آخرین مهلت شناسایی سهام عدالت
طبق اعلام رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، شهریور امسال پایان مهلت دولت برای واگذاری سهام عدالت به جاماندگان است.
سهام عدالت بهعنوان یکی از طرحهای ملی در دهه 80 اجرایی شد و در سالهای گذشته با واریز سود سهامداران به حساب آنها، توانست شیرینی این موضوع را برای افرادی که دارای این سهام هستند، به همراه داشته باشد.
اما بیتدبیری دولت دوازدهم در مساله آزادسازی سهام عدالت سبب نزول ارزش این سهام شد و در حال حاضر ارزش این سهام در بازار سرمایه به کمترین میزان در سال 1401 رسیده است.
چه افرادی دارای اولویت واگذاری سهام عدالت هستند؟
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در اینباره میگوید: بر اساس قانون بودجه 1401 جاماندگان سهام عدالت از افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی هستند که تا کنون 4میلیون نفر شناسایی شده که باید سهام عدالت در فاز اول شناسایی بازماندگان، به آنها اختصاص پیدا کند.
پورابراهیمی ادامه داد: بخش دوم از بازماندگان کسانی از دهکهای بعدی تا دهک ششم درآمدی هستند که سهام عدالت به آنها اختصاص پیدا نکرده است و همینطور بر اساس اولویت این طرح به جلو میرود.
نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: محاسبات برای شناسایی افراد جامانده سهام عدالت انجام شده و قرار است طبق تکلیف قانون بودجه تا پایان تابستان امسال، سهام عدالت به جاماندگان اختصاص پیدا کند در مرحله بعدی هم باید کسانی که از سهام عدالت جا ماندهاند، به آنها اختصاص یابد.
خردادماه پایان مهلت شناسایی افراد دارای شرایط دریافت سهام عدالت
محمد خزائی کوهپر، دبیرکل کانون شرکت های سرمایهگذاری استانی سهام عدالت در زمینه شناسایی افراد جامانده میگوید: شناسایی جاماندگان سهام عدالت از طریق سامانهها و سازمان های مربوطه انجام می شود و نیازی به مراجعه مردم و هزینه کرد آنها نیست، خود وزارت رفاه از طریق سامانهها این کار را انجام میدهد.
در خبر دیگری که از سوی سازمان بهزیستی اعلام شده، دولت طبق قانون بودجه سال جاری، مکلف شده است، به افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و افراد واجد شرایط، سهام عدالت واگذار کند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا پایان خرداد سال جاری، افراد دارای شرایط را تعیین میکند.
سهام عدالت عامل کم شدن بنگاه داری دولت
وحید دستجری، کارشناس بازار سرمایه درباره مزیتهای سهام عدالت و گسترش افرادی که دارای این سبد دارایی هستند، میگوید: واگذاری سهام عدالت میتواند در راستای اقتصاد مقاومتی و مردم نهاد کردن اقتصاد باشد.
وی ادامه داد: البته باید از رفتارهای سلیقهای در خصوص این سهام جلوگیری کرد. این رفتارها مانند آزادسازی بدون مطالعه در سال 99 ضربات سنگینی را برای سهامداران و شرکتها به همراه داشت.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: با گسترش سهام عدالت، افرادی که دارای این سهام هستند میتوانند در مجامع شرکتها حضور داشته و در بحثهای مدیریتی این شرکتها نیز سهیم شوند. به این ترتیب افراد بیشتری بر این شرکتها نظارت کرده و دست دولت نیز از بنگاهداری کوتاه میشود.