سه‌شنبه 6 آذر 1403

آخرین وضعیت ترخیص کالا‌ها از انبار‌های اموال تملیکی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
آخرین وضعیت ترخیص کالا‌ها از انبار‌های اموال تملیکی

امروز آخرین وضعیت ترخیص کالا‌های متروکه از انبار‌های گمرکات کشور و بنادر بحث و بررسی شد.

امروز "میز اقتصاد" به بررسی آخرین وضعیت ترخیص کالای اساسی از گمرکات و انبارهای سازمان بنادر در بنادر با حضور آقای اجتهادی مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و آقای رسولی فاضل نماینده قوه قضائیه و آقای وکیلی مدیر کل واردات مناطق آزاد ویژه گمرک ایران، آقای بابا زاده مدیر کل بازرسی امور ویژه سازمان بازرسی بحث و بررسی شد.

سوال: در سال های گذشته چه شرایطی در انبار های گمرکات و بنادر وجود داشت که رئیس جمهور دستور ترخیص سریع کالا ها را دادند؟

آقای اجتهادی: تأسیس این سازمان از سال 70 بوده است، با ساختاری کوچک تا سال 92 که قانون مبارزه با قاچاق اصلاح شد. از سال 97 با تشدید تحریم کالا‌های متروکه رشد زیادی داشت. ساختار ضعیف و کمبود نیروی متخصص و زیاد شدن تحریم‌ها باعث به وجود آمدن این شرایط شد.

 سوال: آیا این امکان وجود نداشت این شرایط را زودتر پیگیری کرد؟

 آقای رسولی فاضل: زمانی که توجه ویژه ای به این سازمان نباشد و سازمان رها باشد نمی توان انتظار اجرا شدن قوانین را داشت. ما وقتی خدمت وزیر اقتصاد در دوره قبل گزارش دادیم گفتند که صحبت ها و درخواست های شما درد و دلی بیش نیست. وزیر اقتصاد فعلی ساعت هفت صبح پای کار است این کار خیلی ارزشمند است. ما در حال انجام اصلاح ساختار اساسی هستیم.

8 هزار و 500 کالا در اموال تملیکی مدیریت شدند

سوال: چه دست آوردی برای کشور داشته است یا صرفه اقتصادی؟

 آقای رسولی فاضل: ورود خوب روسای قوا باعث شد که نتیجه آن این باشد که سازماندهی خوبی انجام شود و انبارها به سمت استاندارد شدن پیش می‌رود‌. مشکل ما شفافیت در برگزاری مزایده ها نبوده است و با ورود صدا و سیما این شفافیت و رقابت ایجاد شد. هشت هزار و پانزده کالا تاکنون مدیریت شده است.

سوال: نظر شما در این خصوص چیست؟

 آقای رسولی فاضل: بخش استرداد آمار بالاست و در مورد قاچاق آموزشی صورت نگرفته است. قرار بود پیگیری شود اما ما نتیجه ای از آن تاکنون ندیده ایم.

سوال: چرا سازمان بازرسی سال های گذشته ورود نکرده است؟

آقای بابا زاده: در این راستا اقدام به انجام هشدارهای مختلف و تشکیل پرونده های گوناگونی شد. زمانی که کارهایی نتیجه نداد اقدام به تشکیل پرونده سنگین برای خاطیان کردیم. هم اکنون ساختار ضعیف اجازه نمی‌دهد. در دوره قبل سازمان وظیفه خودش را انجام داد اما آنها توجهی نمی‌کردند.

سوال: نظر شما در این خصوص چیست؟

آقای اجتهادی: پیش از این در جریان امور نبودم اما مشخصا از ابتدای دی با دستور رییس قوه قضاییه، از سازمان بازرسی کل کشور امدند و گزارشات مهمی تهیه کردند و آنها برای ما هم مفید بود‌. همه دست به دست هم دادند که این کالا ها تعیین و تکلیف شود.

سوال: این 30 کانتینرهایی که وجود دارند معلوم نیست برای چه کسی هستند؟ شما چه توضیحی برایشان دارید؟ عملکرد گمرک چگونه بوده است؟ 

آقای وکیلی مدیر کل واردات مناطق آزاد ویژه گمرک ایران: این کانتینرها هنوز اعلام متروکه نشده و از دهه نود آنجا بوده اند. ما آمادگی داریم که برای آنها اقدامات گمرکی را انجام دهیم. اگر اتفاقی افتاده و پیشرفتی بوده است برای همکاری همه دستگاه های گمرک ها با یکدیگر بوده. کل کالاهای متروکه بررسی و ثبت شده اند 30 درصد عملکرد ما مثبت بوده است.

سوال: آیا آمارها در استان های مختلف متفاوت است؟

آقای اجتهادی: آمار ما در برخی استان ها افزایش پیدا کرده است. و رسیدگی به کالا های متروکه 700 درصد افزایش پیدا کرده است. قبلا دستگاه ها به وظایف قانونی خود عمل نمی کردند. اقدامات خوبی با هماهنگی دستگاه قضا انجام شد.

آقای رسولی فاضل: اگر عملکرد رسانه در این شفاف سازی نبود ما نمی توانستیم این اقدامات را انجام دهیم و من از همه آنها تشکر می کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی