جمعه 11 آبان 1403

آخرین تصمیم‌گیری درباره «عمره»

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع

در شورای عالی حج تصمیم گرفته شد که «گزارش سازمان حج و زیارت در خصوص چگونگی انجام عمره به شورای عالی امنیت ملی ارسال شود تا در صورت موافقت آن شورا، سازمان حج و زیارت برای انجام مراسم حج عمره برنامه‌ریزی کند».

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان حج و زیارت، شورای عالی حج با حضور معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل جلسه داد که در جریان آن، موضوع ارز مورد نیاز حج تمتع سال 1399 مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد بانک مرکزی با هماهنگی وزارت امور خارجه راهکارهایی برای تامین ارز مورد نیاز حج تمتع سال 1399 تدوین کند.

موضوع مشارکت حداکثری خطوط داخلی هواپیمایی در عملیات اجرایی حج تمتع سال 1399 نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد تصمیم گیری در این خصوص توسط وزارت راه و شهرسازی با هماهنگی سازمان حج و زیارت انجام شود.

عربستان در حج گذشته تنها به یک شرکت هواپیمایی ایرانی اجازه جابه‌جایی زائران کشورمان را داده بود.

تامین ارز مورد نیاز عملیات اجرایی سفر زیارتی سوریه از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که مورد بحث و تصمیم گیری قرار گرفت.

بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان حج وزیار، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور در این جلسه شورای عالی حج که به جای رییس‌جمهور حضور داشت، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) و گرامیداشت یاد سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به خاطر تلاش‌های صادقانه آن شهید برای حل مشکلات زائران ایرانی عتبات عالیات در کشورهای عراق و سوریه، با اشاره به برگزاری مناسب حج تمتع در سال 98، از همه دستگاه ها و بخش های مختلف دست اندرکار در این مراسم قدردانی و بر لزوم تلاش برای رفع ضعف‌ها و تقویت نقاط قوت برای حج تمتع سال 99 تاکید کرد.

وی با اشاره به ابعاد سیاسی مراسم حج بر لزوم بهره‌برداری بهینه از مراسم حج در راستای تقویت اتحاد میان امت اسلامی تاکید کرد و افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره بر ارتباط صمیمانه با کشورهای اسلامی به‌خصوص کشورهای مسلمان منطقه مبتنی بوده است تا با کمک آنها بتواند مسائل و مشکلات مسلمانان را حل و فصل کند.

جهانگیری زیارت عتبات عالیات و سفر زائران ایرانی به کشورهای سوریه و عراق را نیز پر اهمیت توصیف کرد و یادآور شد: آنچه بیش از همه در موضوع زیارت عتبات اهمیت دارد حفظ امنیت زائران ایرانی است؛ چرا که اعزام زائران از سوی سازمان حج و زیارت به معنای آن است که جمهوری اسلامی ایران از برقراری امنیت برای آنها اطمینان کامل حاصل کرده است.

وی با بیان این که مسئولیت اصلی تصمیم‌گیری در خصوص حج عمره مفرده با شورای عالی امنیت ملی است، گفت: حفظ عزت و امنیت زائران ایرانی در حج عمره از اهمیت فراوانی برخوردار است.

در این جلسه که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان سایر دستگاه‌های مرتبط با موضوع حج نیز حضور داشتند، رییس سازمان حج و زیارت گزارشی از روند اجرایی برگزاری مراسم حج تمتع سال 98 و مذاکرات و تفاهم‌نامه‌های صورت گرفته برای حج تمتع 1399 ارائه کرد و گفت: حج تمتع سال 98 با موفقیت کامل و به شکل مناسب برگزار شد و هواپیمایی جمهوری اسلامی نیز با عملکرد خوبی که برای حمل و نقل زائران ایرانی داشت توانست رکورد خوبی را در این زمینه به ثبت برساند.

رشیدیان همچنین به ارائه توضیحاتی در خصوص انتقال به موقع امکانات به عربستان سعودی برای خدمت‌رسانی به زائران ایرانی پرداخت و گزارشی درخصوص افزایش تنوع برنامه غذایی، بهبود مدیریت برنامه ها و گسترش ارائه خدمات به زائران ارائه کرد.

رییس سازمان حج و زیارت همچنین از آسیب‌شناسی نقاط ضعف مراسم حج سال 98 و تلاش برای رفع این مشکلات در حج تمتع سال 99 سخن گفت و با اشاره به این‌که موضوع پرداخت غرامت شهدای حادثه منا و مسجد الحرام نیز از سوی این سازمان پیگیری شده است، از برنامه‌های این سازمان برای اعزام زائران ایرانی به سوریه خبر داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم در این جلسه با اشاره به تقدیر مقام معظم رهبری از دست اندرکاران برگزاری حج تمتع سال 98 بیان کرد: با توجه به اینکه حج حرکتی اعتقادی، سیاسی و اجتماعی است باید تلاش کنیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود در مراسم حج، توطئه‌های دشمنان برای برهم زدن وحدت امت اسلامی را خنثی کنیم.

در این جلسه همچنین آیین‌نامه داخلی کمیسیون دائمی شورای عالی حج و زیارت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از ارائه پیشنهادات و نظرات مختلف و اعمال برخی اصلاحات،‌این آیین نامه به تصویب رسید.