شنبه 29 دی 1403

آمار سرقت به پایین‌ترین سطح در یک دهه گذشته رسید

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
آمار سرقت به پایین‌ترین سطح در یک دهه گذشته رسید

سردار منتظرالمهدی گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد سرقت‌ها به پایین‌ترین سطح خود در یک دهه گذشته رسیده است.

سردار سعید منتظرالمهدی شامگاه سه‌شنبه اظهار داشت: تشکیل قرارگاه‌های مقابله با سرقت و همچنین افزایش حدود 200 گشت ضربت پلیس به ناوگان خودرویی پلیس آگاهی در کاهش سرقت موثر بوده است.

وی گفت: استفاده از ظرفیت هنر و رسانه در خصوص آموزش پیشگیری از سرقت، پتانسیل مشارکت مردمی و به کارگیری نگهبانان محله، به توانِ پلیس در راستای مقابله با سرقت افزوده است.

این مقام ارشد انتظامی با اعلام این که آمار‌ها نشان می‌دهد سرقت‌ها به پایین‌ترین سطح خود در یک دهه گذشته رسیده است، گفت: رسیدگی به موقع به جرایم سارقان توسط دستگاه قضائی، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و همچنین استفاده از پابند الکترونیکی از جمله دلایل این امر مهم به شمار می‌رود.

سخنگوی فراجا بیان کرد: به قول و قراری که با شما مردمان قانونمدار و نجیب کشورمان مبنی بر کاهش جرایم به ویژه در حوزه سرقت داشتیم عمل کرده و گام‌های قابل توجهی برداشته و البته در این راه شهدایی را نیز تقدیم نظم و امنیت عمومی کرده‌ایم.

وی با اشاره به آمار مختلف از جمله کاهش 25.22 درصدی وقوع سرقت از مغازه‌ها و منازل و همچنین کاهش 23.18 درصدی سرقت موتورسیکلت و اتومبیل، افزود: کاهش 38.29 درصدی سرقت از طلافروشی و قاپ زنی که با بالاترین میزان کاهش در بین سرقت‌های مهم همراه بوده و همچنین سرقت‌های مسلحانه و تحت پوشش هم به ترتیب 10.35 درصد کاهش و میزان کشف این نوع از سرقت‌ها نیز 62.43 درصد افزایش داشته روایتی است از شکست جرایم در کشور.

به گفته وی، آنچه ضمن کاهش در وقوع اکثر مصادیق سرقت و افزایش در کلیه کشف‌ها حائز اهمیت است، کاهش سهم سرقت‌های مهم نسبت به سرقت‌های خرد است.

سخنگوی فراجا با تاکید بر اینکه دستاورد‌های ذکر شده بدون افزایش آگاهی و همکاری مردم، تلاش شبانه روزی پلیس، افزایش گشت‌های انتظامی و استفاده از فناوری‌های نوین ممکن نبود، گفت: گشت‌های ویژه در همین مدت توانسته‌اند تعداد 4994 دستگاه وسائط نقلیه تحت تعقیب را توقیف و تعداد 1749 نفر از متهمین و مظنونین را حین گشت زنی دستگیر کنند.

وی خاطرنشان کرد: همکاری جوامع محلی و حضور پلیس‌یار‌های محله نیز در پیشگیری از سرقت بسیار موثر بوده و موجب کاهش چشمگیر جرایم شده است به طوری که در حال حاضر تعداد 73 هزار پلیس‌یارِ محله زیر نظرمرکز انتظام پلیس پیشگیری فراجا در تامین امنیت محلات همکاری و فعالیت دارند که تا پایان سال به 100 هزار تن افزایش می‌یابد.

منتظرالمهدی تصریح کرد: پلیس ضمن کاهش زمان پاسخگویی به گزارشات مردمی، تعیین سیاست و خط‌مشی‌های پیشگیری اجتماعی در مقابله با سرقت و آگاه‌سازی از طریق آموزش در فضای مجازی و صداوسیما، نسبت به برگزاری کارگاه‌های آموزشی در محله‌ها، مدارس و مساجد اقدام کرده تا به مردم در شناسایی نقاط ضعیف امنیتی و نکات ایمنی کمک کند.

این مقام ارشد انتظامی تاکید کرد: استفاده از فناوری‌های نوین مانند فوتواسکن، تکنیک‌های آنالیز داده و پیش بینی و هوشمندسازی کشف علمی جرایم که این امکان را فراهم می‌کند تا پلیس نقاط حساس و الگو‌های جرم را شناسایی کرده و به طور پیشگیرانه اقدامات لازم را انجام دهد.

وی افزود: مجموع این اقدامات منجر به کاهش وقوع سرقت در کلیه استان‌های کشور شده، فرماندهی ویژه شرق استان تهران، استان خراسان رضوی و قم به ترتیب با 31، 28 و 26 درصد، بیشترین کاهش را در میزان وقوع سرقت در بین دیگر استان‌ها در کارنامه خود ثبت کرده‌اند.

وی یادآور شد: در کلانشهر تهران، مناطق غربی پایتخت (سرکلانتری دوم) با میزان بالاتری در وقوع سرقت رو‌به‌رو می‌باشد که با برنامه‌ریزی و ثبت بالاترین میزان کشف سرقت در بین دیگر مناطق تهران تلاش زیادی در افزایش ضریب امنیتی خود دارد.

به گفته منتظر المهدی، امن‌ترین محلات و کمترین میزان سرقت‌ها در تهران نیز در سرکلانتری‌های اول، دهم و یازدهم ثبت شده است.

به گفته وی، در تهران و کلانشهر‌ها غالب سرقتِ خودرو‌ها از ساعت 12 تا 14 و نیز 18 تا 21، سرقت منزل غالبا در ایام تعطیل و پایانی هفته از ساعت 19 تا 22 و سرقت به‌عنف غالبا با خودرو و در پوشش مسافرکش در ساعات مختلف شبانه روز رخ می‌دهد.

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا متذکر شد: با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، پایگاه‌های عظیم داده‌ها و ایجاد سازوکار‌های روش‌مند و نظام‌مند برای شناسایی اموال مسروقه و استرداد کامل آن به مالباختگان، سرعت پاسخگویی به حوادث و نرخ ردیابی و بازیابی اموال مسروقه به طور چشمگیری افزایش یافته است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تا کنون بیش از یک میلیون و 405 هزار قلم انواع اموال مسروقه کشف و ضبط شده که بیش از یک میلیون و 268 هزار قلم از این اموال، تحویل مالباختگان شده است؛ 88.7 درصد اتومبیل‌ها و 51 درصد موتورسیکلت‌های مسروقه نیز کشف و به صاحبانشان بازگردانده شدند.

منتظرالمهدی با اشاره به شعار پلیس مبنی بر "دستگیری هر سارق، دستگیری یک مالخر" و کشف و استرداد اموال، افزود: با ساماندهی سامانه سپاپد و سامانه نما، کنترل سکو‌های کسب وکار اینترنتی و سایت‌های داخلی خرید و فروش کالا و تشکیل بانک اطلاعاتی مالخران حرفه‌ای و قرار دادن آن در لیست سیاه و پلتفرم‌های دیوار و شیپور، از گسترش فعالیت آنان جلوگیری کرده است.

به گفته وی، افزایش 21 درصدی دستگیری مالخران و رشد 7 درصدی کنترل این گروه از سارق و مالخران حرفه‌ای و رها شده از زندان، باعث کاهش 25 درصدی وقوع سرقت وسایل و قطعات خودرو در سال جاری شده است.

سخنگوی فراجا تصریح کرد: تنها در 9 ماه گذشته، تعداد 20 هزار و 300 تماس و پیام در خصوص سرقت در سامانه 197 پلیس ثبت شده و رضایت شهروندان در این حوزه 54 درصد افزایش داشته است؛ بیشترین مصداق تقدیر مربوط به برخورد مناسب پلیس در جریان رسیدگی به سرقت عنوان شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا یادآور شد: بدانید هر تماس و گزارشی که از شما دریافت کردیم ما را یک قدم به هدفمان که همان تامین امنیت حداکثری ایران بزرگ است، نزدیکتر کرد.

منبع: پلیس

آمار سرقت به پایین‌ترین سطح در یک دهه گذشته رسید 2
آمار سرقت به پایین‌ترین سطح در یک دهه گذشته رسید 3