آمریکا باید در روابط خود در منطقه بازنگری کند
یک کارشناس مسائل بینالملل گفت: آمریکا ناگزیر است در حضور نظامی خود تجدید نظر کند و روابط خود را در منطقه مورد بازنگری قرار دهد و باید از اینکه همواره منطقه را در وضعیت تنش قرار دهد، صرف نظر کند.
صباح زنگنه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به عوض شدن شرایط منطقه، اظهار کرد: آمریکا در شرایطی قرار ندارد که بخواهد رویه ترامپ را دنبال کند. این دو موضوع و همچنین پایداری و استقامت ملت ایران، سه فاکتور اصلی تعیینکننده آینده منطقه خواهند بود.
وی افزود: در چند سال اخیر برخی از کشورهای منطقه، خود و سایر کشورهای منطقه را به زحمت انداختند و جنگهایی را راهاندازی و هزینههای زیادی هم در این راه کردند و در نهایت هم این کشورها هنوز هیچ پیشرفتی نتوانستهاند داشته باشند و فقط پس از اتمام دوره چهار ساله ریاست جمهوری ترامپ دیدند که تمام بودجهشان تمام شده و بدهیهای زیادی نیز دارند. بنابراین شرایط منطقه بسیار تغییر کرده است و کشورهای منطقه ناگزیر از اتخاذ تصمیم جدیدی هستند.
این کارشناس مسائل بینالملل به منزوی شدن آمریکا در جهان و همچنین درگیریهای داخلی این کشور اشاره و بیان کرد: آمریکا دچار وضعیتی شده است که اعتبار و حیثیتش در منطقه به خطر افتاده است و همچنین از نظر نظامی نیز شکستهای متعددی را متحمل شده است. لذا ناگزیر است در حضور نظامی خود تجدید نظر کند و روابط خود را در منطقه مورد بازنگری قرار دهد و باید از اینکه همواره منطقه را در وضعیت تنش قرار دهد، صرف نظر کند.
زنگنه ادامه داد: این وضعیت در روابط آمریکا با کشورهای منطقه تاثیر زیادی خواهد گذاشت و این کشورها را به تجدید نظر در روابط خود با جمهوری اسلامی وادار خواهد کرد. از حالا به بعد آمریکا حضور مستقیم نظامی خود را کاهش خواهد داد و به عنوان مثال نیروهای خود در مرز عراق و سوریه که منجر به تقویت داعش و درگیریهای داخلی سوریه شده بودند را باید خارج کند.
وی طرح معامله قرن را طرحی نمایشی و اهرمی برای فشار آوردن به کشورهایی ضعیف مانند امارات، سودان و بحرین به منظور برقراری ارتباط با اسرائیل دانست و خاطرنشان کرد: این طرح هیچ دستاورد معناداری نداشته است. مردم بحرین با این سیاست مخالف بوده و هستند، مردم امارات نیز اگر فرصت اظهار نظر پیدا کنند مخالف اند و بسیاری از قبایل و عشایر امارات و حتی برخی از شیوخ این کشور با این رفتار مخالفت دارند. بنابراین طرح معامله قرن به غیر از افزایش تنش و درگیریهای داخلی و نگرانی و ناامنی، نتیجه دیگری در پی نداشته است و باید دولت بعدی آمریکا نسبت به همه این پیامدها نگرشی جدید داشته باشد و سیاست دیگری را در نظر بگیرد.
این کارشناس مسائل بینالملل با تاکید بر اینکه ایستادگی و مقاومت ایران در برابر فشار حداکثری و تحریک سایر کشورها علیه ایران، یک امتیاز مثبت برای جمهوری اسلامی محسوب میشود، عنوان کرد: مسلما اگر کشور قدرتمندی بخواهد با ایران تعامل کند، این مسائل را نظر میگیرد و میداند که با کشور ضعیفی مواجه نیست. بلکه با کشوری مقتدر با ملتی قوی و نسل جوان علاقهمند به رشد و توسعه روبهرو است. این موضوع میتواند نقش مهمی در آینده منطقه ایفا کند. ایستادگی ایران موجب شکست بسیاری از سیاستهای ترامپ شده است، بنابراین بایدن نباید به استفاده از این سیاستهای شکست خورده فکر کند.
زنگنه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران کشوری در منطقه است و تا هر جایی هم که لازم بود به همسایگان خود کمک کرده و در راه مبارزه با تروریسم تلاش کرده است. بنابراین ایران واقعیت و توان خود را نشان داده و اثبات کرده است که اقداماتش، اقداماتی ثبات بخش است، نه ایجاد کننده بیثباتی و ناامنی. اما آمریکا از آن طرف دنیا به منطقه آمده است و حالا میخواهد در منطقه کار بکند. اگر بخواهد همان سیاستهای خود را که باعث ایجاد ناامنی میشد را دنبال کند، به جایی نخواهد رسید. اما اگر تغییراتی در این سیاستها ایجاد کند، قطعا ایران قصد ندارد که بیدلیل با سیاستهای دیگران مخالفت کند.
انتهای پیام