جمعه 9 آذر 1403

80 درصد بیماران تالاسمی کرمان واکسن کرونا را دریافت کردند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
80 درصد بیماران تالاسمی کرمان واکسن کرونا را دریافت کردند

کرمان - ایرنا - مدیرعامل مرکز بیماری های خاص ثامن الحجج (ع) کرمان با بیان اینکه حدود 80 درصد بیماران تالاسمی این استان علیه بیماری کرونا واکسینه شدند گفت: بیماران همودیالیز کرمان نیز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

علی شمسی نیا روز شنبه در گفت‌و گو با خبرنگار ایرنا ضمن گرامیداشت روز جهانی بیماری های خاص و تالاسمی افزود: واکسینه کردن بیماران ام اس ساکن در کرمان نیز از هفته گذشته آغاز شده و تا هفته آینده به پایان خواهد رسید.

وی اظهار داشت: استان کرمان در زمینه درمان بیماری های خاص پیشتاز است و بخش مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی با کمک خیران بخصوص حاج ابراهیم بنازاده در حال فعالیت است.

وی ادامه داد: این بخش رادکه به بیماران تالاسمی خدمات ارائه می دهد این خیر بزرگوار حمایت می کند و تمام خدمات به صورت رایگان انجام می شود.

این مسئول با اشاره به بازدید اخیر استاندار کرمان از مجموعه خیریه بیماران خاص تصریح کرد: علی زینی وند به تمام دستگاه ها و سازمان ها امر کرد در زمینه پیشگیری از تالاسمی و بیماری خاص همکاری کنند و ان شاالله در این بخش اقدامی ماندگار انجام شود.

وی اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده بزرگترین تجهیزات در زمینه پیشگیری بیماری های خاص، سخت درمان و نادر تامین خواهد شد تا با تشخیص سریع بیماری شاهد بهبود وضعیت باشیم.

شمسی نیا با اشاره به همکاری خوب خیرین بیان کرد: خیرین با اهدا کردن ملک و منزل در راستای ساخت مهمان سرا و همراه سرای بیمار در حال تلاش اند همچنین برای راه اندازی مرکز جامع پیشگیری نیز پیشبینی هایی صورت گرفته است.

این مسئول ادامه داد: در روز بیماری های خاص با ریاست بنیاد بیماری های خاص صحبت کردیم و قرار شد در زمینه های مختلف بخش ها نوسازی شود و وی متعهد شد هزینه تخت و سایر هزینه ها و تجهیزات بخش تالاسمی و دیالیز را در اختیار ما قرار دهند.

وی با بیان اینکه تا به حال بنیاد نقش موثری در همه زمینه ها داشته است اذعان کرد: بنیاد بیماری های خاص عمده تجهیزات مورد نیاز ما در سطح استان با همکاری خیریه ثامن الحجج و مرکز بیماری های خاص استان کرمان انجام تامین می کند.

مدیرعامل مرکز بیماری های خاص ثامن الحجج کرمان یادآور شد: فاطمه هاشمی از بدو شروع این مرکز با همراهی پدرشان آیت الله هاشمی در جریان امورات هستند و تفاهم نامه ای بین بنیاد و خیریه امضا شد که تا به امروز به تمامی تعهدات خود عمل کردند و در سراسر استان بخش هایی که به کمک بنیاد می سازیم بنیاد آن را تجهیز می کند.

وی با نوید به مردم کرمان خاطرنشان کرد: تا دو ماه آینده ما بزرگترین آزمایشگاه ژنتیک را در راستای امر پیشگیری راه اندازی خواهیم کرد.

به گفته این مسئول خدمات بیماری های خاص در سراسر استان به خصوص جنوب کرمان در بخش های کهنوج، جیرفت و بم بخش تالاسمی فعال است و بخش های دیگر همودیالیز و خدمات بیماران ام اس فعال شده است اما به هر حال برخی ها نیاز به مراجعه به مرکز استان را دارند که امسال امکان اسکان و خدمات این عزیزان فراهم خواهد شد.

وی ادامه داد: تلاش ما این است که تمام خدماتی در مرکز استان کرمان انجام می شود در شهرستان ها نیز ارائه شود.

این مسئول تاکید کرد: سال گذشته مشکلات زیادی با بیماری کرونا داشتیم اما امسال مشکلات را پشت سر گذاشتیم که همه دستگاه ها به کمک ما آمدند.

وی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی برای تامین واکسن بیمار های دارای بیماری خاص تشکر کرد.

تالاسمی به راحتی قابل پیشگری است

رییس انجمن تالاسمی کشور نیز گفت: روز بیماران تالاسمی هرساله فرصتی برای مرور مسائل و مشکلات و ارائه راه کار برای این بیماران در دنیا است.

دکتر مجید آراسته با اشاره به اینکه تالاسمی یک اختلال ژنتیکی است، تصریح کرد: این بیماری در اثر ازدواج دو فرد ناقل تالاسمی مینور این بیماری ایجاد می شود که به راحتی با یک آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج قابل تشخیص است و توصیه می کنم زوجین قبل از ازدواج حتما به این موارد توجه کنند.

وی افزود: زمانی یک بیمار با تالاسمی ماژور به دنیا می آید دنیایی از مشکلات را به همراه دارد، چون از پنج ماهگی دچار مشکلاتی می شود و نیاز به تزریق خون دارد با تزریق خون مشکلات افزایش آهن پدیدار می شود و باید در این زمینه دارو مصرف کنند به تدریج که سن شان بالا می رود بیماری های غددی، کبدی، پوستی گوارشی و استخوانی و... ایجاد می شود که همه و همه این مشکلات با یک آزمایش قبل از ازدواج قابل پیشگیری بود.

وی با اشاره به اینکه بیماران تالاسمی در همه جای استان هستند تصریح کرد: یکی از معضلات نابرابری خدمات درمانی، داروی و مسائل بهداشتی است، به نحوی که نباید خدمات در مرکز استان و شهرستان ها متفاوت باشد افت پیدا نکند.

آراسته خاطرنشان کرد: دسترسی به دارو و خون سالم باید برای همه باشد، مشکلات بیمه ای و مشکلات دیگر این بیماران باید حل شود و بیمار نباید برای درمان به مرکز استان و یا از مرکز استان به پایتخت برود، امیدواریم این برابری شکل گیرد و همه به یک میزان از درمان برخوردار باشند.

خدمت رسانی ماهانه به 800 بیمار

سرپرستار بخش تالاسمی مرکز بیماری های خاص با بیان اینکه ماهانه 800 مریض داریم گفت: حدود 300 مریض ثابت داریم و از شهرستان ها نیز افرادی مراجعه می کنند، همه خدمات را ارئه می دهیم و کلیه خدمات رایگان اند، روزی 30-35 مریض مراجعه می کند.

مژگان خواجویی افزود: از ساعات ابتدایی صبح که کار آغاز می شود ما برای بانک خون نمونه گیری می‌کنیم و پس از مطابقت خون مورد نظر برای بیمارآورده می شود و همه خون ها و کیت ها اینجا موجود است و کلیه خدمات ارائه می شود.

وی تصریح کرد: بحمدالله با تلاش های مرکز و خیرین هیچ کم و کسری نداریم و امیدواریم که بیماران هم راضی باشند.

در پایان مسئولین مرکز بیماری های خاص با اهدا شاخه گل به بیماران تالاسمی ضمن گرامیداشت این روز از آنها دلجویی کردند.

*س_برچسب‌ها_س*