دوشنبه 5 آذر 1403

95 درصد منابع عمومی بودجه تا پایان سال محقق خواهد شد

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
95 درصد منابع عمومی بودجه تا پایان سال محقق خواهد شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: 95.5 درصد منابع عمومی بودجه امسال مطابق مصوبات مجلس شورای اسلامی محقق خواهد شد.

به گزارش مشرق، سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه علنی امروز سه‌شنبه 18 بهمن گفت: در لایحه بودجه 1401 ما منابع عمومی را 1372 همت دیده بودیم که در قانون بودجه 1394 همت تصویب شد.

وی افزود: از 1394 همت منابع عمومی بودجه امسال، در 10 ماهه تاکنون 1169 همت تحقق یافته و پیش‌بینی ما برای منابع 12 ماهه 1332 همت است، یعنی 95.5 درصد منابع در بودجه عمومی تحقق یافته است؛ این درحالی است که امسال هم رتبه‌بندی معلمان اجرایی شد، هم حق پرستاران پرداخت شد، هم پاداش بازنشستگان داده شد و هم ترمیم حقوق صورت گرفت.

رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: وقتی مجلس و دولت منابع را واقعی ببینند، کمترین مغایرت در منابع و مصارف بودجه اتفاق می‌افتد و نیاز به دست‌اندازی دولت به صندوق توسعه ملی یا بانک مرکزی نیست و در نهایت هزینه کمتری به مردم تحمیل می‌شود.

میرکاظمی در بخش دوم سخنان‌اش بیان کرد: براساس تبصره 14 در 10 ماهه گذشته باید 533 همت درآمد از این محل وصول می‌شد، اما عملا 377 همت درآمد حاصل شده که با لایحه دولت 96 درصد و مطابق با قانون بودجه 71 درصد تبصره 14 لایحه بودجه تحقق یافته است. فروش داخلی فرآورده‌ها افزایش داشته و از سوی دیگر مصرف داخلی نیز افزایش پیدا کرده و به دنبال آن صادرات کاهش یافته است که این یک نقطه ضعف است. منابع حاصل از فروش داخلی گاز 85 درصد تحقق پیدا کرده منابع حاصل از صادرات اتان، ال پی جی و گوگرد 70 درصد تحقق پیدا کرده که بخشی از آن معوقات و مطالبات پتروشیمی‌ها است.

وی ادامه داد: در 10 ماهه گذشته تبصره 14 عملا 371 همت درآمد داشته که به این معناست که درآمدهای پیش‌بینی شده در این تبصره 70 درصد عملکرد داشته و 30 درصد از آن تحقق پیدا نکرده است. پیش‌بینی ما این است که درآمدها از این تبصره تا پایان سال به 513 همت برسد که حدود 81 درصد تحقق را نشان می‌دهد. 255.6 هزار میلیارد تومان منابع تحقق نیافته از این تبصره است که 118 هزار میلیارد آن به صادرات و 122 همت آن به حوزه گاز و سایر موارد باز می‌گردد که مجموعا 255 همت مغایرت از این محل داریم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در بودجه سال جاری 136 همت بیشتر از آنچه که در بودجه پیش‌بینی شد یارانه دریافت کردیم که علت آن افزایش قیمت‌های جهانی بعد از تصویب بودجه بود. همچنین قیمت خرید تضمینی گندم نیز افزایش پیدا کرد کنترل قیمت دارو و افزایش قیمت روغن نیز از دیگر دلایل بود که سبب شد 233 همت مصارف در این تبصره افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: براساس بند 4 تبصره 14 تا زمانی که منابع پیش‌بینی شده برای پرداخت یارانه نقدی، یارانه دارو، یارانه نان و یارانه کمیته امداد و بهزیستی و بیمه سلامت 100 درصد تحقق پیدا نکند، دولت این حق را ندارد به سایر ردیف‌های تبصره 14 منابعی را پرداخت کند. ما نیز همین کار را نیز انجام دادیم و به همین دلیل است که پرداخت‌ها در برخی حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی و اشتغال به تعویق افتاده و نمایندگان می‌پرسند که چرا تخصیص پیدا نکرده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پایان بیان کرد: درخواست کردیم که 60 همت از بخش‌های دیگر بودجه به تبصره 14 منتقل شود تا بتوانیم در 2 ماهه پایانی سال بخشی از تعهدات عقب افتاده را محقق کنیم. خوشبختانه تا به امروز نیز بدون هیچ تأخیری یارانه‌ها پرداخت شده است.