید قم صرفا طرح‌های آماده سرمایه‌گذاری به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی عرضه خواهد شد.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی قم گفت: برای بررسی موانع و ظرفیت‌های استان در برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری بیش از 30 جلسه تخصصی با حضور مسئولان دستگاه‌های اجرایی برگزار شده‌است.

وی در ادامه با اشاره به طرح الکترونیکی کردن فرایند صدور مجوز واگذاری اراضی ملی گفت: سه میلیارد ریال برای این طرح در استان در نظر گرفته شده‌است.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی قم اضافه کرد: اجرای این طرح در استان قم در حال حاضر 15 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی عنوان کرد: طرح الکترونیکی کردن صدور مجوز واگذاری اراضی الگویی در سطح استان قم با استفاده از تجربه‌های استان‌های دیگر تدوین شده است.

وی ابراز کرد: این سامانه تا 2 ماه آینده آماده بهره‌برداری شده و تا 6 ماه آینده در صورت ابلاغ از سوی وزار تخانه متبوع به‌صورت عمومی اجرایی می‌شود.

600 شغل جدید در بخش گردشگری قم ایجاد می شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم نیز عنوان کرد: با افتتاح سه طرح اقتصاد مقاومتی در بخش گردشگری قم در مجموع بالغ بر 600 اشتغال جدید در استان ایجاد می‌شود.

حمید یزدانی تصریح کرد: 5 باب واحد اقامتی و 12 باب واحد گردشگری قم کاملا آماده بهره برداری می‌باشد.

وی با اشاره به مشکلات بهره برداری از فاز نخست واحد نمونه گردشگری نایه تصریح کرد: تاکنون 90 میلیارد تومان در این منطقه گردشگری هزینه و برای اتمام آن رقمی بالغ بر 9 میلیارد تومان نیاز است.

یزدانی تصریح کرد: زیرساخت های دسترسی و خدماتی مورد نیاز منطقه نمونه گردشگری تا حد بسیار زیادی آماده شده است.

بخش خلجستان با وسعت یک هزار و 100 کیلومترمربع و جمعیتی بالغ بر 10 هزار تن در شرایط عادی و 50 هزار تن در فصول خاص، به مرکزیت شهر دستجرد یکی از بخش‌های پنج‌گانه قم است که با مرکز استان حدود 75 کیلومترمربع فاصله دارد.

این بخش دارای 2 دهستان دستجرد و قاهان و 52 روستاست، همچنین در این بخش، 33 روستا دارای شورای اسلامی و 27 روستا دارای دهیاری فعال می‌باشد.

خلجستان دارای آب‌وهوای معتدل کوهستانی است و به لحاظ داشتن محیط زیستی سرشار از لطافت و زیبایی و گردشگاه‌های طبیعی و بکر، منطقه‌ای ممتاز برای گردشگری به‌حساب می‌آید.

وی خاطرنشان کرد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از برنامه های زمانبدی شده خود در بهره برداری از پروژه های اقتصاد مقاومتی 200 درصد جلوتر می باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم عنوان کرد: تعهد امسال اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم راه اندازی 5 باب واحد اقامتی می باشد.

وی اضافه کرد: برغم این تاکنون 8 واحد اقامتی در قم راه اندازی شده و تا پایان سال هم 8 واحد دیگر به مرحله افتتاح و بهره برداری خواهد رسید.

یزدانی با اشاره به حجم سرمایه گذاری انجام گرفته از ابتدای سال جاری در پروژه های گردشگری قم گفت: در شش ماه نخست امسال 211 میلیارد ریال سرمایه گذاری برای بهره برداری از این طرح ها صورت گرفته است.

معادن طلا و مس قم در منطقه حفاظت شده قرار گرفته است

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: معدن طلای زواریان به دلیل اینکه یک منطقه «گون زار» می باشد برای استفاده از منابع معدنی دارای محدودیت های قانونی می باشد.

عباس پورمیدانی گفت: محیط زیست وضعیت شکننده ای داشته و نمی توان در اجرای پروژه های معدنی ضوابط کارشناسی سنجیده نشود.

وی در ادامه بیان کرد: با اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی در مجموع 260 اشتغال جدید در بخش جهاد کشاورزی به وجود می آید.

وی تاکید کرد: سه طرح اقتصاد مقاومتی جهاد کشاورزی قم در مجموع بالغ بر 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

پور میدانی گفت: کاهش دبی چاه های استان یکی از موانع اصلی رونق تولید می‌باشد و باید برای ادامه برنامه های رونق تولید تدابیرلازم اندیشیده شود.

وی بیان کرد: اصلاح الگوی کشت در دشت‌های شریف آباد و ساوه در6 هزار و 250 هکتار از طرح‌های برجسته اقتصاد مقاومتی اجرا شده استان درسال‌جاری است.

وی افزود: امسال سال 2 هزار و 881 هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز می‌شوند.

وی هزینه تجیهز به سیستم های نوین آبیاری را یاد آور شد و گفت: برای تجهیز اراضی کشاورزی قم به سیستم‌های نوین آبیاری 43 میلیارد ریال هزینه خواهد شد.

وی عنوان کرد: توسعه گلخانه‌ها و گیاهان دارویی در12 هکتار به ارزش 39 میلیارد ریال هم از دیگر پروژه‌های امسال اقتصاد مقاومتی جهاد کشاورزی قم می‌باشد.

پورمیدانی اضافه کرد: احداث این 12 هکتار ویژه گیاهان دارویی 30 درصد پیشرفت فیزیکی به همراه داشته‌است.

500 هکتار گلخانه در قم احداث شده‌است

وی در ادامه عنوان کرد: تا پایان سال جاری 100 هکتار گلخانه در قم احداث و به بهره برداری خواهد رسید.

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم بیان کرد: با بهره برداری از این 100 هکتار گلخانه جدید، ظرفیت کشت گلخانه ای قم به بیش از 500 هکتار افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: تکلیف ابلاغی استان قم در احداث گلخانه در سال جاری 12 هکتار بوده اما عملکرد قم بسیار درخشان تر از این رقم بوده است.

وی توسعه مزارع گل محمدی را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: در مجموع 650 هکتار مزرعه کشت گل محمدی درقم توسعه یافته است.

وی در پایان بیان کرد: طرح جامع مدیریت منابع آب استان تدوین شده و باید رویه استفاده از منابع آبی بر مبنای این طرح اجرایی گردد.

 141 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال آفرینی روستایی پرداخت شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم نیز در بخشی از این جلسه، ابراز کرد: هدف گذاری امسال این اداره کل ایجاد هزار و 981 شغل جدید می باشد.

مصطفی کاویانی با اشاره به اختصاص 194 میلیارد تومان برای طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی استان گفت: تاکنون 141 میلیارد تومان از این اعتبارات جذب‌شده و به مرحله پرداخت رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: 43 میلیارد تومان از این اعتبارات در بخش حمایتی و بقیه اعتبارات در حوزه غیرحمایتی به طرح‌های اشتغال آفرینی روستایی پرداخت‌شده است.

وی گفت: درمجموع بیش از 75 درصد از اعتبارات طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی قم در سال جاری به متقاضیان پرداخت گردیده است.

وی بیان کرد: بخش مهمی از تسهیلات بخش کمیته امداد و اعتبارات تسهیلات به دلیل مشکلات مربوط به ضمانت به مرحله پرداخت نرسیده است.

*س_برچسب‌ها_س*