سه‌شنبه 2 بهمن 1403

آمادگی مردم در مقابله با حوادث 8 درصد است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
آمادگی مردم در مقابله با حوادث 8 درصد است

همتی گفت: میزان وقوع حادثه در کشور 80 از 100 است و در مقابل میزان آمادگی مردم در مقابله با حوادث 8 از 100 است.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر در نشست شورای معاونین امور مجلس وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی ضمن خیر مقدم و ابراز خرسندی از حضور مهمانان، گفت: 5 ماه از حضور بنده در جمعیت هلال احمر می‌گذرد و این حضور با شیوع پاندمی کرونا در کشور مواجه بود و کمتر پیش می‌آید تا در یک ابلاغ، یک بحران قید شود.

وی افزود: با توجه به حاشیه‌هایی که در 2 سال اخیر در جمعیت هلال احمر وجود داشت، وظایف محوله در ستاد ملی مقابله با کرونا بر جمعیت هلال احمر، باعث شد تا هم این جمعیت جایگاه واقعی خود را در میان مردم پیدا کند و هم توانمندی‌های جمعیت هلال احمر در این بحران به چشم بیاید.

همتی با تأکید بر اینکه وظیفه بررسی وضعیت سلامت مسافران خروجی از شهر‌ها در ایام نوروز بر عهده جمعیت هلال احمر گذاشته شد، افزود: 3 هزار و 500 داوطلب و امدادگر با حضور در خروجی شهرها، بیش از 21 میلیون نفر را غربالگری کردند و در این غربالگری‌ها 14 هزار نفر که مشکوک به بیماری کرونا بودند، به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها ارجاع داده شدند.

*س_امدادرسانی به سیل زدگان همزمان با غربالگری_س*

رئیس جمعیت هلال احمر به وقوع سیل در 25 استان کشور همزمان با شیوع کرونا اشاره و اضافه کرد: عمدتا استان‌های جنوبی کشور و مناطق محروم، همزمان با پاندمی کرونا درگیر سیل و آبگرفتگی شدند و 3 هزار نفر از نیرو‌های هلال احمر درگیر سیل بودند. با توجه به پیک کاری، اما به منطقه جازموریان و رودبار جنوب رفتم و از نزدیک در جریان روند امدادرسانی‌ها قرار گرفتم.

به گفته وی، با توجه به انجام مأموریت‌های امدادرسانی و انتشار آن در رسانه‌های رسمی کشور، باعث شد تا وجهه جمعیت هلال احمر در میان عموم مردم نمود خوبی پیدا کند.

*س_زلزله دماوند و پیگیری‌های رئیس جمهور_س*

همتی درباره وقوع زمین لرزه دماوند که در تهران هم احساس شد، گفت: بلافاصله پس از وقوع زمین لرزه رئیس جمهور تماس گرفت و پرسید که اولین تیم از کجا اعزام شد و چه زمانی رسید و اینکه امکانات کشور چطور است؟ در پاسخ گفتم اولین تیم در زمان وقوع حوادث و به خصوص وقوع زمین لرزه به منطقه اعزام می‌شود، تیم‌های ارزیاب و واکنش سریع هستند و سعی می‌کنند در کمترین زمان ممکن به منطقه برسند.

وی افزود: اما برای پاسخ به سوالات رئیس جمهور 2 برنامه داریم که شامل ایجاد خانه‌های هلال و همچنین آموزش همگانی است که امیدواریم با همکاری همکاران، این 2 موضوع را تا پایان دولت اجرایی کنیم.

رئیس جمعیت هلال احمر تأکید کرد: خانه‌های هلال چیزی شبیه به خانه‌های بهداشت، اما در گستره وسیع‌تر بوده و برای آموزش همگانی هم ابتدا باید تاب آوری را در مردم تقویت کنیم. جامعه‌ای تاب آور است که بتواند بدون استرس اوضاع بحرانی را مدیریت کند.

*س_ایجاد 1500 خانه هلال تا پایان دولت_س*

رئیس جمعیت هلال احمر درباره ایجاد خانه‌های هلال در سراسر کشور، تاکید کرد: پس از وقوع زمین لرزه به فکر تأسیس خانه‌های هلال افتادیم، طرح خانه‌های هلال در سال 1394 اجرایی شد، اما متأسفانه متوقف شده بود. برنامه ما این است تا 37 هزار خانه هلال در سراسر کشور داشته باشیم، تا این لحظه بیش از یک هزار و 500 خانه هلال آماده است و یک هزار و 500 خانه هلال دیگر هم تا پایان دولت راه اندازی خواهد شد.

*س_آموزش 15 میلیون دانش آموزش در مقاطع تحصیلی_س*

همتی با تأکید بر اینکه آموزش همگانی مقوله جدی و مورد نظر رئیس جمهور است، گفت: در زمینه آموزش همگانی با وزیر آموزش و پروش جلسه گذاشتیم و تفاهم نامه‌ای امضا شد تا 15 میلیون دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی از آموزش‌های همگانی برخوردار شوند.

وی درباره ارائه آموزش‌های همگانی به سربازان، افزود: در 17 استان 40 پادگان آموزشی وجود دارد که تفاهم نامه‌ای منعقد شد تا 250 هزار نفر از افرادی که آموزش 2 ماهه سربازی را دارند به مدت 30 ساعت از آموزش‌های همگانی برخوردار شوند. این افراد می‌توانند نماینده بیش از 200 هزار خانواده باشند.

رئیس جمعیت هلال احمر بیان کرد: آموزش‌های همگانی شامل آموزش‌های چهره به چهره، فضای مجازی، تلویزیون اینترنتی و.. است.

*س_آمادگی مردم در مقابله با حوادث 8 درصد است_س*

همتی با تأکید بر وضعیت انبار‌های امدادی هلال احمر و پایگاه‌های اقماری این جمعیت، گفت: با توجه به اینکه میزان وقوع حادثه در کشور 80 از 100 است و در مقابل میزان آمادگی مردم در مقابله با حوادث 8 از 100 است.

وی ادامه داد: 4 پایگاه اقماری وسیع در استان تهران و البرز وجود دارد که هر کدام 17 هکتار مساحت دارند و ظرفیت هر کدام 10 انبار وسیع است و این پایگاه‌ها معین تهران در زمان وقوع بحران هستند، اما در 8 ساعت بازدیدی که از این 4 پایگاه اقماری داشتیم موجودی انبار‌ها بسیار کم بود.

رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: موجودی اقلام شانزده گانه در انبار‌های امدادی جمعیت هلال احمر باید به اندازه 2 درصد مردم باشد و این عدد تا 10 درصد هم می‌تواند باشد، اما طبق بررسی‌هایی که انجام شد، موجودی انبار‌های امدادی در استان البرز 0/1 درصد، تهران 4 درصد و میانگین کل کشور 9 درصد است و در ایده آل‌ترین شرایط کشور ما تنها می‌توانیم 24 درصد آمادگی برای مقابله با بحران احتمالی داشته باشیم.

وی افزود: در استان تهران تنها 50 هزار دستگاه چادر وجود دارد که اگر حادثه عظیمی رخ دهد این تعداد چادر تنها یکی از محله‌های تهران را پاسخگو خواهد بود. حوادث پی در پی که در کشور رخ داده و تحریم‌های ظالمانه دسترسی به حداقل‌های ارزی را با محدودیت جدی مواجهه کرده است.

*س_دستور رئیس جمهور برای تخصیص بودجه برای شارژ انبار‌ها و اورهال کردن بالگرد‌ها_س*

رئیس جمعیت هلال احمر اظهار داشت: اوضاع انبار‌های امدادی را به صورت مکتوب تقدیم رئیس جمهور کردیم و برای شارژ انبار‌های امدادی، خرید تجهیزات و تقویت ناوگان‌های خودرویی این جمعیت نیاز به 2 هزار میلیارد تومان بودجه است. رئیس جمهور محبت کردند و 400 میلیارد تومان بودجه برای این موضوع اختصاص دادند.

همتی تأکید کرد: هر چند این مبلغ نسبت به بودجه 2 هزار میلیاردتومانی درخواستی، مبلغ ناچیزی است، اما رئیس جمهور در هیچ مقطعی چنین مبلغی را به جمعیت هلال احمر اختصاص نداده بود.

وی گفت: 50 درصد این مبلغ الان در حساب‌های جمعیت هلال احمر است، مناقصات لازم برای خریداری اقلام شانزده گانه و چادر‌های امدادی را انجام دادیم و 8 هزار و 500 چادر امدادی جدید خریداری شد.

*س_6 تا 8 بالگرد زمین گیر بازسازی می‌شوند_س*

همتی درباره تقویت ناوگان امدادهوایی جمعیت هلال احمر گفت: 24 فروند بالگرد، تشکیل دهنده ناوگان امدادی جمعیت هلال احمر است که ناوگان ما بعد از ناوگان ارتش، ناوگانی با قابلیت‌های بسیار و موثر محسوب می‌شود.

رئیس جمعیت هلال احمر تأکید کرد: حدود 6 تا 8 فروند از این بالگرد‌ها زمین گیر شده که تخصیص 130 میلیارد تومانی از سوی رئیس جمهور برای اورهال کردن بالگرد‌های امدادی داده شده است. یکی از بالگرد‌ها به مدد نیرو‌های جدید که بدون حاشیه کار می‌کنند، آماده و وارد ناوگان خواهد شد.

وی افزود: بیش از یک هزار و 500 خودروی کمک دار نیاز داریم که در این زمینه مصوب شد تا 900 خودروی کمک دار تا سال 1401 توسط جمعیت هلال احمر خریداری شود. کار‌های خوبی در این فاصله زمانی انجام شد و عمدتا با هدف بازگشت هلال احمر به روز‌های خوب با حفظ پاکدستی و پاکدامنی بوده است که عزیزانی به جمع ما برای تحقق این مهم اضافه شدند.

*س_راه اندازی مجدد خطوط تولید در هلال احمر_س*

رئیس جمعیت هلال احمر با تأکید بر راه اندازی خطوط تولید جدید در هلال احمر تأکید کرد: سازمان تدارکات پزشکی چندین خط تولید تعطیل شده داشت، اما مجددا این خط‌های تولید راه اندازی شد.

وی تاکید کرد: خط تولید آنژیوکت که در سال 94 تعطیل شده بود مجددا راه اندازی شد و سالانه 7 میلیون آنژیوکت تولید می‌کند. شرکت سرمایه گذاری هلال ایران هم فعال شده و مدیران موفقی برای انجام فعالیت‌ها در این شرکت مشغول به کار شده اند.

رئیس جمعیت هلال احمر در پایان خاطرنشان کرد: آرامش هموطنان و رضایت مقام معظم رهبری همواره سرلوحه کار ما در جمعیت هلال احمر است.

انتهای پیام /