70 درصد دانش آموختگان دانشگاه علمی کاربردی صاحب کار می شوند
کرمانشاه - ایرنا - رییس دانشگاه جامع علمی، کاربردی با اشاره به مهارتی بودن رشته های این دانشگاه گفت: براساس آمار بدست آمده؛ 70 درصد دانشجویان این دانشگاه پس از فارغ التحصیلی صاحب کارمی شوند و 49 درصد آنان نیز در شغلی که با رشته تحصیلی آنها مرتبط است، شغل بدست می آورند.
به گزارش خبرنگار ایرنا؛ دکتر «محمدحسین امید» روز سه شنبه در نشست خبری که در مرکز دانشگاه علمی کاربردی کرمانشاه برگزار شد؛ یکی از ویژگی های مهم و شاخص دانشگاه علمی و کاربردی نسبت به دیگر مراکز عالی آموزش را ایجاد توانایی اشتغالزایی در کسب و کار و تولید عنوان کرد و افزود: یکی از رسالت های که برای این دانشگاه تعریف شده توسعه مهارت آموزی دانشجویان است به همین خاطر 70 درصد فارغ التحصیلان آن می توانند پس از تحصیل در فضای کسب و کار قرار بگیرند و برای خود کار پیدا کنند.
او با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح کشور اکنون 600 مرکز فعال دارد، گفت: براساس برنامه توسعه کیفی دانشگاه علمی و کاربردری؛ از سال 97 حذف مراکز دولتی و ساماندهی و سطح بندی و حذف مراکز ضعیف غیر دولتی به منظور کیفیت بخشی به رشته های مهارتی این دانشگاه در دستور کار قرار کرفته است.
امید همچنین یکی از برنامه توسعه کیفی دانشگاه جامع علمی کاربردی را جذب مدرسان این دانشگاه براساس شاخص های علمی و کیفیت مهارت آنها عنوان کرد که در دستور قرار گرفته است و از 93 هزار مدرس آن براساس ارزیابی ها عمومی و اختصاصی 25 هزار نفر دعوت به همکاری به عنوان مدرس شده اند.
دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح کشور 200 رویداد شتاب برگزار کرده است
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی در بخش دیگر از سخنان خود یکی از مهم ترین اقدام های خود برای توسعه مهارت ها را برگزاری 200 رویداد شتاب عنوان کرد و بیان داشت: در این رویدادها چهار هزار ایده برای سرمایه گذاری شرکت ها فراخوان شده و تعدادی نیز اخذ قرار داد شده است.
امید به تاثیر برگزاری رویدادهای شتاب برای جذب حامی و سرمایه گذار از ایده های جوانان و دانشجویان اشاره کرد و گفت: این رویه می تواند برای ایجاد کسب و کار و تولید اشتغال بسیار موثر باشد.
وی همچنین یکی دیگر از اقدام های دانشگاه علمی کاربردی را امضاء تفاهم نامه همکاری با دانشگاه های بین المللی اعلام کرد و گفت در این زمینه تفاهم نامه های متعددی اخذ شده اما به دلیل کرونا جز یک مورد بورسه دانشجو به کشور آلمان برای دست ورزی مهارتی هنوز دیگر موراد به مرحله اجرا در نیامده است که امیدواریم با رفع بحران کوید 19 مشکلات سر راه حل شود.
15 آبان همه کلاس های دانشگاه حضوری برگزاری می شود
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی همچنین گفت: براساس مصوبه ستاد ملی کرونا، از شنبه 15 آبان همه کلاس های دروس رشته های دانشگاه جامع علمی کاربری حضوری برگزار می شود و امیدواریم همه کارکنان و مدرسان و دانشجویان تا آن زمان دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده باشند.
امید بیان داشت: در تابستان برای همه کارکنان و مدرسان و دانشجویان این دانشگاه شرایط برای تزریق واکسن کرونا فراهم شد که آن را دریافت کنند و براساس نوبت و سن دریافت کنندگان واکسن کرونا همه الان مشمول دریافت واکسن هستند و اگر الان هم به تزریق واکسن مباردت کنند تا 15 آبان می توانند دز دوم را نیز دریافت کنند و از همه می خواهیم در این مورد مشارکت داشته باشند زیرا پس از 15 آبان ماه چه کسانی واکسن کرونا زده باشند چه نزده باشند باید سر کلاس حاضر شوند.
دانشگاه علمی و کاربردی بیش از 200 هزار دانشجو دارد
او همچنین با اشاره به اینکه سالانه 10 ها رشته مهارتی برحسب نیاز هر شهرستان و استان در مراکز این دانشگاه حذف و ایجاد می شود گفت: براساس سند راهبردی که برای هر استان تعریف شده، در این دانشگاه یک رشته جدید کمتر از 6 ماه ایجاد و پس 2 سال که متقاضی نداشته باشد به راحتی حذف می شود و از ویژگی بارز و پویا این دانشگاه است که برحسب نیاز مهارتی جامعه گام پیش بگذارد.
به گفته امید در حال حاضر بیش از 200 هزار دانشجو در مراکز این دانشگاه در حال تحصیل هستند و امسال با وجود داشتن ظرفیت جذب 300 هزار دانشجو اما نزدیک 106 هزار دانشجو تاکنون ثبت نام اولیه انجام داده اند.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی علت ریزش و کاهش دانشجویان را فقط مختص به این دانشگاه ندانست و گفت: یکی از عوامل کاهش دانشجویان ناامیدی افراد از پیدا کردن شغل پس از فارغ التحصیلی، شرایط بد اقتصادی خانواره و تعداد زیاد موسسات آموزش عالی از دیگر عوامل است.
دانشگاه علمی کاربردی کرمانشاه در زمینه گردشگری، فرهنگ و هنر و وزرش ظرفیت خوبی دارد
دکتر امید در ادامه بیان داشت: در هر 31 استان کشور طرح و سند آمایش مهارت آموزی برای پنج سال آینده تدوین شده است و استان کرمانشاه با هشت مرکز در سه رشته گردشگری، میراث فرهنگی، فرهنگ و هنر و ورزش دارای ظرفیت است که باید اولویت دانشگاه علمی و کاربردی کرمانشاه قرار گیرد.
او اظهار کرد: در هر استان برحسب نیاز مراکز صنعتی، تولیدی، بازار به کارآموز رشته های مهارتی تعریف می شود و رشته ای در مرکزی 2 سال متقاضی نداشته باشد آن کد رشته حذف می شود.
در حال حاضر حدود سه هزار دانشجو در هشت مرکز دانشگاه علمی و کاربردی استان کرمانشاه در حال تحصیل هستند.
*س_برچسبها_س*