دوشنبه 5 آذر 1403

80 درصد زائران ایرانی حج 1402 وارد عربستان شدند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
80 درصد زائران ایرانی حج 1402 وارد عربستان شدند

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: تا پایان روز جمعه 26 خرداد 80 درصد زائران (بیش از 70 هزار نفر) از طریق فرودگاه‌های مدینه و جده وارد عربستان شده‌اند.

- اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در جلسه‌ای که به مناسبت معرفی آیت‌الله اختری به عنوان جانشین نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ایام «مدینه بعد» در هتل محل استقرار مجموعه مدیران و کارگزاران حج برگزار شد، مسئولان حج گزارشی از وضعیت حج 1402 بیان کردند.

زائرانی که از طریق فرودگاه جده وارد عربستان شده، مستقیم عازم مکه می‌شوند و پس از انجام اعمال حج، برای زیارت حرم نبوی و جنت‌البقیع به مدینه می روند در اصطلاح، زائران مدینه بعد می‌گویند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب در این جلسه پس از معرفی اعضای ستاد حج به آیت‌الله اختری، نکاتی را درباره حج امسال بیان کرد.

نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت گفت: یکی از درخواست‌های ما از طرف سعودی برگزاری دعای کمیل بین مسجدالنبی و قبرستان بقیع بود. حتی پیشنهاد دادیم که در طبقه فوقانی مسجدالنبی که مسیر پرترددی نیست، این مراسم برگزار شود.

وی اظهار امیدواری کرد که با بهبود روابط ایران و عربستان، شرایط به دوران گذشته برگردد و شاهد این باشیم که در فضای مسجدالنبی و قبرستان بقیع دعای کمیل برگزار شود.

تأکید بر رعایت هرچه بیشتر نکات بهداشتی توسط زائران حج

در ادامه سید عباس حسینی؛ رئیس سازمان حج و زیارت درباره هتل‌هایی که در اختیار ایران در شهر مدینه است، گفت: در مجموع 20 هتل در مدینه در اختیار داریم که 2 هتل برای نیروهای ستادی در خارج از منطقه مرکزی و 18 هتل داخل منطقه مرکزی ویژه زائران است.

وی ادامه داد: طبق بررسی‌ها و نظرسنجی‌های صورت گرفته با توجه به اینکه هتل‌های مدینه نسبت به سال‌های قبل فرسوده‌تر شده‌اند، اما رضایت زائران نسبت به وضعیت اسکان بهتر از دوره‌های قبلی بوده است.

رئیس سازمان حج و زیارت به تعداد زائران اعزامی به سرزمین وحی نیز اشاره کرد و گفت: تا پایان روز جمعه 26 خرداد 80 درصد زائران (بالای 70 هزار نفر) از طریق فرودگاه‌های مدینه و جده وارد عربستان شده‌اند.

حسینی در خصوص بازه زمان عملیات رفت و برگشت حج 1402 نیز توضیح داد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته انتقال زائران به عربستان در مدت 30 روز انجام خواهد شد و عملیات برگشت در مدت 22 روز انجام می‌شود.

وی درباره استفاده از فرودگاه طائف نیز گفت: رایزنی‌ها برای انتقال زائران به مکه از طریق فرودگاه طائف همچنان در حال انجام است اما هنوز موفق نشده ایم که نظر سعودی‌ها را در این زمینه جلب کنیم.

فاصله فرودگاه طائف به مکه نسبت به فاصله فرودگاه جده به مکه کمتر است و همین کوتاه‌شدن مسیر، منجر به رفاه حال زائران خانه خدا می‌شود.

پس از بیان گزارش‌ها درباره عملیات حج 1402، آیت‌الله اختری نکاتی را درباره مراسم حج بیان کرد.

به گفته وی، حجاج ایرانی همیشه در یک شرایط خوب و آبرومند در موسم حج قرار داشته‌اند و این موضوع را کشورهای دیگر و حتی خود عربستانی‌ها هم اذعان کرده‌اند.

آیت‌الله اختری با بیان اینکه این موضوع افتخاری برای نظام جمهوری اسلامی ایران است، افزود: این افتخار به واسطه نظم و تشکیلاتی که در عملیات حج ما وجود دارد، حاصل شده است.