آمادگی قزاقستان برای راهاندازی مراکز آموزش زبان فارسی
در این دیدار که مجید صمدزاده صابر، سفیر و علی اکبر طالبیمتین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان حضور داشتند، موضوعات همکاری دو کشور در زمینه آموزش عالی و علمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
آمادگی وزارت علوم قزاقستان برای راهاندازی مراکز آموزش زبان فارسی
سیاسات نوربیک در سخنانی، خواستار توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی با دانشگاههای مطرح ایران شد و آمادگی وزارت علوم و آموزش عالی قزاقستان برای همکاری در راه اندازی مراکز آموزش زبان فارسی بر پایه دانشگاههای قزاقستان را اعلام کرد.
وزیر علوم و آموزش عالی قزاقستان، استفاده از فرصتها و ظرفیتهای دو طرف در عرصه علم و امکان دعوت از اندیشمندان فارابی شناس ایران برای اجرای طرحهای مشترک را یادآور شد.
سیاسات نوربیک افزود: اخیراً با یکی از نمایندگان «آیسکو» جلسهای داشتم که طی آن با تشکیل کمیتهای علمی برای بررسی میراث اندیشمند بزرگ فارابی موافقت کردیم. در نظر داریم همایشی در مقر این سازمان برگزار کنیم که از جنابعالی برای شرکت در آن دعوت میکنم. روابط خوبی با دانشگاههای ایران داریم و علاقهمند به توسعه روابط با دانشگاههای ایران و همچنین آمادگی به سفر به ایران دارم.
سیاسات نوربیک اظهار داشت: ما در کنار برنامه بولاشاک برنامههای ویژهای را راه اندازی کردهایم. 500 دانشجوی جوان به خارج از کشور اعزام کردیم و علاقهمندیم دانشجویان قزاقی در ایران تحصیل کنند. ما در موضوع فارابی آماده همکاری هستیم و در این زمینه، تحقیقات مشترکی در حال اجرا داریم.
راه اندازی شعبه دانشگاههای قزاقستان در ایران
حجتالاسلام ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: اجرای موافقتنامههای فرهنگی با سایر کشورها از جمله مهمترین وظایف این سازمان است. ما آمادگی داریم شعبهای از دانشگاههای قزاقستان را در ایران داشته باشیم. از بورسهای موقت حمایت میکنیم و در رشتههایی که شما علاقهمند هستید، آمادگی اعطای فرصت مطالعاتی به برخی از اساتید هستیم.
حجتالاسلام ایمانیپور تصریح کرد: روابط ایران و قزاقستان در حال تحول است و انتظار میرود که ماه آینده رئیس جمهور ایران به قزاقستان سفر کند. در سفر توکایف، رئیس جمهوری قزاقستان به تهران موضوع فارابی مطرح شد که پیشنهاد مقام معظم رهبری مبنی بر تشکیل کمیته علمی مورد پذیرش رئیس جمهور قزاقستان قرار گرفت.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به تشکیل کمیته فارابی، ادامه داد: ما آمادگی داریم گفتوگوهایی راجع به شکل گیری کمیته فارابی داشته باشیم و در زمینه ساخت فیلم و تبادل کتابهای فارابی به صورت دیجیتال همکاری کنیم.
سفیر کشورمان نیز در این دیدار، بیان کرد: بیش از 20 استاد ایرانی در دانشگاه نظربایف مشغول تدریس و فعالیتهای پژوهشی هستند، لذا زمینههای همکاری علمی بسیار زیاد است.
در ادامه مقرر شد کمیته فارابی با حضور اندیشمندان دو کشور تشکیل شود.
شایان ذکر است، کنگره هفتم رهبران ادیان جهانی و سنتی، (22 تا 24 شهریورماه) با حضور پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان، احمد الطیب شیخ الازهر مصر، ارباش، رئیس سازمان دیانت ترکیه و الله شکور پاشازاده، رئیس اداره مسلمانان قفقاز و سایر نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف برگزار شد. در این کنگره، رهبران معنوی ادیان جهانی و سنتی از اسلام، مسیحیت، بودیسم، یهودیت، هندوئیسم، تائوئیسم، زرتشتی، شینتوئیسم و شخصیتهای سیاسی و فرهنگی، نمایندگان سازمانهای بینالمللی کارشناسان مذهبی و علمای دینی و حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری، مجید صمدزاده صابر، سفیر جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان و زهرا رشیدبیگی، رئیس گروه گفتوگوی اسلام و مسیحیت ارتدکس و پروتستان مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها به نمایندگی از کشورمان حضور داشتند.