9 درصد صادرات کشور پارسال از مرزهای سیستان و بلوچستان انجام شد
زاهدان - ایرنا - استاندار سیستان و بلوچستان گفت: 9 درصد صادرات کشور پارسال از مرزهای این استان انجام شد و در سالجاری نیز با وجود تعطیلی و بسته شدن مرزها و عدم صادرات از محل بازارچهها نسبت صادرات امسال از مجموع سال گذشته بیشتر بوده است.
به گزارش ایرنا احمدعلی موهبتی روز سهشنبه در شورای اداری و جشنواره شهید رجایی اظهارداشت: دولت تدبیر و امید خدمات بسیاری به سیستان و بلوچستان ارائه کرده و این در حالیست که درآمد دولت از محل فروش نفت در سال گذشته تنها هشت میلیارد دلار بوده و در سالهای قبل تر این رقم 120 میلیارد دلار بوده است.
وی ادامه داد: سند آمایش سرزمینی سیستان و بلوچستان و توسعه سواحل مکران سال گذشته تکمیل و سند آمایش شهرستانهای این استان نیز در حال تکمیل شدن است.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: 28 درصد عملیات ترانزیتی در بندر شهید بهشتی انجام و همچنین یک میلیون تن کالا از این محل تا کنون وارد شده که نشان میدهد سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد دلاری دولت در این منطقه اثر گذار بوده است.
وی با اشاره به راه آهن چابهار - زاهدان اظهارداشت: ماهانه 300 میلیارد تومان اعتبار به این بخش تزریق میشود و اقدامات خوبی در این زمینه در حال انجام است.
موهبتی در حوزه مرز دریایی، هوایی و زمینی منطقه آزاد چابهار گفت: پیشنهاد لازم برای ارتقای مرزهای منطقه آزاد چابهار ارائه و این مرزها از 14 هزار کیلومتر مترمربع به 82 هزار کیلومتر مربع رشد پیدا کرده است.
وی به فرودگاه بین المللی چابهار اشاره کرد و گفت: این فرودگاه یکی از مکانهای پیشرفته و مجهز در سطح استان و کشور است که به رغم برخی کارشکنیهای انجام شده با پیشرفت بسیار مناسبی در حال انجام است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: 2 هزار و 800 هکتار وسعت فرودگاه چابهار است و 220 دستگاه ماشین آلات در این فرودگاه مشغول بکار هستند.
وی بیان کرد: پروژه اراضی باهوکلات و میگو سالهاست که با چالش مواجه بوده که در سال گذشته این موضوع برطرف و تمام اصل، سود و جریمه این پروژه پرداخت شد.
موهبتی به عملیات گاز رسانی در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: تا سال 1400 گاز به چابهار خواهد رسید و در حوزه شمال استان نیز گاز رسانی در وضعیت مطلوبی قرار دارد و این امر با سرعت مناسبی در حال انجام است.
وی در حوزه ساخت مدرسه در سیستان و بلوچستان گفت: اقدامات خوبی در این بخش در حال انجام است به گونه ای که سال 92 اعتبار دولت در این بخش 12 میلیارد تومان تخصیص یافته و کمک خیران چهار میلیارد تومان بوده در حالیکه این رقم در سال 98 به 108 میلیارد تومان کمک خیران و 470 میلیارد تومان با 100 درصد تخصیص توسط دولت انجام شد و امسال نیز 750 میلیارد تومان برای مدرسه سازی در این استان پیشبینی شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مجوز جذب 13 هزار معلم در سال گذشته و امسال به این استان اعطا شده و در سه سال اخیر 2 و نیم نمره معدل امتحانات نهایی دانش آموزان این استان افزایش پیدا کرده است.
وی به منطقه آزاد سیستان اشاره کرد و اظهارداشت: گفتوگوهای مفصل و جامعی در این بخش انجام شده و امیدواریم طی یکی 2 ماه آینده این موضوع تصویب شود.
موهبتی در حوزه گرگروها (فرسایش خندقی خاک) بیان کرد: این معظل سابقه 60 ساله در سیستان و بلوچستان دارد که در سالجاری اعتباری به میزان 100 میلیارد تومان با 100 درصد تخصیص برای رفع آن در نظر گرفته شده است.
وی تصرح کرد: 60 میلیارد تومان در سالجاری در حوزه آسیبهای اجتماعی به سیستان و بلوچستان تعلق گرفته در حالیکه این رقم در سالهای گذشته مبلغ بسیار کمی بوده است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: حاسب، خانه احزاب، خانه تشکلها، سرای هنرمندان و رسانهها از اقدامات خوب انجام شده و در حال انجام است که کمک بسیاری در پیشرفت و آبادانی این استان میکند.
وی بیان کرد: هیچ روستایی در سیستان و بلوچستان از آب هوتکها استفاده نمیکنند و کسانی که در بطری آب برای رییس جمهوری ارسال میکنند به جای این کارها طرح سه فوریتی برای تخصیص اعتبار به بخش آب و راه این استان ارائه کنند.
موهبتی تصریح کرد: با تخصیص اعتبار می توان راهها را در جنوب سیستان و بلوچیستان ایجاد و نحوه آبرسانی به روستاییان را تسهیل کرد.
جانشین نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در نشست گفت: انقلاب اسلامی ایران زمینه ترویج اطاعت الهی و دینداری را فراهم و انسانهای مطیع را پرورش داد.
حجتالاسلام علیرضا بینیاز بیان کرد: یکی از مصادیق مهم خدمت، خدمت به خلق خداست و همه مدیران باید برای رفع مشکلات مردم تلاش کنند.
وی ادامه داد: بسیاری از کشورها دنیا بعد از انقلاب اسلامی ایران به اسلام گرایش و علاقه پیدا کردند که در این میان دشمنان برای جلوگیری از ترویج اسلام در دنیا نقشههای شوم فراوانی کشیدند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری سیستان و بلوچستان نیز اظهارداشت: اصلاح نظام اداری در قالب هشت برنامه کلی در اسفند 92 اعلام و به دنبال آن اجرای برنامه سه ساله به دستگاه اجرایی ملی و استانی تکلیف شد.
ثریا سید زاده ادامه داد: از جمله مهمترین برنامهها میتوان به توسعه دولت الکترونیک، صیانت از حقوق مردم و سلامت اداری، مدیریت سرمایه انسانی، مهندسی و نقش ساختار دولت نام برد.
وی تصریح کرد: این موارد مبنایی است برای تغییر مسیر اصلاحات در شکل نظام مند و شفاف و در نتیجه رضایت مندی مردم و مسوولان است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان در ادامه این نشست گفت: همه ساله دستگاه اجرایی تلاشگر و برتر در حوزههای مختلف عمومی و خصوصی معرفی میشوند.
مهرداد عرب اول ادامه داد: پنج دستگاه اجرایی از بین مجموع دستگاههای اجرایی سیستان و بلوچستان بالاترین امتیاز عمومی و اختصاصی را به خود اختصاص دادهاند که در گروه آموزش، پژوهش و فرهنگ، اداره کل ورزش و جوانان، گروه تولیدی و خدماتی، اداره کل استاندارد، گروه زیربنایی و توسعه زیرساختها، برق منطقهای، گروه سلامت و رفاه اجتماعی، بیمه سلامت، گروه عمومی و قضایی واداره کل امور اقتصادی و دارایی معرفی شدند.
وی اظهارداشت: سازمان حج و زیارت گروه آموزش، پژوهش و فرهنگی، سازمان ثبت اسناد گروه حوزه عمومی و قضایی 2 دستگاه اجرایی هستند که بیشترین درصد رشد امتیاز 2 سالانه عمومی و خصوصی را داشتهاند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: مدیریت درمان تامین اجتماعی، اداره کل راه و شهرسازی و اداره حمل و نقل و راهداری سه دستگاه اجرایی هستند که اقدام برجسته انجام دادهاند.
به گزارش ایرنا در پایان این مراسم از دستگاههای برگزیده سیستان و بلوچستان تجلیل شد.
*س_برچسبها_س*