دوشنبه 1 بهمن 1403

آخرین تحولات ویروس کرونا در ترکیه؛ دهها هزار زندانی آزاد می شوند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آخرین تحولات ویروس کرونا در ترکیه؛ دهها هزار زندانی آزاد می شوند

ایرنا - آنکارا - ترکیه همانند کشورهای دیگر جهان برای مقابله با ویروس کرونا (کووید 19) تدابیر مختلفی را تاکنون به مورد اجرا گذاشته و از جمله آنها آزاد کردن زندانیان است.

آخرین نمونه از اقدامهای دولت آنکارا در این زمینه تصویب قانون عفو عمومی در ترکیه و آزادی بیش از 90 هزار زندانی بود که با درج در روزنامه رسمی لازم الاجرا شده و از امروز. چهارشنبه به زندانهای این کشور برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

انگین اوزکوچ رئیس فراکسیون حزب جمهوری خلق روز گذشته در نشست خبری در مجلس اعلام کرد، اصلاحات در نحوه اجرای قوانین و احکام مدنی و کیفری که دیروز عموما با آراء حزب عدالت و توسعه و حزب حرکت ملی گرا در مجلس به تصویب رسید را به دادگاه قانون اساسی خواهند برد.

به گفته اوزکوچ، با یک اقدام نیمه شبی، چاقو کش ها، دزدها از زندان خارج خواهند شد ولی کسانی که به خاطر اندیشه و ایده های خود محکوم شده اند، در زندان خواهند ماند.

منطبق با آخرین آمار ارایه شده در 24 ساعت گذشته 4 هزار و 62 نفر به کرونا مبتلا و 107 بیمار نیز جان خود را از دست دادند. شمار کل قربانیان در ترکیه به 1403 نفر رسیده است.

منطبق با آمار ارایه شده تا پایان روز گذشته تعداد کل آزمایش کرونا به 443 هزار و 626 و شمار مبتلایان به این بیماری نیز به 65 هزار و 111 نفر رسیده و همچنین 4 هزار و 799 نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته و از بیمارستان‌ها مرخص شده اند.

فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه روز گذشته در گفتگو با خبرنگاران از روند نزولی نمودار شیوع ویروس کرونا در هفته چهارم آغاز این بیماری در کشور خبر داد.

وی پس از جلسه با هیئت علمی در ارتباط با روند شیوع ویروس کرونا اعلام کرد که اقدامات بسیار بجا و موفقی در راستای مقابله با کرونا در کشور اتخاذ شده و نمودار شیوع این ویروس در هفته چهارم آغاز این بیماری روند نزولی دارد. وی با اشاره به اینکه ترکیه اعتقاد دارد که غربالگری عمومی روش مناسب و قابل اعتمادی نیست، گفت: ما در زمینه یافتن افرادی که احتمال آلوده بودن آنها بیشتر است تمرکز می کنیم، کاهش تعداد مبتلایان و کاهش مرگ و میر نشانه این است که ترکیه تاکنون راه صحیحی را در پیش گرفته است. وی با اشاره به اینکه 4 هزار و 600 تیم تعقیب و شناسایی زنجیره بیماری در ترکیه وجود دارد، گفت: تیم شناسایی زنجیره انتقال ویروس کرونا تا کنون 251 هزا و 28 نفر را شناسایی و مورد پیگیری قرار داده اند.

وی با اشاره به اینکه استانبول بزرگترین شهر ترکیه و مرکز بیماری کرونا در این کشور است با رد ادعاهای موجود مبن بر اینکه 90 درصد ظرفیت بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استانبول پر شده است گفت: در حال حاضر ظرفیت 59.5 درصد از بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان‌های استانبول پرشده است.

از سوی دیگر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه اعلام کرد که از ساعت 24:00 جمعه 17 آوریل تا ساعت 24.00 روز 19 آوریل مقررات منع آمد و شد اعمال خواهد شد و این مقررات بعد از این تازمانی که لازم باشد مجددا اعمال خواهد گردید.

اردوغان تصریح کرد: در برابر هیچ فشار و تحمیلی به‌ویژه برنامه صندوق بین المللی پول که مایه منت گذاشتن بر سر کشورمان شود، سر خم نخواهیم کرد. تاکنون یک میلیارد و 612 میلیون لیر در چارچوب کمپین همبستگی جهت مقابله با کرونا جمع آوری شده است. وی در سخنان خود با اشاره به احداث دو بیمارستان یک هزار تختخوابی جدید و بهره برداری از برخی بیمارستانهای در حال ساخت در طول یک ماه آینده در استانبول گفت: ترکیه توان مقابله با کرونا را دارا می باشد و حتی در این راستا به 34 کشور جهان نیز کمکهای پزشکی ارسال کردده و این کمکها در روزهای آینده نز ادامه خواهد داشت.

در راستا تدابیر مبارزه با کرونا ارتش ترکیه نیز تدابیر جدید اتخاذی را اعلام کرد. خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه روز گذشته گفت: علی‌رغم تمام تدابیر اتخاذی، فراخواندن و ترخیص سربازان برای سلامت نیروهای مسلح و جامعه خطرناک است. وی گفت: برای حفاظت از سلامت فرزندانمان در برابر ویروس کرونا، در حال بررسی تعویق خدمت 53 هزار سربازی هستیم که قرار بود وظیفه آنها از آوریل آغاز شود. به دلیل عدم پذیرش سربازان جدید، سربازانی که در نوامبر 2019 زیر پرچم رفتند یک ماه اضافه خدمت انجام خواهند داد، پس از یک ماه مجدد این مسئله را بررسی خواهیم کرد.

در راستای تدابیر اتخاذی از سوی دولت آنکارا که درر روزنامه رسمی درج و لازم الاجرا شده است، مدااوای تمامی بیماران در ترکیه خواه در بیمارستانهای دولتی، خواه در بیمارستانهایی خصوصی به صورت رایگان صورت خواهد گرفت و هزینه های درمانی مبتلایان به کرونا را دولت پرداخت خواهد کرد.

علاوه بر این تجهیزات حفاظت شخصی مانند ماسک و نیز آزمایش‌های تشخیص بیماری و تمام داروها به صورت رایگان برای بیماران خواهد بود. از سوی دیگر دانشگاه اژه ترکیه در شهر ازمیر اعلام کرد که مرحله اول توسعه و ساخت واکسن «دی. ان. ا» بومی برای ویروس کرونا را با موفقیت به پایان رساند. مرکز تحقیق و تولید واکسن دانشگاه اژه ترکیه اعلام کرد: مرحله اول آزمایش طراحی آنتی ژن در محیط آزمایشگاهی در روند ساخت واکسن «دی. ان. ا» بومی برای ویروس کرونا با موفقیت به پایان رسید. مرکز توسعه و تحقیقات فارماکوکینتیک دانشگاه اژه, مرکز مهندسی ژن وابسته به مرکز تحقیقات توبیتاک و موسسه بیوتکنولوژی از روند تولید واکسن و داروی ویروس کرونا پشتیبانی می‌کنند. این گروه تحقیقاتی شامل 32 دانشمند از دانشگاه ازمیر، وزارت بهداشت، مرکز ویروس شناسی ملی، مرکز زیست پزشکی و آزمایش ژنوم ازمیر، وزارت کشاورزی و جنگلداری ازمیر، صنعت داروسازی نوبل و صنعت فناوری فلورابیو است. روزنامه خبرترک در مقاله ای در زمینه ضرر و زیان محصولات نساجی ترکیه به دلیل شیوع ویروس کرونا نوشت: بخش نساجی و پوشاک ترکیه که سالانه نزدیک به 30 میلیارد دلار صادرات انجام می دهد و یک میلیون نفر را استخدام کرده است، بخاطر موضع برندهای جهانی با مشکل مواجه شده است.

به نوشته این روزنامه، رفتار غیرمسئولانه شرکت های نساجی و مد خارجی که بعد از تولید پوشاک و کالاهای سفارشی آنها از سوی شرکت های ترک، به دلیل ویروس کرونا از دریافت آنها سر باز زده اند، هزاران شرکت ترک را متضرر کرده است.

به نوشته خبرترک، به گفته شرکت های ترکیه ای، شرکت های خارجی دستور بریدن پارچه، تولید پوشاک و بسته بندی آن را دادند، ولی اکنون آن را نمی خرند. ضرر تولید کنندگان پوشاک ترک در ماه مارس بیش از 500 میلیون لیر بود و این رقم در ماه آوریل افزایش خواهد یافت. شرکت های ترک اکنون مجبورند پرسنل خود را کاهش دهند.

لازم به ذکر است ترکیه از آغاز اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در این کشور تدابیری همانند تعطیل مدارس و دانشگاهها و اعلام تعطیل تمامی مراکز عمومی، دورکاری، ممنوعیت ورود و خروج به 31 کلان شهر این کشور و نیز شهر زونگولداک، ممنوعیت خروج از منازل برای تمامی افراد بالای 65 سال و زیر 20 سال را اجرا و یک بسته اقتصادی 100 میلیارد لیر ترک را نیز برای حمایت از شرکتها واتباع این کشور اعلام و اجرا کرده است.

*س_برچسب‌ها_س*